26/9/17

Ρελάνς της Συρίας με τους Κούρδους και υπόσχεση για αυτονομία

  • Ο ΥΠΕΞ της Συρίας Ουαλίντ Μουαλέμ (φωτ.: EPA / Sergei Chirikov)
Μετά την κατάρρευση του Ισλαμικού Κράτους στα μέτωπα της Συρίας και τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο Βόρειο Ιράκ μετά το δημοψήφισμα στην Αυτόνομη Διοίκηση του Κουρδιστάν, η κυβέρνηση της Συρίας φαίνεται ότι επεξεργάζεται σχέδια για την παραχώρηση αυτονομίας στους Κούρδους της Συρίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Rûdaw, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ Μουαλέμ δήλωσε στο Russia Today ότι «Οι Κούρδοι της Συρίας απαιτούν τη δική τους αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, και αυτό το αίτημα είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί».
Συνεχίζοντας ο Μουαλέμ είπε: «Μετά την πλήρη εξάλειψη του ΙΚ από τα εδάφη της Συρίας, μπορούμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε μια φόρμουλα πάνω στην οποία θα συμφωνήσουμε».
Αναφερόμενος δε στο δημοψήφισμα που έγινε στην περιοχή του Κουρδιστάν, είπε ότι «Στο ζήτημα αυτό απορρίπτουμε κατηγορηματικά το δημοψήφισμα και δηλώνουμε υπέρ της ενότητας του Ιράκ».
Τέλος, σε ερώτηση για την αποστολή στρατιωτικών παρατηρητών στο Ιντλίμπ από πλευράς της Τουρκίας και το ρόλο της εγγυήτριας δύναμης που διεκδικεί μέσω των συνομιλιών της Αστάνας, ο Μουαλέμ είπε: «Η παραμονή στο έδαφος της Συρίας οποιασδήποτε δύναμης άλλης χώρας που δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση της Συρίας, είναι παράνομη. Αποδεχτήκαμε την παρουσία της Τουρκίας στο Ιντλίμπ για να δοκιμάσουμε τις προθέσεις της».

1 σχόλιο:

  1. Καλό και αυτό! Να ερχοντε ως πρόσφυγες πριν και μετά από έναν αιώνα και μετά να θέλουν και δικό τους κράτος!

    Να τα βλέπουν αυτά οι γραικυλοι που επέτρεψαν τους Αλβανούς να καθίσουν εδώ για εικοσιπέντε χρόνια και αυτούς τους ψευτοδημοψηφηση αριστερούς που μας φορτώνουν " μετανάστες" στη Σάμο.

    Θα ρθει η ώρα και θα ακονίζουν τα μαχαίρια τους να θέλουν ελλαδισταν!

    Το λιγότερο που χρειάζονται οι δικοί μας κυβέρνηση είναι ρυξιμο στην πισσα και μετά στα πούπουλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.