9/9/17

Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας υπό τη καθοδήγηση των ΗΠΑ ξεκίνησαν τη προέλαση τους προς την Ντέιρ Εζ Ζορ

Την Παρασκευή, κούρδικές πηγές υποστήριξαν ότι οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) άρχισαν να προχωρούν νότια από την πόλη Αλ-Σαντάντα στην νότια επαρχία Χάσχα προς την πόλη Ντέιρ Εζ Ζορ.
Σύμφωνα με τις πηγές, οι SDF κατέλαβαν την περιοχή Hujayf Az-Zarrab και τον λόφο al-Jehev 25 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Ντέιρ Εζ Ζορ.
Οι SDF και το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Ντέιρ Εζ Ζορ (DMC) που ελέγχεται από τις SDF δεν επιβεβαίωσαν κανένα από αυτούς τους ισχυρισμούς.
Ωστόσο, το κουρδοσυριακό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι οι SDF θα προβούν σε μια σημαντική ανακοίνωση στο χωριό Αμπού Φας, νότια της πόλης Αλ-Σαντάντα, το πρωί του Σαββάτου.


US-backed SDF Begins Advancing Towards Deir Ezzor City
Μαχητές από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας γύρω από την περιοχή της λίμνης al-Khatoniyah αφού πήραν τον έλεγχου της από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, κοντά στην πόλη Al Houl στην επαρχία Hasaka της Συρίας στις 14 Νοεμβρίου 2015. REUTERS / Rodi Said

Οι SDF πιθανότατα θα ανακοινώσουν την έναρξη της προέλασης τους προς τη Ντέιρ Εζ Ζορ .

Προχωρώντας προς τη Ντέιρ Εζ Ζορ, οι SDF επιδιώκουν πολιτικούς και οικονομικούς στόχους. Η επαρχία Ντέιρ Εζ Ζορ δεν είναι κουρδική περιοχή και πολύ λίγοι μαχητές των SDF προέρχονται από τη Ντέιρ Εζ Ζορ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι πραγματικοί στόχοι των SDF είναι να εμποδίσουν την προέλαση του Συριακού Αραβικού Στρατού προς τα σύνορα με το Ιράκ και να καταλάβουν το στρατηγικό πετρελαϊκό κοίτασμα Ομάρ.

Όταν ο συνταγματάρχης του Στρατού των ΗΠΑ Ryan Dillon, εκπρόσωπος του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Συρία, ρωτήθηκε στο Twitter σχετικά με τα σχέδια του συνασπισμού υπό των ΗΠΑ για τη Ντέιρ Εζ Ζορ, απάντησε:

«Οι SDF, οι δοκιμασμένοι εταίροι μας, με φυλές από την επαρχία της Ντέιρ Εζ Ζορ, είναι έτοιμοι να ανακαταλάβουν τα χωριά και τις πόλεις τους από το Ντάες».

Εάν επιβεβαιωθούν οι επιχειρήσεις των SDF προς τη Ντέιρ Εζ Ζορ, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι σύμμαχοί του θα έχουν περιορισμένο χρόνο για να διασχίσουν τον Ευφράτη πριν οι SDF να φτάσουν στην ανατολική όχθη του ποταμού.

Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 10.9.2017


7 σχόλια:

  1. Τώρα τι δουλειά έχουν οι Κούρδοι στην Ντέιρ Εζ Ζορ, μόνο αυτοί και τα αφεντικά τους αμερικάνοσιωνιστές γνωρίζουν.

    Να δούμε τι θα κάνουν Σύριοι, Ρώσοι και Ιρανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραγινανε αμερικανοκινουμενοι οι Κουρδοι. Καιρος να φανε το κεφαλι τους στην Συρια. Αρκετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Κούρδοι της Συρίας άρχισαν να φέρονται όπως οι Τούρκοι εισβολείς. Αρπάζουν εδάφη που δεν τους ανήκουν από ιστορική άποψη. Οι Κούρδοι στη Ντέιρ Ερ Ζορ πληθυσμιακά είναι μια ασήμαντη μειονότητα. Μετά την "ύβρη" έρχεται η "άτη" και η "νέμεσις"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά παιδιά.χαιρωμαι που οι Κούρδοι διώχνουν τους αποκεφαλιστες πάντως δεν νομίζω να τους ανήκει αυτή η γης από άποψη ανεξάρτησιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δικαιουνται και αυτοι ναχουν ενα κρατος,αλλα απ' οτι γνωριζω σαν λαος εναι πλουσιοι σε οπλαργηγους και φατριες και συμπεραινω οτι θα ακολοθησουν τα στα ιχνη της Ελλαδος μετα την ενεξαρτηιαν της.
    Οσοι εναι καλοι σαν πολεμηστες δεν ειναι και οι καλυτεροι στην διοικηση ενος νεοσυστατου κρατους.
    Το εχω ζησει εδω στην Κυπρο.Οι αγωνιστες δικαιουνται την στηριξη του κρατους, αλλ οχι το κρατος να στηριζεται σε αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τοσο οι ΗΠΑ αλλα περιςςοτερο το Ισραήλ τείνουν να κρατηθούν στην περιοχη αυτη ,αφού απέτυχαν στις περισσότερες απο τις κατα καιρούς στοχεύσεις τους,μονο μεςω των Κούρδων.Βεβαια η Πιττα μεγαλώνει επικίνδυνα και πολυ φοβάμαι οτι θα πέσει βαρειά στα κουρδικά στομάχια που την ορέγονται ....Είδωμεν μια και ....ο καιρος γαρ εγγυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημοκρατικές δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ; ωραίο ανεκδοτο. Οι μόνες δυνάμεις που οφείλουν να είναι στην Ντέι Ελ Ζορ ειναι ο εθνικός στρατός της Συρίας, Ο ΑΣΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.