7/9/17

Φοβερή εξέλιξη - Οι Αμερικανοί αγγίζουν το περιβάλλον Ερντογάν: Δίωξη στον Τούρκο πρώην υπουργό Οικονομικών

Είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που το προαναγγείλαμε 
  • Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Τζαφέρ Καγκλαγιάν (φωτ.: EPA / Juanjo Martin)
Αμερικανοί εισαγγελείς άσκησαν δίωξη κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Τζαφέρ Τσαγκλαγιάν και κατά του πρώην επικεφαλής της τράπεζας HalkBank Σουλεϊμάν Ασλάν, που ήδη κρατείται, για συνωμοσία με στόχο τη διοχέτευση εκατομμυρίων δολαρίων στο Ιράν, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις.
Η υπόθεση αυτή συνδέεται με αυτή του Τουρκοϊρανού εμπόρου χρυσού Ρεζά Ζαράμπ ο οποίος επίσης κρατείται στις ΗΠΑ – μια υπόθεση που προκαλεί τριβές ανάμεσα σε Άγκυρα και Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με το Reuters, είναι η πρώτη φορά που ένα πρώην μέλος της τουρκικής κυβέρνησης με στενούς δεσμούς με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διώκεται για την υπόθεση Ζαράμπ.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας στο παρελθόν έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ για «σκοτεινά κίνητρα» πίσω από τη σύλληψη του εμπόρου χρυσού, πριν από έναν χρόνο στις ΗΠΑ.
Στο κατηγορητήριο που αφορά τις νέες διώξεις αναφέρεται ότι ο πρώην υπουργός, ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας και ένα ακόμα άτομο χρησιμοποίησαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ για να τροφοδοτήσουν με εκατομμύρια δολάρια την κυβέρνηση του Ιράν και άλλους ιρανικούς οργανισμούς. Επίσης κατηγορούνται για ψευδείς καταθέσεις ενώπιον Αμερικανών αξιωματούχων, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, και για την παραβίαση μιας σειράς ομοσπονδιακών κανονισμών. 

1 σχόλιο:

  1. Οι Αμερικανοί διώκουν Τούρκους ανώτατους αξιωματούχους και οι Ρώσσοι που τους κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος και δολοφόνησαν τον πιλότο σαν σκυλί στήνονται και γλύφονται στον Οσμανλή... Όσοι πιστεύουν ακόμα σε φιλίες και χιλιάρμενα και ξανθά γένη που θα μας σώσουν και όχι σε συμφέροντα ας κοιταχτούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.