20/9/17

Η Ελλάδα θα καταστραφεί ολοσχερώς, γιατί δεν μπορεί να προστατέψει τα μνημεία της

Βεβηλώθηκε το ταφικό μνημείο του Πόντιου πρίγκηπα Αλέξανδρου Υψηλάντη στο Πεδίο του Άρεως
  • Η αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το ταφικό μνημείο του Αλέξανδρου Υψηλάντη (φωτ.: «Πεδίον του Άρεως – Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση»)
 Θλίψη και απογοήτευση προκαλεί η εικόνα της σαρκοφάγου με το άγαλμα του Πόντιου πρίγκηπα και ηγέτη της Επανάστασης του 1821 Αλέξανδρου Υψηλάντη, στον προαύλιο χώρο του ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πεδίο του Άρεως. Το σήμα των ναζιστικών SS στον μαρμάρινο γιακά του πρίγκηπα και η εγγραφή «Αρτέμης Μάτσας» με ένα βέλος προς το πρόσωπο του Υψηλάντη βεβηλώνουν, από τα τέλη Αυγούστου, το ταφικό μνημείο, εκεί που από το 1964 φυλάσσονται τα οστά του εμπνευστή της Επανάστασης για την ανεξαρτησία των Ελλήνων.
Κοινότητες ενεργών πολιτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την προστασία και την ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως έχουν ζητήσει από το Δήμο Αθηναίων και αλλά και την Περιφέρεια την παρέμβασή τους για την άμεση αποκατάσταση του αγάλματος.
Χωρίς κάποιο αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Εκτός ίσως από την απάντηση του Δήμου Αθηναίων, στις αρχές Σεπτεμβρίου, προς τους πολίτες, με την οποία τους γνωστοποίησε ότι η ευθύνη για την αποκατάσταση του μνημείου ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής.

(Φωτ.: Facebook / «Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως»)
Όπως εξήγησε η Ελισάβετ Αντωνιάδου, μέλος της κοινότητας ενεργών πολιτών  «Πεδίον του Άρεως – Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση», γονείς οι περισσότεροι παιδιών στα γειτονικά σχολεία, θα ήταν πρόθυμοι να αναλάβουν οι ίδιοι να καθαρίσουν το μνημείο, αλλά φοβούνται μήπως προκαλέσουν κάποια ζημιά, γι’ αυτό και περιμένουν την παρέμβαση των αρμοδίων.
Η ίδια επισημαίνει ότι η βεβήλωση των αγαλμάτων στο Πεδίο του Άρεως είναι σύνηθες φαινόμενο. Πριν από λίγο καιρό «θύμα» βεβήλωσης έπεσε το άγαλμα της Μπουμπουλίνας, τώρα ήρθε η σειρά του Υψηλάντη, όπως λέει.
Η Ελισάβετ Αντωνιάδου μεταφέροντας την αγωνία των πολιτών που ζουν γύρω από το Πεδίο του Άρεως τόνισε στο pontos-news.gr ότι η βεβήλωση των αγαλμάτων είναι μια πτυχή μόνο των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που καθιστούν το πάρκο των 280 στρεμμάτων απροσπέλαστο για τους πολίτες, με πρώτο αυτό της καθημερινής και ευρείας χρήσης ναρκωτικών στην πλευρά του προς την οδό Μαυρομματαίων, που αποτελεί πλέον γκέτο και όπου κάθε μέρα εξελίσσονται σκηνικά τρόμου.
Στο πλαίσιο αυτό τέσσερις κοινότητες πολιτών οργανώνουν στις 27 Σεπτεμβρίου δράση ευαισθητοποίησης για την ανάδειξη των προβλημάτων του πάρκου. Ονόμασαν τη δράση τους «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως» και καλούν όλους τους ενεργούς πολίτες να δώσουν το παρών στις 19:00 στο Άγαλμα της Αθηνάς, με στόχο να φωτιστεί το πάρκο με φακούς, φαναράκια και κινητά, καθώς, όπως υποστηρίζουν, όλο το καλοκαίρι έχει μείνει βυθισμένο στο σκοτάδι, με τη συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών να μην λειτουργεί.
Τη δράση οργανώνουν οι κοινότητες: Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Αθηνά», Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως, Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως και Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως.

7 σχόλια:

  1. απο την υποτιθέμενη Δημοκρατία πιο εύκολα πας στην Αναρχία παρα σε αλλο σύστημα !! Ολα αυτά τα σκουπίδια, αν υπήρχε Δικαιοσύνη θα τους εξαφάνιζε εντελώς !! Ανύπαρκτη δικαιοσύνη .... μπάχαλο κράτος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματι οποιο αγραμματο πρεζονι και δουλος του αριστερου διεθνισμου κανει τετοιες φθορες ειναι απλα ενα διποδο με καμμενο εγκεφαλο.

    Το σημα της νεκροκεφαλης με τα χιαστι οστα ισως ειναι μερος του γλυπτου γιατι οι ιερολοχιτες αυτο το σημα ειχαν ραμενο στο χιτωνιο τους,αλλα και ο Υψηλαντης...αρτεμης ματσας;Αυτος ο ηρωας που ελαβε μερος σε μια απο τις πιο σκληρες μαχες που εγιναν ποτε (Ληψια,1806) και παρατησε την θαλπωρη των Ρωσσικων παλατιων για να ηγηθει του απελευθερωτικου μας αγωνα και τελικα φυλακισθηκε καταστρεφοντας την υγεια του ειναι...προδοτης;
    Ποσα τσιγαριλικια πρεπει να εχει καπνισει το πρεζονι που βεβηλωσε το μνημειο αραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821. Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗΣ, ΑΓΝΟΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ, ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ, ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. ΣΕΙΡΑ ΞΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ, ΑΝΑΛΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ. ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΛΥΣΗ, ΜΕΛΕΤΗ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρης Τσιπλικωφ (20/9-12.16)
    Θεωρείς ότι η απαράδεκτη αυτή βεβήλωση στο μνημείο του Αλέξανδρου Υψηλάντη οφείλεται σε αγράμματο πρεζόνι(μπορεί και ναι, μπορεί και όχι)
    Ταυτόχρονα θεωρείς ότι οφείλεται σε «δούλο του αριστερού διεθνισμού» Εκτιμώ ότι θα έχεις υπόψη σου ικανά στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτήν την δεύτερη εκδοχή, και προτείνω να τα εκθέσεις αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρηστο δες το βιντεο στο youtube με τιτλο: "βαρυ κατηγορω για τους συλληφθεντες στα επισοδεια στο Πολυτεχνειο (star 19.11.2016)".Δες το βεβηλωμενο αγαλμα του Θ.Κολοκοτρωνη με τα γκραφιτυ.

      Στο pontosnews υπαρχει αρθρο με τιτλο " βεβηλωσαν ποντιακο μνημειο στην Ξανθη" της 11-12-2014.Δες την φωτο του μνημειου.

      Στο unpolitical.gr υπαρχει αρθρο με τιτλο "εξι μηνες με αναστολη για την βεβηλωση εθνικου μνημειου.Δες την φωτο

      (ο κατηγορουμενος καταδικαστηκε αλλα πουθενα δεν βρηκα σχολια για τον χωρο που ανηκε).

      Σto ifemirida.gr υπαρχει αρθρο και φωτο με τιτλο " εντυσαν με φουστανι το αγαλμα του βενιζελου στο Ηρακλειο (εικονες) " της 14-3-2015.

      Υπαρχουν και αλλα παρομοια αρθρα στο διαδικτυο αλλα δεν εχω χρονο να τα ποσταρω.Τωρα οσον αφορα το θεμα της σχεσης των τραμπουκων με τον διεθνη αριστερισμο εχω να πω οτι σε ολες τις παραπανω υποθεσεις εγινε βεβηλωση μνημειων με αισχρο τροπο μετα απο επεισοδια που προκαλουνται απο "αντιεξουσιαστες" συνηθως.Αξιζει καποιος να κρινει τα συμβολα που εγραψαν για να καταλαβει που ανηκουν αυτοι οι ανθρωποι.

      Σε καμμια περιπτωση ακομα και στην καταδικη συλληφθεντα, η αστυνομια η οι τηλεοπτικοι σταθμοι δεν εκαναν επιπλεον σχολια.Γιατι αραγε;

      Θα ηθελα πραγματι να ειχα περισσοτερα στοιχεια σαν πολιτης για να επιβεβαιωσω 100% ποιος καταστρεφει τα εθνικα μνημεια αλλα το κρατος μας δεν το επιτρεπει γιατι δεν μπορει η στην καλλιτερη περιπτωση δεν ενδιαφερεται.

      Ολοι αυτοι οι μπαχαλακηδες/καταστροφεις αυτοπροσδιοριζονται στον χωρο της αριστερας γιατι δεν νομιζω να ρωτησεις εναν αναρχικο η αντεξουσιαστη η μπαχαλακια και να σου πει οτι ειναι...κεντρωος η...δεξιος.Εγω ολους αυτους τους τυπους επαναστατων που καταφευγουν στην βια τους προσδιριζω στους αριστεριστες εννοωντας οτι ανηκουν στο χωρο αλλα με εμφαση στην" ιδιαιτερη" επαναστατικοτητα, δηλαδη την ατομικη τρομοκρατια*(ΛΕΝΙΝ 1920).Αρα ειναι κατι διαφορετικο απο εναν αριστερο συνειδητοποιημενο πολιτη.

      Επιπλεον, επειδη ολοι αυτοι οι αριστεριστες ειναι εναντι σε οτιδηποτε εθνικο,οχι μονο τους θεσμους και τα προσωπα της εξουσιας, αλλα και στα συμβολα της αστικης ταξης διοτι ειναι συστατικα που "θεμελιωνουν" ουσιαστικα το αστικο εθνικο κρατος εναντι του διεθνους εργατικου κινηματος και του ακολουθου ταξικου αγωνα,ασφαλως και δεν θεωρουν τους εαυτους τους πατριωτες.Γιαυτους η λεξη πατριωτης ειναι τουλαχιστον αδοκιμη γιανα μην πω προσβλητικη!
      Ποιος πατριωτης αραγε θα εντυνε με φουστανια τον...Βενιζελο ο οποιος ηταν ο πρωθυπουργος που διπλασιασε την Ελλαδα του 1830!
      Και ομως το φουστανι του αξιζει κατα την αριστεριστικη λογικη γιατι ηταν ιμπεριαλιστης!Τα ποντιακα μνημεια θυμιζουν σε αυτους εθνικες μνημες και ειναι ασχημα ενω αν ηταν μνημεια πεσοντων εργατων θα ηταν...η κοσμικη αποτυπωση του παραδεισου!

      Νομιζω οτι ο τιτλος αριστερος διεθνισμος ειναι δοκιμος γιαυτους τους ανθρωπους.Οσο για το "δουλος του διεθνισμου" εχω καιγω τις αποψεις μου...

      Αυτα εν ολιγοις

      *σελ.17 απο το βιβλιο του Λενιν: Ο "αριστερισμος" παιδικη αρρωστια του κομμουνισμου
      (κυκλοφορει στο διδικτυο σε PDF).

      Διαγραφή
  5. Η Ελλάδα ΔΕΝ θα καταστραφεί ολοσχερώς διότι πολύ απλά ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΈΨΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει ολόκληρο πρόγραμμα αποδόμησης του ηθικού του λαού μας, σχεδιασμένο από το εξωτερικό. Ο τίτλος της ανάρτησης και παρόμοιες κραυγές δείχνουν πως αυτοί που στοχεύουν το γονάτισμα της Ελλάδος κάνουν καλά την εργασία τους. Δεν υπάρχει τρόπος να προστατεύσει κανείς τα μνημία από ένα τέτοιο πρόγραμμα επίθεσης, υπάρχουν όμως τρόποι να ενημερωθεί ο κόσμος και να καταλάβει ότι θέλουν να του πάρουν μαζί με το σπίτι του και την ψυχή του, να ξεριζώσουν την Ελληνική ταυτότητα της χώρας για να γίνει κάτι άλλο, πολύ χειρότερο. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να ενημερωθεί, όχι να τον τρομοκρατούμε με τέτοιοιου είδους πεσιμιστικούς και αυτομαστιγωτικούς τίτλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.