10/9/17

«Οι Αμερικανοί έστειλαν 70 φορτηγά με στρατιωτική βοήθεια στους Κούρδους της Συρίας»

«Από τις ΗΠΑ, στην τρομοκρατική οργάνωση, 70 TIR βοήθεια»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν τη στρατιωτική στήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης του PYD, σκέλος της τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης του PKK, στη Συρία, στον αγώνα κατά του Daesh, όπως λένε», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
Πριν από μία ημέρα, 70 φορτηγά μετέφεραν στρατιωτική βοήθεια, περνώντας τη νύχτα από τη συνοριακή διάβαση των ιρακινών συνόρων ‘Σιμέλκα’ και εισήλθαν στην πόλη που ελέγχεται από την τρομοκρατική οργάνωση, όπως σημειώνεται.

Η αυτοκινητοπομπή έφθασε στη Χασάκα με τα όλα τα φορτηγά καλυμμένα, αλλά φαινόντουσαν τα στρατιωτικά οχήματα.

Μετά την έγκριση από τον Αναθετικό Στρατιωτικό Οργανισμό Βοήθειας των ΗΠΑ για τους Κούρδους της Συρίας τον Ιούνιο, όπλα και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός άρχισε να φθάνει σχεδόν καθημερινά με καλυπτόμενα φορτηγά.

Στις 13, 17 και 21 Αυγούστου καθώς και στις 3 Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκαν 330 καλυμμένα φορτηγά που μετέφεραν εξοπλισμό νύχτα από το Ιράκ στη Χασάκα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, στο PYD έχουν σταλεί 1441 φορτηγά μεταφέροντας βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι γνωστό ότι ορισμένα από αυτά μετέφεραν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.
(milliyet.com.tr)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.