12/9/17

Το να ανέχεσαι και να καλύπτεις τη διακίνηση ναρκωτικών, ισοδυναμεί με δολοφονία νέων παιδιών - Ο Γαβρόγλου αποδοκιμάζει την απόφαση του ΑΠΘ για αστυνομική συνδρομή

Αποδοκιμάζει ο Γαβρόγλου την απόφαση του ΑΠΘ να ζητήσει αστυνομική συνδρομή για τα ναρκωτικά και τους κατηγορεί ότι το ανακοίνωσαν εν μέσω ΔΕΘ

Οι πρυτάνεις άφησαν το πρόβλημα να κακοφορμίσει - Το θέμα της παραβατικότητας δε λύνεται μόνο με την αστυνομία, ήταν η θέση του υπουργού Παιδείας
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αποδοκίμασε την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και του πρυτανικού συμβουλίου ΑΠΘ να ζητήσουν δικαστική και αστυνομική συνδρομή για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, μέσα στο campus του ιδρύματος.
Ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε (ΑΠΕ) ότι «πρέπει να μας προβληματίσει η κίνηση (του ΑΠΘ) με την εξής έννοια: Οι πρώτοι που έχουμε αναγνωρίσει ότι υπάρχει παραβατικότητα μέσα στα ΑΕΙ είμαστε εμείς. Και γι’ αυτόν τον λόγο, μάλιστα, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση συγκροτούμε μία επιτροπή αντιμετώπισης της παραβατικότητας, για τη σύνταξη ενός πλαισίου λειτουργίας αυτών των πραγμάτων. Από το 2011 δεν υπήρχε καμία νομοθέτηση στο θέμα, άρα οι πρυτάνεις είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, το οποίο με κάποιον τρόπο το άφησαν να κακοφορμίσει, διότι το θέμα της παραβατικότητας δε λύνεται μόνο με την αστυνομία».

Μάλιστα, συνέδεσε την απόφαση του ΑΠΘ (δημοσιοποιήθηκε 8/9) με την επίσκεψή του στη ΔΕΘ. Η κ. Κεραμέως σχολιάζοντας το θέμα δήλωσε πως «μπροστά στην αυτονόητη ανάγκη των Αρχών του Πανεπιστημίου να προστατεύσουν τους φοιτητές και να προασπίσουν την ομαλότητα εντός του Ιδρύματος, ο υπουργός καταλόγισε, εκ του πονηρού, επικοινωνιακή τακτική, ουσιαστικά προβαίνοντας σε εκφοβισμό των Αρχών του Πανεπιστήμιου. Υπενθυμίζουμε στην ηγεσία του υπουργείου ότι η έννοια του ασύλου αποσκοπεί στην προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας στην έρευνα και τη διδασκαλία, της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών στα τριτοβάθμια Ιδρύματα και δεν στοχεύει στη μετουσίωσή τους σε άβατα ανομίας. Άλλο άσυλο ιδεών, και άλλο άσυλο εγκληματιών. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στέλνει, προς κάθε κατεύθυνση, μήνυμα ασυδοσίας και ανοχής στην ανομία και την εκτροπή. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται στα ΑΕΙ».

Από την πλευρά της η ηγεσία του ΑΠΘ δεν έχει αντιδράσει. Ωστόσο, καθηγητές του ιδρύματος δήλωναν στην «Κ» ότι μόνος στόχος της απόφασης ήταν η προστασία των φοιτητών ενώ επέκριναν τον κ. Γαβρόγλου για δύο σημεία της δήλωσής του. Πρώτον, επειδή δήλωσε ότι τα ΑΕΙ δεν έχουν κάνει τίποτα έως τώρα για το πρόβλημα της παραβατικότητας όσο και επειδή συνέδεσε την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΑΠΘ με τον χρόνο την επίσκεψή του στη ΔΕΘ.
Πρώτο Θέμα

14 σχόλια:

  1. Και βέβαια αποδοκιμάζει, τα πάντα αποδοκιμάζει αυτός ο "αριστερός" "Τούρκος", και την αρισατεία, όπως και οι υπόλοιποι "Έλληνες" ομοϊδεάτες του, αφού δεν γνωρίζουν ότι οι λέξεις αριστεία και αριστερά είναι ομόρριζες!

    Σ' ένα ευνομούμενο κράτος δεν πρέπει να υπάρχουν άβατα για την αστυνομία. Η ελευθέρα διακίνηση ιδεών δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο στην Ελλάδα, ώστε να απαιτείται άσυλο. Και στα κράτη που διατρέχει, το άσυλο δεν τής προσφέρει τίποτε, διότι απλούστατα δεν λαμβάνεται υπ' όψιν, καταπατείται. Η εν Ελλάδι διατήρησή του, μόνο εκ τού πονηρού μπορεί να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ηλιθιοτητα απεχει πολυ λιγο απο την βλακεια...αναρωτιεται ομως κανεις,τι εκανε ποτε το ελληνικο κρατος σαν τετοιο κιοχι σαν προτεκτορατο που ηθελημενα θελει να ειναι,για το θεμα των σκληρων ναρκωτικων;
    -Μα πολυ απλα,πιανει συνεχως χρηστες καναβουριου με ποσοτητες λιγο μεγαλυτερες της μιας δοσεως...
    Βλεπετε το ελληνικο προτεκτοριδιο ειναι απολυτα εναρμονισμενο με τις βουλες της αφγανο-κοσσοβαρο-σιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα ξένα πανεπιστήμια -Reading in UK ( την δεκαετία του 90) οι χώροι του campus αλλα και πέριξ , κατάφωτοι χώροι δημιουργούσαν αίσθηση ασφάλειας , όπως και οχήματα ασφαλείας του πανεπιστημίου (crime terminators) . Υπήρχε άσυλο , αλλα για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων καθώς και του προσωπικού το ίδιο το ίδρυμα είχε την ευθύνη.
    Πάλι θα έχουμε μια ελληνική πατέντα , αφήνουμε στην τύχη τους τα πάντα και μετά τρέχουμε με τελικά ακραία μέτρα να διορθώσουμε αδράνεια πολλών ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mr. Gavroglou either confusing the meanings of freedom of speach and free movement of ideas with anarchy and lawlness or he believes the Greek people are stupid. If our lawmakers, including Mr. Gavroglou who has the immediate responsibility, care about our kids they owe to restore the order in our Universities. However, I am afraid they want the current situation to continue in order to train the new generations of fanatic party members instead of educated people.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oι ΓαβροΣυΡΙΖΑιοι ουσιαστικα προτεινουν ενα νεο θεσμικο πλαισιο. Δηλαδη να φτιαξουν ...μια επιτροπη ακομα... που ασφαλως και δεν θα λυνει το προβλημα του ασυλου, γιατι οταν θα ξαναγυρισουν στην αντιπολιτευση,θα χρειαστουν ετοιμες βασεις για τον...αγωνα: τα "αβατα" πανεπιστημια και τα Εξαρχεια που οι ιδιοι τα συντηρουν για να καλυπτουν ...αντι συμβατικες ενεργειες (sic!).

    Τα καταφεραν λοιπον με τα Εξαρχεια οπου λιγο πολυ εχουν ανακυρηχθει ... ανεξαρτητη περιφερεια της Παραβατικης Αττικης (οπως οι...Κουτσαβακηδες,τα κατακαθια της Ελληνικης κοινωνιας δηλαδη,ειχαν ανακυρηξει την περιοχη του Ψυρρη σε ανεξαρτητο Χασισισταν, περισσοτερο απο εναν αιωνα πριν)...

    Νομιζω οτι το μονο συστημα που θα πρεπει να αντιγραψουμε χωρις αλλαγες απο τους ξενους ειναι το Αγγλικο συστημα παιδειας που εδω και 350 χρονια
    εχει αναπτυξει ολες τις επιστημες... Αλλιως ας μεινουμε με τα πρεζοπανεπιστημια (οπως οι πανεπιστημιακοι δασκαλοι εννοουν), που αντι να προαγουν την επιστημονικη σκεψη
    του μελλοντος δινουν ανοχη στα κομματα, τα ναρκωτικα την παρανομια κα...ασφαλως μια μεριδα αυριανων νεοραγιαδων αντι να ασχοληθουν με το μελλον τους προσπαθουν να λυσουν μεταφυσικα προβληματα Μαρξιστικης θεωριας,Λενιστικης πρακτικης και Μαοικης εφαρμογης (αφθονα βιντεο θα βρειτε στο youtube).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν γνωρίζω τις ιστορικές συνθήκες που γέννησαν την έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου, μπορώ όμως να φανταστώ ότι σε εποχές όπου μεταξύ ανθρώπων της γνώσης και της έρευνας και του υπόλοιπου σώματος της κοινωνίας υπήρχε τεράστια απόσταση με αποτέλεσμα οι πρώτοι ακόμα και να κινδύνευαν, κάποιοι με εξουσία αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα θεσμοθέτησαν και πρόσφεραν το άσυλο. Προφανώς μιλάμε για Μεσαίωνες αγρίλες και τα τοιαύτα. Σήμερα στον 21ο αιώνα εν έτει 2017 όταν υπάρχει Δημοκρατία όταν οι κοινωνίες έχουν μορφωθεί όταν σε πολλές περιπτώσεις ίσως και να βρίσκονται πιο μπροστά κι απ' το Πανεπιστήμιο (ποιός θα μας προστατεύσει από αυτούς που παίρνουν τα πτυχία και μετά μαγαρίζουν την υγεία την δικαιοσύνη την χωροταξία την οικονομία την πολιτική) μήπως πρέπει κ. Γαβρoglu να θεσμοθετήσετε αντίστοιχο άσυλο για την κοινωνία έναντι του bullying...του Πανεπιστημίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να τις δεις εδώ, αλλά, όπως έγραψα παραπάνω, σήμερα το πανεπιστημιακό άσυλο χρησιμεύει μόνο για την υπόθαλψη τής παρανομίας.

      Άλλωστε, οι μόνοι που το παραβιάζουν είναι οι ίδιοι οι φοιτητές, που κάνουν καταλήψεις και παρεμποδίζουν την διδασκαλία, άρα την ελευθέρα διακίνηση ιδεών.

      Ο αείμνηστος συνταγματολόγος Δημήτριος Τσάτσος παρατηρεί:
      "Κατάληψη από μέρους των φοιτητών σημαίνει παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Το πανεπιστημιακό άσυλο, δεν προστατεύει μόνο την ακαδημαϊκή ελευθερία διδασκαλίας, του διδάσκειν και του διδάσκεσθαι, απλά έναντι κρατικών παρεμβάσεων αλλά έναντι πάσης παρεμβάσεως. Σήμερα το άσυλο παραβιάζεται κατά κύριο λόγο από τις εισερχόμενες μειοψηφίες φοιτητών". (Aπ' εδώ, όπου μπορείς να διαβάσεις πληθώρα γνωμών και πληροφοριών).


      Διαγραφή
  7. Κυριοι χανετε τον καιρο σας αναλυοντας την σκεψη και τα λογια μιας μαιμους με γυαλια και υφος δηθεν διανοουμενης μαιμους..Μια μαιμου παραμενει μαιμου λογω γεννετικης διαμορφωσης.Οι βλακες δεν γεννιουνται τυχαια..Την ημερα της συλληψης τους κατι εγινε στο συμπαν.Π.Χ ..ΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΗΛΙΑΚΗ..την στιγμη εκεινη μια δεσμη πχ νετρονιων χτυπησε την σκαλα του DNA καπου..ενα αμινοξυ εφυγε απ την θεση του..η δυο..η τρια..το προγραμμα του γεννετικου κωδικα αλλαξε τοπικα και συνολικα..Ετσι το Προιον πχ. Γαβρογλου..Τσιπρα..Μητσοτακη κλπ..βγηκε ελλατωματικο..αθεραπευτα..Ετσι παραγονται αυτα τα ελλατωματικα προιοντα..Ειναι τελειως ματαιο να αναλυεις η να ελπιζεις για αλλαγη με λογια ενος ελλατωματικου γονιδιου..ολα τα κυτταρα που φτιαχνει σαν αντιγραφα το αρχικο ..εχουν αλλαξει προγραμμα..Αν τα βαλεις γυαλια..η τα στειλεις πανεπιστημιο..η τα δωσεις πτυχιο η οχι...δεν αλλαζει η βλαβη..ΑΡΑ τι ψαχνετε με την λογικη αναλυση ?? Εδω το παιχνιδι ειναι χαμενο απο την αρχη και για παντα..Επειδη εχουν ..πυκνωσει οι ηλιακες εκρηξεις..και εχουνε και πολλες καθημερινες αφιξεις κοσμικων ακτινων απο εκρηξεις σουπερ νοβα στο συμπαν ..Πυκνωσαν και οι γεννησεις ηλιθιων στον πλανητη..Φαινεται οτι την Ελλαδα τελευταια την εχει χτυπησει ολοκληρη δεσμη πχ νετρονιων...βρεθηκε σε ενα καταιγισμο ακτινων γαμα..βητα..χι...μεσονιων..νετρινων...κλπ.Αυτα τα ..προιοντα..λενε οτι ταχα οτι κανουν ειναι ..ιδεολογια....τι να πουν αλλο ?? Οτι μας λειπουν αμινοξεα ?? Μηπως ξερουν τι ειναι αυτα ?? ΔΕΝ τα γραφει ο Μαρξ στο Ευαγγελιο του...ουτε το δεξιο Ευαγγελιο τα γραφει...Οι συγγραφεις ειχαν μαυρα μεσανοιχτα απ την φυση..Αεροκοπανιστες ηταν... αναλυαν ταχα τα φαινομενα χωρις να ξερουν γρυ απ τους νομους της φυσης..χωρις να βλεπουν γυρω...Ο Πλατων τους ειχε εντοπισει αυτους απο παλια...γιαυτο εγραψε σε ταμπελα εξω απ την σχολη του ..."ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΕΩΜΕΤΡΗΤΟΣ ΕΙΣΙΕΝΑΙ.'"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαμαρτύρομαι για τα... κακά σας λόγια για τις μαϊμούδες. Προσβάλλατε τους προγόνους του.

      Διαγραφή
    2. Ενα παραδειγμσ εφερα κυριε..θα μπορουσα να πω...και καμμενα βουρλσ..ελατωματικα φυτα ..! Οι θεωριες του ...πωπου...της πλακας επιστημονικα..αριστερες και δεξιες..ειναι σαν τα κακοβουλα λογισμικα στα κομπιουτερ..μπαινουν στο ηδη χαλασμενο προιον..και το αποτελεσμα ειναι να πολλαπλασιαζουν την βλαβη παραγωντσς τετοια αποτελεσματα..καμμενα βουρλα...μαιμουδες με γυαλια....παπαγαλους που μιλανε ιδεολογικα..και γριες σταφυδιασμενες με πτυχιο νομικης διαφωτιστριες στο σκοταδι του ελατωματικου γονιδιου που χτυπησαν νετρονια..

      Διαγραφή
  8. Από ο,τι φαίνεται δεν ειναι μονο η διακίνηση ανθρώπων ειναι και ναρκωτικών άλλος ένας τομέας διάκρισης της κυβέρνησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο θεσμος του ασυλου αφορα το δικαιωμα του διδασκοντα να εκφερει ελευθερα τις αποψεις του.Ειδικα στα ευρωπαικα πανεπιστημια του μεσαιωνα οπου οι θρησκευτικες διενεξεις ειχαν πυροδοτησει εκρηκτικο κλιμα στις κοινωνιες,το ασυλο ηταν πραγματι ενας θεσμος καινοτομιας.Τωρα τι σχεσει εχει το ασυλο ιδεων με το ασυλο εντος ορισμενου χωρου,ειδικα σε μια χωρα με συνταγματικα κατοχυρωμενες ελευθεριες, αυτο μονο η μεταφυσικη και η μαγεια μπορει να το εξηγησει.

    Ας οψονται οι πρεζεμποροι και οι μολοτωφοροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνοντας σε ολα με τους προηγουμενους σχολιαστες θελω να υπενθυμισω την διαχρονικοτητα της αμαρτιας αυτης.
    Θυμαστε στο πανεπιστημιο στην Κρητη που ανακαλυφτηκε ολοκληρη χασισοφυτεια στον κηπο του ιδρυματος η οποια μαλιστα ποτιζοταν με το συστημα αυτοματου ποτισματος των κηπων.
    Ποιος την εγκατεστησε,ποιος την φροντιζε,ποιοι την κορφολογουσανε,ποιος τιμωρηθηκε ?.
    Βεβαια,η πολυετης σηψη εφερε πλεον μποχα ανυποφορη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.