1/9/17

Μετά τις 15 Οκτωβρίου οι συνομιλίες για το ονοματολογικό μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ

Συνάντηση στα Σκόπια μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και Νίκολα Ντιμιτρόφ
Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος   
Μετά από τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών στα Σκόπια στις 15 Οκτωβρίου αναμένεται όπως όλα δείχνουν να επανεκκινήσουν ουσιαστικά οι συνομιλίες για το ονοματολογικό μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ. Αυτό φέρεται να είναι το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχε στα Σκόπια ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, με τον σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών να ζητεί από τον έλληνα ομόλογό του να αναγνωρίσει «τη νέα πραγματικότητα» μετά την αλλαγή κυβέρνησης στη γειτονική χώρα. 
Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε την επιθυμία της Αθήνας να δει την πΓΔΜ να εντάσσεται στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό πρέπει να γίνει με βάση τους κανόνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – σε μία σαφή υπενθύμιση ότι τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο ΝΑΤΟ υπάρχει η απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Βουκουρεστίου του 2008 που προβλέπει ότι η εξεύρεση μίας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία.
ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. Παλεύουν όλοι να βάλουν τους σταλινοφασιστες μπροστά σε όλα γιατί άραγε; Μήπως επειδή είναι προδότες χωρίς κανέναν ενδοιασμό; Δεν πιστεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιο ονοματολογικο? Μαζί με το όνομα ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΤΆΓΜΑΤΌΣ το οποίο είναι ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδω τους ειχαν δωσει περιπτερο στην Δ.Ε.Θ. για να διαφημισουν το καζινο στην Γευγελη της 'Μακεδονιας'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.