7/9/17

Ο Ερντογάν αδειάζει τον π. υπουργό του που διώκεται στις ΗΠΑ - Μισή κάλυψη δίνεται στον πρώην υπουργό Τσαγλαγιάν

  • Ο νυν υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί (Φωτ.: EPA / Evert-Jan Daniels)
Με μια δήλωση που ισοδυναμεί με… μισή κάλυψη αντέδρασε η Άγκυρα στη δίωξη που άσκησαν οι αμερικανικές δικαστικές Αρχές στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν. «Δεν έκανε τίποτα σε βάρος των συμφερόντων της Τουρκίας. Για εμάς σημαντικά είναι τα συμφέροντα της Τουρκίας», είπε ο νυν υπουργός Οικονομικών Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, και συμπλήρωσε ότι οι κατηγορίες για παραβίαση του αμερικανικού εμπάργκο στο Ιράν μένει να αποδειχθούν.

Οι εισαγγελείς προσέθεσαν το όνομα του Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν στον κατάλογο των κατηγορουμένων στη δίκη του Τουρκοϊρανού εμπόρου χρυσού Ρεζά Ζαράμπ.
Επίσης, νέα δίωξη ασκήθηκε στον πρώην επικεφαλής της τράπεζας HalkBank Σουλεϊμάν Ασλάν, που ήδη κρατείται, και στους βοηθούς Γενικού Διευθυντή της ίδιας τράπεζας, Λεβέντ Μπαλκάν και Αμπντουλάχ Χαπάνι.
Οι πρώην ισχυροί άνδρες στην Τουρκία κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ για να τροφοδοτήσουν με εκατομμύρια δολάρια την κυβέρνηση του Ιράν και άλλους ιρανικούς οργανισμούς. Επίσης κατηγορούνται για ψευδείς καταθέσεις ενώπιον Αμερικανών αξιωματούχων, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, και για την παραβίαση μιας σειράς ομοσπονδιακών κανονισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.