8/9/17

Μάλτα γιόκ, Άσσος βαρ - Τα λουκούμια της... οργής!

Απίστευτο: Βιομηχανία λουκουμιών εμφανίζει την Άσσο της Κεφαλονιάς ως τουρκικό θέρετρο

Μία παρέα από την Κεφαλονιά έμεινε έκπληκτη όταν στο πίσω μέρος του κουτιού με τα τουρκικά λουκούμια φιγουράριζε... η Άσσος
Στα όρια του... διπλωματικού «τουριστικού» επεισοδίου κινείται ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην αρχαία Έφεσο. 
Όπως αναφέρει το kefaloniapress.gr, μια παρέα από το νησί πήγε διακοπές στη Τουρκία και ανάμεσα στους προορισμούς που επισκέφθηκαν ήταν και η αρχαία Έφεσος. 
Η παρέα αγόρασε παραδοσιακά γλυκά, προκειμένου να κεράσουν τους φίλους όταν θα επέστρεφαν στην Κεφαλονιά..  Και το πλέον παραδοσιακό προϊόν στην Τουρκία δεν είναι άλλο από τα λουκούμια και δη τα γεμιστά με φιστίκια.
Αγόρασαν τα λουκούμια που ήταν συσκευασμένα σε περίτεχνα κουτιά και μέχρι εκεί όλα καλά. 
Όσο περιεργάζονταν όμως τα κουτιά με τα λουκούμια, έμειναν.. με το στόμα ανοιχτό. 


Ενώ στο μπροστινό μέρος του κουτιού φιγουράριζε ένα ασημένιο δοχείο γεμάτο λουκούμια, στο το πίσω μέρος του κουτιού των λουκουμιών που αγόρασαν στη Τουρκία βρισκόταν η Άσσος της Κεφαλονιάς... ως αξιοθέατο της Εφέσου!

Η εταιρία που πλασάρει με τα κουτιά της την Ασσο ως τουρκικό θέρετεο έχει έδρα τη Σμύρνη και είναι η  UĞUR BEKİRAĞA GIDA Turz. Teks. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.


Σχετικά με το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το γραφείο της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά 

Πηγή: kefaloniapress.gr

11 σχόλια:

  1. Μην εκπλαγουμε αν εχει μπει καμμια υπογραφη παραχωρησης στο παρελθον.
    Εχει γινει παιγνιδι γνωσεων να ψαχνουμε να βρισκουμε ποιος εχει βαλει πρωτος την υπογραφη του για καποιο κακο που μας εμφανιζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε αφού ενημερώθηκε η Κουντουρά τι ασχολούμαστε τώρα εμείς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για την Κουντουρά, που ως υπουργός είχε επισκεφτεί την Αραπιά και στα πλαίσια πολιτισμικής (?) ανταλλαγής είχε φορέσει την μπούργκα και χαριεντιζόταν ποζάροντας με νάζι στο φακό θεωρώντας πως πρόκειται για κάποιο fashion event?

      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/02/blog-post_522.html

      Διαγραφή
  3. Δεν κατανοω οσους συμπατριωτες μας επιλεγουν να ενισχυουν την τουρκικη οικονομια κανοντας διακοπες εκει, ειδικα σε μια εποχη εντασης των τουρκικων προκλησεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για χαβαλεδάκι και διακοπές έχεις δίκιο, όμως ένα ταξίδι σ' αυτό το κομμάτι της τέως Ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και πιο τέως ελληνικής, για ιστορικούς εγκυκλοπαιδικούς προσκυνηματικούς οικογενειακούς λόγους ίσως και να επιβάλλεται.
      ΥΓ Το MEGA διαφημίζει νέες τουρκικές σειρές. Εκεί ας επικεντρώσουμε όσοι θέλουμε αντιρρήσεις.

      Διαγραφή
    2. @ Panagiotis.
      Θα μπορουσα Παναγιωτη μου να πω οχι στην γυναικα μου που πηγε να ψαξει να βρει το σπιτι του πατερα της ?.

      Διαγραφή
    3. Νομιζω ημουν σαφης...μιλησα για διακοπες και αναψυχη.

      Διαγραφή
  4. Κύριοι καλό θα ήταν να ανοίγουμε και κανένα βιβλίο ιστορίας... Η Άσσος που διαφημίζουν οι ανατολίτες γείτονές μας δεν είναι άλλη από τη σημαντικότατη αρχαία ελληνική πόλη της Άσσου στην περιοχή της αρχαίας Τρωάδας απέναντι από τη Λέσβο. Εκεί βρέθηκε για αρκετά χρόνια και ο μέγας Αριστοτέλης, αφού εγκατέλειψε την Αθήνα, προσκεκλημένος του φίλου του Ερμία, τυράννου της πόλεως, αλλά σπουδαίας πνευματικής φυσιογνωμίας. Εκεί λοιπόν πραγματοποίησε πρωτοπόρες έρευνες βιολογίας και ζωολογίας (κλάδοι των οποίων θεωρείται ιδρυτής ο Σταγειρίτης φιλόσοφος). Ο Ερμίας είχε φρικτό θάνατο (σταυρώθηκε...) από τους Πέρσες. Καμία σχέση λοιπόν με την Άσσο της Κεφαλλονιάς (το αρχαίο θέατρο στη φώτο δεν το είδατε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το αρχαιο θεατρο το ειδαμε, αλλα ειδαμε και την φωτο σε μικρογραφια πανω στο κουτι και μετα σε μεγενθυση που ειναι απο την Ασσο της Κεφαλονιας, μαλλον οι Τουρκοι της εν λογω εταιριας (η αυτη που εκανε την εκτυπωση) εψαξαν με τον google για φωτο της Μικρασιατικης αλλα τους εβγαλε της Κεφαλονιτικης και δεν το πηραν χαμπαρι, και ετσι την κοτσαρανε πανω στου κουτι τους χαλαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.