21/9/17

Το εμβόλιο της βλακείας

Στο τέλος της μέρας διαπιστώνεις ότι σε απειλούν περισσότερο από όσο φαντάζεσαι

Πριν από μερικούς μήνες μία Ελληνίδα απευθύνθηκε σε γκρουπ κατά των εμβολιασμών, στο Facebook, ζητώντας βοήθεια: το παιδί της νοσηλευόταν στο εξωτερικό με πνευμονία και οι γιατροί υιοθέτησαν πρωτόκολλο θεραπείας, θεωρώντας βέβαιο ότι το παιδί είχε εμβολιαστεί. Όμως ακόμα και εκείνη την ακραία στιγμή, αυτή η σπουδαία ελληνίδα μάνα δεν τους έλεγε την αλήθεια. Φοβόταν μην εκτεθεί ίδια ή μην εκθέσει το παιδί της σε κίνδυνο; Δεν μάθαμε τη συνέχεια. 
Γερό να είναι το παιδί, έχει ελπίδες να διαφύγει τον κίνδυνο όταν με το καλό ενηλικιωθεί, γλιτώσει από τη μάνα του και κάνει τα απαραίτητα εμβόλια. Αυτές τις μέρες στην Κόρινθο οι παιδίατροι κάνουν τζίρους επειδή σημειώθηκε έξαρση των κρουσμάτων της ιλαράς. Δεκαοκτώ παιδάκια, που δεν είχαν εμβολιαστεί, εμφάνισαν τα συμπτώματα της ασθένειας. Και αυτό δεν ήταν καλό μόνο για τους παιδίατρους. Ήταν καλό και για τις φαρμακευτικές εταιρείες που διέθεσαν τα σχετικά σκευάσματα. Ένα εμβόλιο κοστίζει λίγα. Τα φάρμακα για τη θεραπεία της ασθένειας είναι πολύ πιο σοβαρά ως ποσό.
Για τη συνέχεια AthensVoice



5 σχόλια:

  1. Εν μερει...ειναι ετσι οπως λετε...Εν μερει ομως..Κι αυτο ..δεν το λετε..γιατι ? Δεν λετε πχ. Αν τα εμβολια ειναι ολα αθωα..η ενεχονται για πολλα..κακα..Δεν λετε οτι μπορει ναχουν παρενεργειες..καποτε και θανατηφορες..Δεν λετε οτι υπαρχει οικονομικη συναλαγη συχνα .για κερδος υπερβολικο..και δεν λετε οτι καποτε πχ στα εμβολια γριπης εχουν συντηριτικα επιβλαβη .Δεν λεω οτι κανουν παντα κακο..καθε αλλο.Αλλα δεν κανουν και παντα καλο...Αυτο πρεπει επισης να το λεμε καποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δημητρης Κ.
      Πολυ καχυποπτος εισαι,δηλ. ο Αβραμοπουλος που αγορασε 25 εκκατομυρια εμβολια για να μας προστατευσει,το εκανε με δολο ?.

      Διαγραφή
    2. ΝΟΜΙΖΩ πως ο ανθρωπος το εκανε να βελτιωσει το εισοδημα του. ΑΥτο δεν ειναι δολος. Απλα εξαργυρωνει κανεις την υπογραφη του .... Γι αυτο παλευει να φτασει στην κορυφη. Ολοι το ιδιο κανουν. Και οι δικαστικοι και οι στρατιωτικοι κλπ ..... Αυτη ειναι η κοινωνια που ζουμε.

      Διαγραφή
  2. Οταν βγαινει ενα εμβολιο στην αγορα για πρωτη φορα,δεν πρεπει να το κανουμε αμεσως.Πρεπει να περιμενουμε κανα δυο παρτιδες για να δουν τις παρενεργειες και να γινουν οι αναλογες βελτιωσεις.Ετσι μου ειπαν ο παιδιατρος των παιδιων μου και ο γυναικολογος μου.Διστυχως αυτες που δεν εμβολιαζουν τα παιδια τους,δεν ειναι μονο ασχετες με το αντικειμενο της ιατρικης μανες,αλλα και ιατροι και νοσηλευτες.Απο νοσηλευτρια ακουσα να λεει οτι δεν εχει εμβολιασει τα 4 παιδια της γιατι τα εμβολια προκαλουν καρκινο και οι φαρμακευτικες δεν μας το λενε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΓΑΜΕ ΤΗΝ ΙΛΑΡΑ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΤΙ; ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΜΕ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΓΡΙΠΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ, ΟΙ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΙΟΥΣ; ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; ΣΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ; ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΜΒΟΛΙΑ;..ΟΙ ΔΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΝΤΗΛΕΡ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.