15/9/17

Μπαρζανί κατά Ιράκ για την καρατόμηση του κυβερνήτη του Κιρκούκ

  • (Φωτ.: hawlertimes.com)
Ο πρόεδρος της Αυτόνομης Διοίκησης του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί καταδίκασε, την Πέμπτη, την απόφαση του ιρακινού κοινοβουλίου να απομακρύνει τον κυβερνήτη του Κιρκούκ, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σε ομιλία του σε συγκέντρωση υπέρ της διοργάνωσης δημοψηφίσματος στη Ζάκο, ο Μπαρζανί τόνισε ότι η Βαγδάτη δεν άφησε κανένα περιθώριο για διαπραγματεύσεις για τη διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, σύμφωνα με το κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο, Kurdistan 24.
Η απόφαση για την απομάκρυνση του κυβερνήτη του Κιρκούκ, του Νατζμαντίν Καρίμ, ελήφθη αφού το Κιρκούκ ψήφισε υπέρ της συμμετοχής του στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων, το οποίο προγραμματίζεται να διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου.
Το Κιρκούκ είναι μια πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή που διεκδικείται τόσο από την κεντρική κυβέρνηση στη Βαγδάτη όσο και από την αυτόνομη κουρδική περιοχή στο βόρειο Ιράκ
Ο Καρίμ ωστόσο δήλωσε πως θα παραμείνει στην εξουσία.
Την ίδια ώρα και η Τουρκία αυξάνει την πίεση προς τους Κούρδους του Ιράκ, προειδοποιώντας ότι πρόκειται για ένα «ιστορικό λάθος», όπως το χαρακτήρισε, την Πέμπτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ. «Το δημοψήφισμα πρέπει να ματαιωθεί, αλλιώς θα έχει κόστος και θα υπάρξει ανταπόδοση», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.