6/9/17

Σοβαρή εξέλιξη - Γεωτρήσεις στο τεμάχιο «10» ξεκινά η Exxonmobil (εικόνες)

Δύο γεωτρήσεις στο τεμάχιο «10» ξεκινά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 η Exxonmobil, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο Τρίσταν Άσπρεϊ, αντιπρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού, σε εκδήλωσε που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, στην παρουσία των υπουργών Ενέργειας και Μεταφορών, καθώς και των πρέσβεων των ΗΠΑ και του Κατάρ.
Οι γεωτρήσεις θα γίνουν διαδοχικά, όπως αποκάλυψε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ExxonMobil.
Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η τελική επεξεργασία των γεωφυσικών δεδομένων, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συμβάσεις για τις εξέδρες γεώτρησης και ο σχεδιασμός των φρεατίων.

Συγκεκριμένα, ο Τρίσταν Άσπρεϊ, εξήγησε μεταξύ σε σχέση με τις έρευνες στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, ότι ολοκληρώθηκε η απόκτηση τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων, ενώ ολοκληρώθηκε και η προκαταρκτική «ταχεία επεξεργασία» των δεδομένων αυτών.
Υπενθυμίζεται ότι υπερσύγχρονο σεισμογραφικό πραγματοποίησε τις τελευταίες έρευνες μέχρι και τα μέσα Ιουλίου στην περιοχή. Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η τελική επεξεργασία των γεωφυσικών δεδομένων.
Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι διαδικασίες για την ή τις συμβάσεις για τις εξέδρες γεώτρησης  - τα γεωτρύπανα δηλαδή - και ο σχεδιασμός των φρεατίων των γεωτρήσεων.

Επίσης η κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum προχώρησαν στις μελέτες για τα θέματα που αφορούν τη βάση εργασιών, τα σκάφη ανεφοδιασμού, ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού και άλλες συναφείς υπηρεσίες. Μάλιστα Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για συμβάσεις με τους υπεργολάβους των υπηρεσιών αυτών.

 Φιλελεύθερος

2 σχόλια:

  1. Να κοτσια από την Κύπρος που κείται μακρά! Εμείς οι Έλληνες γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε την ουρά μας από τα σκέλια; Η Κύπρος μήπως έχει πιο πολλά τανκς η αεροπλάνα η στρατό; Μήπως έχει πιο δυνατούς συμμάχους από εμάς; Δεν νομίζω; Τους ίδιους έχει! Μόνο που είχαν ηγέτη πιο δυναμικό πριν δεκαπέντε χρόνια ας πούμε που ήσαν άξιος.

    Εμείς δεν θα μας προστατεύσουν οι σύμμαχοι όπως κάνουν τώρα με την Κύπρος;

    ΑΟΖ για Ελλάδα και γρήγορα.τι περιμένετε; Πιο άθλια θα είσαστε από ότι είστε τώρα; Αφού σας πήραν την χώρα αμαχητί! Το λιγότερο να κάνετε είναι να εκμεταλλευτείτε αυτούς τους ψευδοσυμμαχους που έχετε τώρα που τους καίει γιατί αυτοί χρειάζονται τα πετρέλαια της Κρήτης και του Ιονίου!

    Και προσέξτε μη σας προδώσουν η πέσουν στη φάκα οι βουλή η στρατιωτικοί ηγέτες σας σαν τον Ιωαννίδη!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις στο θέμα της ΑΟΖ και γενικά της εξόρυξης των θαλάσσιων ορυκτών καυσίμων καυσίμων.
    Η Ελλάδα ήδη προχώρησε στην ανάδειξη 19 θαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο , στη νότια Κρήτη, και στη δυτική Κρήτη- νότια Πελοπόννησο. Αυτά τα οικόπεδα της νότιας Κρήτης επεκτάθηκαν προς νότο μέχρι τα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ.
    Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει την ΑΟΖ με την Αλβανία την Ιταλία την Λιβύη, την Αίγυπτο και την Κύπρο.
    Η Ελλάδα δεν έχει συμφωνήσει ΑΟΖ με την Τουρκία.
    Η Ελλάδα σε σχέση με την Κύπρο έχει καθυστερήσει τουλάχιστον 7 χρόνια σε αυτό το θέμα.
    Η ΑΟΖ της Ελλάδας με αυτήν της Κύπρου εφάπτονται σε μήκος 48 χιλιομέτρων στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό για τα κοινά εθνικά συμφέροντα Ελλάδας- Κύπρου.
    Εάν έχεις ενδιαφέρον για αυτά τα θέματα θα μάθεις και για το ενδιαφέρον των πολυεθνικών εταιρειών που συνεργάζονται με την δημόσια πετρελαϊκή επιχείρηση για τα περαιτέρω
    Ήδη η Περιφέρεια ( Ιόνιο, Πελοπόννησος, Αττική, Κρήτη) στα όρια της οποίας θα γίνει η εξόρυξη δικαιούται το 5% των δημόσιων εσόδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.