21/9/17

Το μαζούτ στον Σαρωνικό… έπνιξε και τον ακτιβισμό;

Άλλες εποχές οι δρόμοι θα είχαν γεμίσει διαδηλωτές που θα απαιτούσαν τον άμεσο καθαρισμό της περιοχής. Οι πιο σκληροί μάλιστα από αυτούς θα ζητούσαν την άμεση παραίτηση του αρμόδιου υπουργού, αν όχι ολόκληρης της κυβέρνησης.
Κάποιοι ίσως να επέλεγαν πιο ακτίβιστικες μεθόδους όπως αποκλεισμούς κεντρικών οδών, εισόδων υπουργείων κ.α. Πρόκειται ασφαλώς για εικόνες που όλοι έχουμε δει στο παρελθόν ακόμα και με μικρότερες αφορμές.
Ο λόγος για τις περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις που «λάμπουν» δια της απουσίας τους εν μέσω της πρωτοφανούς ρύπανσης στο Σαρωνικό κόλπο.
Για να είμαστε απολύτως δίκαιοι θα πρέπει να κάνουμε δυο εξαιρέσεις. Την Greenpeace, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση ενώ παράλληλα έστειλε και ομάδα εθελοντών και την WWF Ελλάς που υπέβαλε μήνυση στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Πειραιά, κάνοντας λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα που χρήζει παραδειγματικής τιμωρίας.
Ακόμα όμως και αυτές οι αντιδράσεις όμως, άλλες εποχές ίσως να θεωρούνται πολύ «χαλαρές» και απλώς θα ήταν ένας κρίκος μιας αλυσίδας πιο δυναμικών αντιδράσεων.

Για τη συνέχεια Liberal

18 σχόλια:

  1. Απλά ΤΩΡΑ είναι πιο επικερδές το να σιωπάς από το να "διαμαρτύρεσαι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης.
      Από liberal τι περιμένατε εκτός από προπαγανδιστική νεοφιλελεύθερη αντιμετώπιση. Χωρίς αναλυτικό έλεγχο της όλης κατάστασης.
      Επιπλέον, ανέλαβε ρόλο έλεγχου τροφίμων και κήρυξε άθλιο πόλεμο στο εμπόριο ψαριών που θα κλείσει πολλά σπίτια Ελλήνων. Εκτός αν είναι βέβαιο ότι τα ψαράδικα θα πωλούν ψάρια Σαλαμίνας με πίσσα..

      Διαγραφή
  2. Πολυ σωστο το αρθρο του Liberal!

    Τι αλλο να πουμε;Ο νεοελληνικος λαος μας ειναι γερα γαντζωμενος ακομα κσι τωρα στο αρμα της δημαγωγιας μιας δηθεν "φιλολαικης" παραταξης που ακομα και σε οικολογικα θεματα κομματιζει.Οι οικολογοι του συριζα ειναι εκτος Ελλαδας;Δεν βλεπουν ειδησεις;Που ειναι τωρα οι οπαδοι των ...κορμορανων;

    TO ΚΟΛΥΜΠΙ ΣΕ ΝΕΡΟ & MAZOYT ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ (δηλωση ιατρου)!

    Ο συγκυβερνων με αριστεριστες,
    "ανεξαρτητος νεοελληνας" και ιατρος Χριστοπουλος (ανηκει σε αυτους που ο ηγετης τους ουρλιαζε στη βουλη...στα τεσσερα,στα τεσσερα!) εγγυαται οτι οι αττικες παραλιες ειναι καταλληλες για μακροβουτι!Εχει εμπειρια...
    Να του θυμισουμε ταπεινα οτι εκτος απο το παχυρευστο καυσιμο,ολα τα αλλα οργανικα και ανοργανα συστατικα (benzol, CO,SO2 και λοιπα οξειδια) των πετρελαιοειδων ειναι αορατα και καθολου υγιεινα,οταν γινεται η κατα λαθος καταποση τους και καταληγουν στο στομαχι η τους πνευμονες και στα νεφρα!

    Οσο για την ολιγωρια του κρατους τι να πουμε;Ο καθενας με τον πονο του:
    Αλλοι θυμωνουν με την ρυπανση στον πιο εμπορικο και πολυσυχναστο θαλασσιο κολπο της Ελλαδας και αλλοι το βιολι βιολακι: ακουω μολις τωρα στα παραπολιτικαfm οτι ο ΥΕΝ και παλαιοπασοκος κουρουμπλης απο το...ΜΑΤΣΟΥΚΙ Αιτωλοακαρνανιας αγωνιζεται για την φαμιλια του σκληρα: εχει τοποθετησει στο δημοσιο (συγγνωμη, στην πλατη μας συντροφοι φορολογουμενοι) πανω απο 4 ανηψια του!

    Δωσε και σε μενα μπαρμπα!!!
    Ποια ρυπανση και ιστοριες...Εδω εχουμε να τακτοποιησουμε με "ηθικη" και "αριστεροσυνη" τα δικα μας παιδια!

    "Πνευμα και Ηθικη " που ελεγε και ο Αυλωνιτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι θα πει ακτιβιστης ?? Δεν καταλαβαινω τι...Ακτιβιστης..σαν χαζο ακουγεται..Ελληνικη λεξη δεν υπαρχει ? Το λεω γιατι εδω ειναι ελλαδα..Δεν ειχαμε εδω λεξη ..? Κι αν ειχαμε..αυτην τι την θελουμε .?Για να περνα η ωρα ...?Για εφε ? Τι εφε ?Σε ποιον ? Μεταξυ μας ? Τι χρειαζεται το εφε ? Να περνα η ωρα ? Για χασομερι ? Τι κερδος εχουμε απ αυτο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δημητρης Κ.
      Η λεξη 'ακτιβιστης' για να μεταφραστει στα Ελληνικα χρειαζεται τουλαχιστον 5-6 σελιδες,αρχιζοντας απο το : κονομισαριος,ΜΚΟνιστας με κρατικους οικονομικους πορους,διεθνιστης,ψιλοαναρχικος,ιδεοληπτικος,'δημοκρατης κλπ.
      Με λιγα λογια,ακτιβιστης ειναι τα παντα ολα ενω αντιθετη λεξη ειναι ο φασιστας.

      Διαγραφή
  4. Αυτα τα ρωτω γιατι ακτιβιστης θα πει τιποτε ..η τα παντα..και τοση ασαφεια..δεν εχει η ελληνικη γλωσσα.Μονο γλωσσες καθυστεριμενων λαων εχουν..Αν ενας βαρβαρος στον αμαζονιο σου πει πχ. Μπου....μπορει να εννοει σοφας..ασβεστης..μπροκολο..οτιδηποτε.Στην ελλαδα οι λεξεις εχουν ξεκαθαρο νοημα...Δεν ειναι κι ετσι και γκιουβετσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δημητρης Κ.
      Ξαναεπαναλαμβανω,ακτιβιστης θα πει τα παντα αλλα με θετικο προσημο ενω απεναντι του εχει μονο τον φασιστα.
      Τερμα για σημερα το μαθημα,με κουρασες.

      Διαγραφή
    2. Για ναχει θετικο προσημο...χμμ..το ποζιτρονιο εχει θετικο προσημο..Αρα ακτιβιστης θα πει ..ποζιτρονιο ??Αν ειναι ποζιτρονιο..αρα θαχει και ..Σπιν..οπως αυτο.Αριστεροστροφο η δεξιοστροφο σπιν ? Αλλα τα ποζιτρονια οπως λεει ο Ντιρακ...στην θεωρια του ..ειναι ..οπες...τρυπες αν θες που εχουν συμπεριφορα σωματιδιου..ειναι ας πουμε ..μαιμου σωματιδια..οχι αληθινα..προσποιουνται οτι ειναι..Συμπερασμα...οι ακτιβιστες ειναι..μαιμουδες ανθρωποι τρυπιοι
      ..?

      Διαγραφή
  5. Η γατα μου κυνηγα ποντικια στην αυλη..Θα μπορουσα να την πω ..ακτιβιστρια ? Οι τζιχαντιστες ..μαχονται κοβοντας κεφαλια..ειναι ..ακτιβιστες ? ...Η μαλακ@@ες ? Δεν εχει καμμια σαφηνεια απολυτως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δημητρης Κ.
      Η γατα σου δεν μπορει να ειναι ακτιβιστρια αφου δεν εχει 'πιστοποιηση' απο την Σωρειο διεθνη ακαδημια,ειναι απλως μια φτωχη γατα που ο σκληρος νεοφιλελευθερος αφεντικος της,της παρεχει ενα ξεροκομματο για τροφη και ετσι την αναγκαζει να κυνηγαει αδυναμα και ανυπερασπιστα ποντικακια που επιβιωνουν προσπαθωντας να βρουν κανενα σπορο,(προσεξε την ιεραρχηση του νεοφιλελευθερισμου).
      Ακτιβιστρια διεθνους κυρους ομως ειναι η Β.Ρεντγκρειβ που εγινε εκκατομυριουχος απο τους ρολους της αλλα κανει 'αγωνες' για να βαλουν οι αλλοι τα χρηματα τους και οχι αυτη.
      Ακτιβιστρια διεθνους ακτινοβολιας ειναι η Σ.Σαραντον που μας παρεδωσε επιταγη 300$ φιλου της εστιατορα απο Σαν Φραντζισκο.
      Αμφοτερες επισκεφτηκαν τα Ελληνικα νησια για να χιαδεψουν τα παιδια των 'προσφυγων' και να μας επαινεσουν για τις προσπαθειες μας στην φιλοξενια.
      Μαλιστα η μια εγινε δε4κτη απο τον Πρωθυπουργο που την βραβευσε ενω αμφοτερες μας στοιχισαν τον μισο προυπολογισμο ενος καταυλισμου για ενα μηνα.
      Φωτογραφηθηκανε,φαγανε τις τζαμπε συναγριδες και μας αποχαιρετησαν δακρυσμενες οπως τοτε η αλεπου ο Τσωρτσιλ που μας ξεκολια@@@@@σε αφου μας ειπε οτι οι ηρωες πολεμουν σαν Ελληνες.
      Μακακες γεννηθηκαμε,μακακες θα πεθανουμε.

      Διαγραφή
    2. Εχεις χιουμορ..Σε ενημερωνω οτι πι ανωτερω κυριες ..ειναι ποζιτρονια σιγουρα..αφου εκτος του θετικου προσημου..ειναι και ..τεραστιες ..τρυπες..με ..αντιλαλο κιολας μεγαλο..Εκτος των διαστημικων γνωσεων πουχουν στα παντα ( ορα βιβλιο Γκουρτζιεφ..ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ )..ειναι και ιδιαιτερα εκλεκτα μελη της παγκοσμιας ηγεσιας του πνευματος της χαωδους τρυπας του Ντιρακ..Κι επειδη οι τρυπες ..επικοινωνουν μεταξυ τους με κατι που λεγεται..σκωληκοτρυπες ..απεκτησαν αμεσα επαφη με την αντιστοιχη ..τρυπα του Τσιπρα ..εξ ου και τα παρασημα ..απο τρυπα σε τρυπα.. .

      Διαγραφή
  6. Πρώτο παράδοξο.Το liberal πασίγνωστο για τις νεοφιλελεύθερες θέσεις του χωρίς περιβαλλοντικές ανησυχίες μιλά σήμερα για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό.Γιατί άραγε;
    Δεύτερο παράδοξο.Το liberal προβάλλει την επαγγελματική περιβαλλοντική οργάνωση (που ενισχύεται με χορηγίες από μεγάλες επιχειρήσεις πετρελαίου) επειδή υπέβαλε μήνυση στην Εισαγγελία Πειραιά για το περιβαλλοντικό έγκλημα της ρύπανσης του Σαρωνικού με πετρέλαια.Η επαγγελματική περιβαλλοντική οργάνωση όμως δεν ασχολήθηκε (παρόλο που προκλήθηκε), με τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που προκάλεσε κατ εξακολούθηση η αβλεψία επιχείρησης διαλυστηριού στην Αττική. Γιατί άραγε αυτή η προβολή πρώτου και αυτή η σιωπή του δεύτερου ;
    Τρίτο παράδοξο .Το liberel μέμφεται τις περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις που λάμπουν δια της απουσίας τους εν μέσω της πρωτοφανούς ρύπανσης του Σαρωνικού. Γνωρίζει όμως ότι αυτό δεν ισχύει.Δεν είναι καθόλου δύσκολο να διαπιστώσει ότι οι οργανώσεις αυτές που λειτουργούν σε μη επαγγελματική βάση δεν κωλύονται να διαμαρτυρηθούν για οποιαδήποτε περίπτωση περιβαλλοντικής καταστροφής γιατί δεν έχουν δεσμεύσεις απέναντι σε τρίτους.Γιατί άραγε αυτή η αντιμετώπιση των εθελοντών - μη επαγγελματιών;
    Τέταρτο παράδοξο .Το liberal αναφέρεται στην άποψη των κακόπιστων σύμφωνα με την οποία η αδράνεια των μη επαγγελματικών περιβαλλοντικών - οικολογικών οργανώσεων οφείλεται σε υπόγειες διασυνδέσεις με κυβερνητικούς χώρους. Παραβλέπει (τουλάχιστον) το liberal ότι αυτοί που δεν αντιστέκονται στις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος υπόγειες διασυνδέσεις κατά κανόνα «διασυνδέονται» με ιδιωτικούς φορείς και όχι με το κράτος.Άραγε γιατί παραβλέπει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H Greenpeace μετα την πληρη απουσια της για το περιβαλοντικο εγκλημα στην χαλκιδικη (που οι επιπτωσεις θα διαρκεσουν δεκαετιες) ξαφνικα εμφανιζεται και μιλαει για το εριβαντολογικο εγκλημα στον Σαρωνικο που οι επιπτωσεις θα διαρκεσουν καμια 5ετια το περισσοτερο!!! ειναι πολλα τα λεφτα Αρη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επανέρχομαι γιατί τώρα που ξαναδιάβασα το άρθρο του κ. Γιάννη Κ. Τρουπή στο liberal διαπίστωσα ότι το 40% αυτού καλύπτεται από το κείμενο του κ .Κ. Μητσοτάκη με τα 5 ερωτήματα προς τον υπουργό Ναυτιλίας.Καλά έκανε ο κ. Μητσοτάκης που συνέταξε και απέστειλε τα ερωτήματα στον υπουργό.Καλά έκανε και ο κ. Τρουπής που δημοσιοποίησε το κείμενο του κ. Μητσοτάκη. Όμως η δημοσιογραφική δεοντολογία ορίζει ότι ο δημοσιογράφος παρουσιάζει όλες τις ειδήσεις.Ο κ. Τρουπής όφειλε εκτός από στον λόγο του κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει και τον αντίλογο του υπουργού, όποιος και αν ήταν, όσο και αν συμφωνεί με αυτόν ο αρθρογράφος του liberal..
    Αυτή και μόνο η παρατήρηση μου αρκεί για να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι αυτό το άρθρο στο liberal είχε ένα και μόνο στόχο.Να ειρωνευτεί κάποιους και να εξυψώσει κάποιον (τον κ. Κ. Μητσοτάκη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολυ σωστο το αρθρο.Η κυβερνηση τα σκατ@σε σε ενα ακομα θεμα.Απο την αλλη μια και αναφερθηκε σε ενα σχολιο η αδρανεια των οργανωσεων αυτων για την Χαλκιδικη,θα ηθελα να υπενθυμισω και την αδρανεια ολων,ολα αυτα τα χρονια,για την ρυπανση στην Πτολεμαιδα και την Κοζανη,απο τα εργοστασια της ΔΕΗ,που ειναι τεραστια και μακροχρονια.Τα αποτελεσματα της τα βιωνουν οι κατοικοι και τα παιδια τους με τα προβληματα υγειας που αντιμετωπιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ρυπανση γινεται στα παντα.Αν ειναι ανεκτη ..αυτο εχει σχεση με το τι ρισκαρουμε σαν κοινωνια.Αν αξιζει να το κανουμε.Ας πουμε στην Πτολεμαιδα οσο κοστος εχει εξισοροπειται απο το καλο που κανει στην χωρα απο χιλιες πλευρες.Δεν λεω το καλο ..ειναι τεραστιο θεμα.Κερδιζει το συνολο πολλα με βαρυ κοστος ισως.Στις Σκουριες ειναι εξωφρενικο τι γινεται.Δεν κερδιζει τιποτε το συνολο...και το κοστος υπερβαινει το οφελος του συνολου αστρονομικα .!! Κερδιζει μονο μια εταιρια ξενη και κατι εργαζομενοι κατι ψιχουλα.Ομως η χωρα χανει απιστευτα ..στα παντα...περιβαλον..χρυσο..χαλκο..ψευδαργυρο..κλπ. τρομερη ρυπανση για το τιποτε..για μιζες...μονο..Ετσι μην συγκρινεις ανομοια πραγματα επιπολαια..προχειρα..και σε επικεφαλιδες κραχτες..Σκεψου πριν καλα..μετα πες...Δεν ειναι ολα επικεφαλιδες εφημεριδων.Δεν χωραει η ζωη σε τιτλους γιατι βαριομαστε εμεις την πολλη σκεψη.

      Διαγραφή
  10. Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια πρίν, πιστεύω κοντά στα δέκα.
    Δήμαρχος Αθηναίων ο Ν. Κακλαμάνης. Δέχεται ο τότε Δήμαρχος την εισήγηση κατοίκων της Κυψέλης, προκειμένου να κατασκευαστεί υπόγειος χώρος σταθμεύσεως στην συμβολή της οδού Πατησίων με την οδό Κύπρου.
    Προυπόθεση για να αρχίσουν οι εργασίες ήταν να κοπούν πάνω από δεκαπέντε πεύκα τα οποία ευρίσκονταν στον χώρο.
    Να μην παραλείψω να τονίσω ότι στην μελέτη του έργου προβλεπόταν η αποκατάσταση των εν λόγω πεύκων και μάλιστα σε τριπλάσιο αριθμό, αφού τηρουμένων των αναλογιών του χώρου δεν χωρούσαν περισσότερα.
    Σήμερα απλά με λύπη σας υπενθυμίζω τι γινόταν στον συγκεκριμένο χώρο επί μήνες από τις ορδές των συνιστωσών του κυβερνώντος κόμματος, για το "περιβάλλον"...
    Πρωταθλητής της δημαγωγίας το κόμμα/κωλοτούμπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.