20/9/17

Θέμα ημερών η απελευθέρωση της Ράκκας - Οι Κούρδοι μένουν στην Ιστορία ως οι νικητές του Ι.Κ.

Φαινόμενα κατάρρευσης των αμυντικών γραμμών του Ι.Κ. στην οιονεί πρωτεύουσά του Ράκκα, παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, μετά την απελευθέρωση συνοικιών στο ανατολικό μέτωπο της πόλης.
Πλέον οι μαχητές των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), η ραχοκκοκαλιά των οποίων είναι οι εμπειροπόλεμοι Κούρδοι του YPG, σύμφωνα με ειδήσεις από το μέτωπο, θεωρούν ότι είναι θέμα ημερών πλέον η ολοκληρωτική απελεθυθέρωση της Ράκκας.
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση απελευθέρωσης της Ράκκας, θεωρείται εξαιρετικής σημασίας για την συνολική αντιμετώπιση και νίκη εναντίον του Ι.Κ., και οι Κούρδοι περιμένουν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά τη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση τις ισλαμιστικής τρομοκρατίας και του φαινομένου που ακούει στο όνομα Ι.Κ.
Αυτό που πλέον απομένει, είναι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση ανατολικά του Ευφράτη, στην Ντερ εζ Ζορ και στην κομβικής και στρατηγικής σημασίας περιοχή Ιντλίμπ.

15 σχόλια:

  1. Οι Κούρδοι - γενικά μιλώντας - θα μείνουν στην Ιστορία ως ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ της περιοχής και ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΙ συμμέτοχοι στην γενοκτονία των γηγεννών πληθυσμών της Μ.Ασίας.
    Άν και το αντεπιχείρημα ότι "οι εχθροί του εχθρού μου είναι φίλοι μου" από τακτικής απόψεως είναι πολύ ισχυρό και εκ των πραγμάτων αποδεκτό, ηθικά και ιστορικά έχει υπερκεραστεί από την δράση των Τσετών στην Μικρασιατική Εκστρατεία..
    "Νά'χουν την υγειά τους και να΄ναι μακριά μου" που λένε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Çete
      Kelime Kökeni : Bulgarca

      [isim] Yasa dışı işler yapmak veya etrafındakileri korkutmak amacıyla bir araya gelmiş topluluk
      Ordu birliklerinden olmayan silahlı küçük birlik

      H λέξη τσετέ, σημαίνει ομάδα ενόπλων ατάκτων.
      Τσέτες έλεγαν οι Τούρκοι και τους Έλληνες αντάρτες του Πόντου.

      Στην Ελλάδα, η ΜΙΤ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.
      Έχει φυτέψει στο μυαλό ορισμένων ημιμαθών την ιδέα ότι οι τσέτες ήταν Κούρδοι και τα λοιπά παραμύθια που αρδιάζουν διάφοροι, κάνοντας τα κέφια της Άγκυρας.

      Καλό είναι λοιπόν να ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε και να μη γινόμαστε φορείς της τουρκική προπαγάνδας.
      Συγνώμη που γίνομαι σκληρός, σκληρότερο όμως να βλέπει Έλληνες να παίζουν άθελα ή μη δεν έχει σημασία, το παιχνίδι της Άγκυρας και των Τούρκων.

      Διαγραφή
    2. σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς και σας παραπέμπω στα γραπτά αυτοπτών μαρτύρων τα οποία γράφτηκαν σε εποχές ανυπαρξίας της ΜΙΤ

      Διαγραφή
    3. Γράψε τις πηγές και τα υπόλοιπα άστα.
      Οι ανοησία των νεοελλήλων είναι ουρανομήκης.
      Ότι του περάσει από το μυαλό του καθενός το ξεφουρνίζει, χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες.
      Σου έγραψα παραπάνω τι σημαίνει τσέτες.

      Διαγραφή
    4. Το άν "τσέτης" στην Τουρκική γλώσσα σημαίνει ένοπλος άτακτος έχει λίγη σημασία για την συλλογική μνήμη του Ελληνισμού στην οποία οι Τσέτες έχουν συγκεκριμένη και εν ολίγοις κατάπτιστη θέση. Και σίγουρα δεν ήταν οι Πόντιοι που κατέσφαζαν Έλληνες...
      Αυτό όμως, από το να καθαγιάζουμε όλους τους Κούρδους και να τους "ξεπλένουμε" ιστορικά, απέχει πολύ, πάρα πολύ.
      Για να κάνουμε και έναν παραλληλισμό, στα Ελληνικά λεξικά η λέξη ¨αντάρτης" είναι καθαγιασμένη, χωρίς κομματική και πολιτική απόχρωση και με "ηθικό βάρος" για ορισμένους Ελληνόφωνους. Στην συλλογική μνήμη του κόσμου όμως που έζησε τα τραγικά γεγονότα τις περιόδου 44-49 και απείχε από κομματικές και πολιτικές διενέξεις, οι αντάρτες έχουν πολύ συγκεκριμένη απόχρωση και αντεθνικό έργο να επιδείξουν, παρόλο που υπήρξαν και άλλοι με την ίδια ιδιότητα.
      Και για να το πάμε πιό πέρα, οι Έλληνες ΔΕΝ ΥΗΡΞΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΙΟΙ στις εκτός Ελλαδικού χώρου επεμβάσεις τους (παρουσία αν θέλετε) τουλάχιστον στην νεώτερη Ιστορία τους, έχουν και αυτοί "σκελετούς να κρύψουν".
      Εν πάση περιπτώσει, δεν επιθυμώ ούτε την τιμωρία των Κούρδων συνολικά και ανά φυλή-φάρα τους, ούτε πολλά πολλά μαζί τους. Μακριά και αγαπημένα και ας πράξουν όπως τους φωτίσει ο Θεός (τους), κάτι το οποίο επιθυμώ και από τους άλλους λαούς (και Έθνη) για τον δικό μου.
      Και ούτε διεκδικώ δάφνες παντογνωσίας και σκήπτρα ολομάθειας..όσο ζώ ακούω, διαβάζω, συγκρίνω και διαμορφώνω άποψη και γνώμη, ενίοτε λανθασμένη και συνήθως δυσάρεστη όταν αντινοώ με ιερά τέρατα- κατόχους της Υπέρτατης Γνώσης του Σύμπαντος...

      Διαγραφή
    5. Δεν μου απαντάς.
      Για να σου αποδείξω δε ότι αναμασάς την τουρκική προπαγάνδα, θα σου παραθέσω έναν σύνδεσμο, για την εξέξερση των Κούρδων του Κότσγκιρι, μια περιοχή της Σεβάστειας, που γειτνιάζει με τον Πόντο.
      Οι Κούρδοι της περιοχής, σε συνεννόηση με τους Έλληνες αντάρτες του Πόντου και τον Μητροπολίτη Αμάσειας, Γερμανό Καραβαγγέλη, to 1920-21 εξεγέρθηκαν εναντίον του Μουσταφά Κεμάλ, για να βοηθήσουν τον Ελληνικό Στρατό στο μέτωπο της Μιρκάς Ασίας.
      Ο Κεμάλ, έστειλε στρατό για να παταπνίξει την εξέγερση.
      Δεν τα κατάφερε ο στρατός και το έργο της σφαγής ανέλαβε ο Τοπάλ Οσμάν, σφαγέας των Ελλήνων του Πόντου.
      http://www.sciencespo.fr/mass-violence-war-massacre-resistance/en/document/repression-koa-giri-rebellion-1920-1921

      Σταματήστε επιτέλους να αναμασάτε την τουρκική προπαγάνδα.

      Διαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι και πολύ σωστά...Υπήρξαν κάποιοι Κούρδοι που βοήθησαν τότε στην Ελληνική γενοκτονία αλλά καμία σχέση με Τσέτες και καμία σχέση με όλους τους Κούρδους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το οτι ας πουμε πολλοι Ελληνες στρατιωτες στην Μικρασιατικη εκστρατεια εκαναν τρομερα αισχη κατα των Τουρκων αμαχων (Παραδοχη του Ιδιου του Αγιου Παισιου) με συνεπεια να λαβουν το παρατσουκλι Σειταν Ασκερ και που ως συνεχεια ειχε την Μικρασιατικη Καταστροφη απο τον Κεμαλ δεν πρεπει να λεγονται? Ολοι οι λαοι ανεξαιρετως εχουν προβει σε εναν η περισσοτερα εγκληματα κατα αμαχων. Αυτη ειναι η φυση του Πολεμου και του Ιστρου της μαχης, και ουδεις αθωος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχει ενα υποπτο στοιχειο..η σταση των κουρδων απεναντι στον Ασαντ.Αν..αν..τους εδωσε καταφυγιο..χρηματα και χωρο ..οταν τους κυνηγουσαν ολοι...τοτε αυτο που ανταποδιδουν στον ανθρωπο...λεγεται αλλιως....δεν λεω πως...και μπορει να το επαναλαβουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έρθει η ώρα τους. Αυτά που έκαναν δεκαετίες πριν τα ξανακάνουν τώρα στην Συρία. Εθνοκαθάρσεις τότε εθνοκαθάρσεις σήμερα. Και πηγές είναι ο ίδιος ο Συριακός λαός. Αυτοί τα λένε και αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον.

      Διαγραφή
    2. Μία ακόμη απάντηση στο γιατί που ρωτάς.

      http://www.voltairenet.org/article197831.html

      Διαγραφή
  5. Οσο αφορα τους κουρδους και ο Σαββας και ο Β.Α εχουν δικια.Καλα θα καναμε να κραταμε κι ενα ..δεφτερι για ολους.Η Ελλαδα προηγειται ολων.Δεν ειναι μονο οι κουρδοι που κανουν η οχι κατι..Οι Αμερικανοι κανουν αισχη..οι γερμανοι..κλπ.Πολλοι εξ αυτων εχουν σφαξει χιλιαδες Ελληνες..Βαλτε τους στο ..δευτερι..για το μελλον..πρεπει καποτε να ανταποδωσουμε.Αυτο δεν θα μας κανει ιδιους.Απλα δεν θα μας κανει μαλακ@@ς.Το Ισραηλ πχ. μας εχει βλαψει βαρια εως εδω...χωρις να το πειραξουμε εμεις...Μας εκανε μια δικτατορια δευτερη για να χασουμε μιση Κυπρο..με αιμμα πολυ...( αυτα τα περι πολυτεχνειου ειναι για παιδακια δημοτικου )...σημερα ειναι...συμμαχος..Βαλτε το στο δεφτερι..Αρα..ολοι λιγο πολυ κατι εκαναν..οι κουρδοι δεν ειναι εξαιρεση..Ομως δεν μας συμφαιρει να ληξει το κουρδικο .. αλλα προσεκτικα κι αλαργα.. Παντως αναρωτιεμαι τι σταση θαχαν αν οι αμερικανοι τους ελεγαν ..οτι ειμαστε εχθροι τους διοτι ετσι γουσταρουν οι σμερικανοι....Εσεις τι σταση λετε θαχαν ?? Αυτο το ..πεταει ο γαιδαρος..πεταει ..δεν μ αρεσει καθολου..Παντως εως εδω ..αυτο κανουν...πεταει...Απλα το παρατηρουμε ..τιποτε αλλο..
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αα..και κατι για τον τιτλο του αρθρου..
    Αν οι κουρδοι νικησαν το ΙΣΙΣ..τοτε ο Ασαντ..δεν εκανε τιποτε..απλα παιζει ταβλι...χασομερης ειναι.. βεβαια εδω ρωταμε αφελως.."" πως εγινε αυτο με την βοηθεια των αμερικανων στους κουρδους..εναντιον του ΙΣΙΣ..που εφτιαξαν..εξοπλισαν..και υποστηριξαν οι αμερικανοι..??"" Εγινε.. διοτι το εκαναν παρανοικοι..που απευθηνονται σε παρανοικους....εμας.! Αλλα αν εχεις παρανοια μπορει να βλεπεις κι οραματα οτι ο Ασαντ ..εχασε τον πολεμο...και τον κερδισαν οι κουρδοι..Οχι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φανταστείτε απλά να αντιμετώπιζε ο ελληνικός στρατός ένα πόλεμο σαν αυτό της Συρίας με 8 η 10 μέτωπα ταυτόχρονα κ 3 η 4 επιτιθέμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεχρι το 1920 ελαχιστοι κουρδοι ζουσαν στην Συρια..ουτε 2 τα εκατο .Μετα το 1925 εγιναν ξαφνικα 10 τα εκατο γιατι η Συρια τους παρεχωρησε ευγενικα ασυλο..οταν ο Κεμαλ μετα απο μια εξεγερση τους στην τουρκια τους καταδιωξε.Ολοι πηγαν στο βορα της Συρισς..Ακουστε...τους παραχωρησε ασυλο να σωθουν.!! Εκτοτε και ειδικα τωρα ..επιστρεφουν την ..ευεργεσια αυτη...Απαιτουν να αποσπασουν την β.Συρια...Δεν ξερω πως λεγεται συτο..Ξερω....αλλα δεν λεω...Αν ημουν Ασαντ ..θα ημουν στα καγκελα.. Πρεπει να κανουν κρατος.Αλλα στα μερη τους..Στην τουρκια !! Οχι στο σπιτι του ευεργετη τους !! !! Καποιος ειπε για εθνοκσθαρσεις πως κσνουν στο βορα..Δεν το ξερω...σλλσ αν δεις τι κανουν στην Συρια..που δεν ειναι εδαφος δικο τους..δεν θα ξαφνιαζομουν αν κσνουν...Τωρα προσφατα...πανε ξαφνικα και στον νοτο...!! Στην ντειρ ερ ζορ..Εναντιον του Ασσαντ...Των ευεργετων δηλαδη !!!!Η συνεχεια ειναι χειροτερη.Γιατι πανε εκει ??...Για να μην φτασει ο Ασαντ ..στις πετρελαιοπηγες της Συριας ! Να τις παρουν..αυτοι στο κρατος τους ..που κανουν ..κοβοντας την Συρια στα δυο ...!! Και ο Συριακος λαος να ψωφισει απ την πεινα...να μην εχει φραγκα ουτε να ανοικοδομησει τα χαλασματα...ολα..!! Τι ανταποδωση σε μια ευεργεσια... !!!!! Και οι ρωσοι ειναι ..παλιανθρωποι που βοηθουν τον Ασαντ ..να μην γινει αυτο ...Εκει πσντως..προσεχως θσ γινει της ποπης..
    Ο Κοτζιας...εσπευσε να κανει διπλωματικη αναβαθμιση της αποστολης μας ..υπερ των κουρδων χθες..πριν αλλεκτωρ φωνησει τρις...ισως πριν κι απο την ..Γαλλια..κι ολους...αναγνωριζοντας εμεσα οτι ετσι πρεπει να γινεται ..οταν καποιος ευεργετειται...Αυτο γραψτε το..για Κυπρο..κι αυριο για λαθρονεταναστες εδω...Ετσι ..πρεπει να γινεται..Αν ομως κερδισει ο Ασαντ ?? Ζητω που καηκαμε..Αυτα δεν ξεχνιουνται ποτε...Κι εχει και ορθοδοξους η Συρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.