17/9/17

Τελεσίγραφο ΗΠΑ στη Ρωσία : Μην τολμήσετε να περάσετε τον Ευφράτη


H κατάληψη της πόλης Deir Ezzor αποτέλεσε μια μεγάλη επιτυχία των συριακών δυνάμεων και μάλιστα κομβικής σημασίας καθόσον εκεί είχε συγκεντρωθεί ότι είχε απομείνει από τον ISIS για να δώσει μία από τις τελικές του μάχες επιβίωσης.
Αυτή η νικηφόρα μάχη προσανατολίζει πλέον τις δυνάμεις τις Συρίας για νέα προέλαση πέραν του Ευφράτη όπου ουσιαστικά θα ολοκληρωθεί η απελευθέρωση της Συρίας.
Σε αυτή όμως την επιχείρηση αντέδρασαν έντονα οι αμερικανοί που πλέον φαίνεται ότι δεν μπορούν να ανεχτούν νέες πρωτοβουλίες και επιβολή πλήρως των όρων της Ρωσίας, που θα τους βγάλουν εντελώς έξω από το παιχνίδι να επηρεάζουν τις εξελίξεις στην Σύρια, όποιες και να είναι αυτές, ενεργειακές, πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές, κλπ.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη των δυνάμεων SDF (αντιφρονούντων), που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, ο Υποστράτηγος Rupert Jones, υποδιοικητής όλων των δυνάμεων που στηρίζονται από τις ΗΠΑ στην Συρία, ανέφερε σε μια συνάντηση ότι, οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τους αμερικανούς, δεν θα επιτρέψουν ποτέ στις κυβερνητικές δυνάμεις να περάσουν τον Ευφράτη.
Η δήλωση «βόμβα», γίνεται σε μια στιγμή που η πόλη Deir Ezzor είναι σχεδόν ολόκληρη στα χέρια των κυβερνητικών, ενώ οι αντάρτες προωθούνται γρήγορα στα περίχωρα της. Το επόμενο δε βήμα κατά του ISIS είναι να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις εναντίον του, πέραν του Ευφράτη, και κάτι τέτοιο θα τους φέρει πλέον στις μεγαλύτερες πηγές πετρελαίου της Συρίας κάτι που οι αμερικανοί θέλουν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν.
Για τη συνέχεια ambassadorsatlarge

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.