3/9/17

Φίλης: Το τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» χρεοκόπησε οριστικά με την πτώση της χούντας

Φίλης: Το τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» χρεοκόπησε οριστικά με την πτώση της χούντας

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Απάντηση στις επικρίσεις της ΝΔ και της αντιπολίτευσης για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας σε ημερίδα στην Εσθονία για τα εγκλήματα του κομμουνισμού, δίνει μέσω άρθρου που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τα Νέα ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.
«Καθώς η χώρα παλεύει να βγει από την οικονομική κρίση, βρίσκεται αντιμέτωπη με αντιπαραθέσεις που μπορεί να μοιάζουν παρωχημένες, αλλά αφορούν το μέλλον της. Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που έχει ενστερνιστεί η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ενδεικτικό της παλινδρόμησής της στο τρίπτυχο "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια", που χρεοκόπησε οριστικά με την πτώση της χούντας και την εθνική συμφορά της Κύπρου», αναφέρει ο Νίκος Φίλης.
Στο άρθρο του καταλογίζει στις συντηρητικές δυνάμεις επιστροφή σε σκοτεινές αντιλήψεις, όπως ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και η θρησκοληψία που εν τελεί καταλήγουν σε «δημοκρατία περιορισμένης κυριαρχίας». Ο Νίκος Φίλης γράφει χαρακτηριστικά: «Δεν πρωτοτυπεί η εγχώρια Δεξιά, παρότι υπερβάλλει, επειδή διακατέχεται από το στερητικό σύνδρομο της εξουσίας.
»Το ίδιο και ο φιλικός της Τύπος που άλλοτε "αποκαλύπτει" τον Τσίπρα ως Μαδούρο και άλλοτε ως Στάλιν!».
Και συμπληρώνει: «Σ’ αυτή την επιχείρηση διαστρέβλωσης της ιστορίας για να δικιολογηθούν οι κοινωνικές αδικίες, εντάσσεται και η προσπάθεια ορισμένων κυρίαρχων κύκλων να εξισώσουν τα εγκλήματα του Ναζισμού με εκείνα που διέπραξαν τα σταλινικά κομμουνιστικά καθεστώτα».
«Στην Ελλάδα, το αντιπολιτευτικό κρεσέντο του κ. Μητσοτάκη, που ζει μέρες …(Σ)Ταλίν, εξελίχθηκε σε ακόμη ένα μεγαλειώδες φιάσκο, αφού διαφοροποιήθηκαν από αυτό παράγοντες της καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ, η ΔΗΣΥ, το Ποτάμι και άλλες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης», τονίζει ο πρώην υπουργός και καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Σε μια χώρα που η Ανανεωτική Αριστερά, ακόμη και με διάσπαση, οδηγήθηκε σε ρήξη με τον σταλινισμό, διακηρύσσοντας ότι "Ο σοσιαλισμός ή θα είναι δημοκρατικός ή δεν θα υπάρξει", η διαστρέβλωση της ιστορίας με προφανή στόχευση την πολιτική παραπλάνηση του λαού, μετατρέπεται σε μπούμερανγκ σε βάρος των εμπνευστών αυτής της επιχείρησης. Πώς να εξηγήσεις στα σημερινά παιδιά, ότι ο Στάλιν ήταν ο ίδιος με τον Χίτλερ, όταν σε όλα τα βιβλία της ιστορίας μαθαίνουν ότι ο Χίτλερ ηττήθηκε επειδή οι ηγέτες του φιλελεύθερου καπιταλισμού του Μεσοπολέμου, Τσώρτσιλ και Ρούσβελτ, συμμάχησαν με την Σοβιετική Ένωση του Στάλιν;».
  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

8 σχόλια:

  1. Το οτι αυτος ο άνθρωπος εχει δημόσιο λόγο ειναι απλώς απόδειξη της παρακμής μας. Κακή η πατριδα κακή η οικογένεια κακή και η θρησκεία και προπαντώς αυτα ειναι χουντικά δημοκρατικά ειναι το κόμμα ο συνδικαλισμός η αμορφωσιά η προδοσία ......καληνύχτα και καλή τύχη τι πήγατε και ψηφίσατε ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπομονή κάνουμε σύντροφοι. Η ώρα που θα κάνετε Πολιτική απο τα αριστερά καφενεδακια θα έρθει αργά ή γρήγορα. Θα μείνετε στην ιστορία ως μια παρένθεση αμορφωτου τσίρκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενταξει λοιπον...το τριπτυχο Πατρις Θρησκει Οικογενεια το προβαλλε η Δικτατορια.

    Στις χιλιετιες Ελληνικης παρουσιας που μετραει αυτος ο ιστορικος λαος το παραπανω τριπτυχο ηταν αγνωστο;

    Ο Κολοκοτρωνης που μας απελευθερωσε δεν πιστευε στο παραπανω τριπτυχο;Ο Λεωνιδας της Σπαρτης,οι Αθηναιοι και οι υπολοιποι Ελληνες που αγωνισθηκαν για την ελευθερια τους ανα τους αιωνες τι πιστευαν;

    Ο Φιλης και οι ομοιδεατες του ας συνειδητοποιησουν οτι οπου χτυπηθηκε το παραπανω ιδεολογικο τριπτυχο (πανω απο επτα δεκαετιες) εγινε τελικα ποιο δυνατο και αναγεννηθηκε οπως στην ανατολικη Ευρωπη επι υπαρκτου σοσιαλισμου.Τωρα οσο αφορα τον δημοκρατικο σοσιαλισμο, πρεπει να καταλαβουν στο μνημονιακο (δις) ΣΥΡΙΖΑ οτι η κυβερνηση και τα εργα τους ειναι νεοφιλελευθερα και εντελως αντιθετα απο αυτα που υποσχεται η σοσιαλιστικη αποψη για την κοινωνια.

    Ενταξει λοιπον...το τριπτυχο Πατρις Θρησκει Οικογενεια το προβαλλε η Δικτατορια.Στις χιλιετιες Ελληνικης παρουσιας και συμβολης στον παγκοσμιο πολιτισμο που μετραει αυτος ο ιστορικος λαος το παραπανω τριπτυχο ηταν αγνωστο;Δεν ισχυε;Δεν προβληθηκε σαν αναγκαιο συστατικο ανθρωπινων κοινωνιων που γεννα ττην Φιλοτιμια;

    Ο Φιλης και οι ομοιδεατες του ας συνειδητοποιησουν οτι οπου χτυπηθηκε το παραπανω ιδεολογικο τριπτυχο (πανω απο επτα δεκαετιες) εγινε τελικα πιο δυνατο και αναγεννηθηκε οπως στην ανατολικη Ευρωπη επι υπαρκτου σοσιαλισμου.Τωρα οσον αφορα τον δημοκρατικο σοσιαλισμο, πρεπει να καταλαβουν στο μνημονιακο (δις) ΣΥΡΙΖΑ οτι η κυβερνηση και τα εργα τους ειναι νεοφιλελευθερα και αντιθετα απο αυτα που υποσχεται μια σοσιαλιστικη αποψη για την κοινωνια.

    Ελεος πια με την νοοτροπια της προπαγανδας τριτης διαλογης που αφοριζει τους αντιπαλους και λαικιζει υπερ ανιστοριτων ιδεων..Εκτος απο αγραμματοι ειναι και γραφικοι...





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχω διαβασει στο Βικιπαιδια οτι τα μ...να μιλανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββα μου εντάξει...Παραδίδομαι...
    Πάλι κατάφερες να μας φτιάξεις Κυριακάτικα με το μαλακόστρακο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καποιος να εξηγησει σε αυτον τον κινουμενο σακκο περιττωμάτων οτι το τριπτυχο Πατριδα-Θρησκεια-Οικογενεια ειναι αυτο που τιμαται ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ σε ολους τους λαους απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα, και ιδιαιτερως στην Ελλαδα που η πλουσιοτατη ιστορια της εχει να υποδειξει ΜΟΝΟ ΗΡΩΕΣ που θυσιαστηκαν για αυτο το τριπτυχο...
    Φυσικα απο την αυγη της ιστοριας μεχρι σημερα κανενα καθαρμα τυπου 'ΦΙΛΗ' δεν ετυχε σεβασμου και διακρισεως παρα μονο ΦΤΥΣΙΜΑΤΟΣ και ΑΙΩΝΙΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΟΣ.
    Δεν υπαρχει αλλη αξια ανωτερη απο αυτες τις τρεις γιαυτο ΟΛΟΙ οι λαοι αρχαιοθεν τιμουν και υμνουν αυτους που επεσαν για αυτες τις τρεις αξιες.
    Το οτι το χρησιμοποιησε και το κινημα της 21ης Απριλιου 1967 δεν λεει τιποτα, το ιδιο αυτο κινημα χρησιμοποιησε πολυ περισσοτερο την λεξη Δημοκρατια αλλα δεν ειδα κανενα να αποκηρυσσει την Δημοκρατια επειδη την χρησιμοποιησε το τοτε καθεστως...
    Εδω να φαντασθειτε την Δημοκρατια την καταξευτελισαν αιματοβαμμενες χουντες και δικτατοριες της αριστερας αλλα κανεις δεν απαξιωσε την Δημοκρατια λογω της σκυλευσεως της απο σοσιαλκομμουνιστικες δικτατοριες.
    Δυστυχως για αλλη μια φορα η ακρα αριστερα αποδεικνυει οτι δεν εχει θεση στο Ελληνικο δημοκρατικο τοξο και θα πρεπει πλεον να απομονωθει και να υπαρξει ΕΙΔΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ για αυτους που ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ εχουν αναλαβει την διαλυση αυτου του τοπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πίστευα ότι μετά τον πάγκαλο δε θα βλέπαμε άλλο πολυμαθες τανξ
    Όλα όσα λένε τα παίρνουν έτοιμα γραμμένα σε χαρτάκι.
    Ας μην τους παρεξηγουμε λοιπόν.
    Κάνουν οτι μπορούν για να διασφαλίσουν τα κοψίδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Οι Έλληνες δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν, μόνο την αξιοπρέπειά τους!» έγραφε κάποιος δημοσιογράφος πριν από δύο χρόνια περίπου ενοχοποιώντας κατά την προσφιλή τακτική τους «άλλους». Αποκαλύπτεται όμως σταδιακά ποιοί είναι αυτοί που μεθοδικά έχουν βάλει σκοπό να τους την ξεριζώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.