17/8/17

Η τουρκική Unit International, η ρωσική Zarubezhneft και η ιρανική Ghadir υπογράφουν συμφωνία γεωτρήσεων $ 7 δις

Μετάφραση: Στέργιος Σεβαστιάν
Η τουρκική Unit International έχει υπογράψει σύμβαση ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Ρωσική κρατική εταιρεία Zarubezhneft και την εταιρεία Ghadir Investment Holding του Ιράν, για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιράν, ανέφερε η εταιρεία στις 15 Αυγούστου.
Σε δήλωση της, η Unit γνωστοποίησε ότι οι τρεις εταιρείες είχαν επενδύσει συνολικά 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τις γεωτρήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε τρία κοιτάσματα πετρελαίου και ένα μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στο Ιράν.
Τα συνολικά αποθέματα στα τρία κοιτάσματα πετρελαίου ανέρχονται σε 10 δισεκατομμύρια βαρέλια, τα οποία θα παράγουν 100.000 βαρέλια ημερησίως, δήλωσε η εταιρεία. Ανέφερε ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου είχε παραγωγική δυναμικότητα 75 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως.
Η κοινοπραξία θα είναι επίσης σε θέση να κάνει γεωτρήσεις και σε άλλα μέρη του Ιράν, ανέφερε η δήλωση.
Το φυσικό αέριο που εξάγεται από τις γεωτρήσεις θα είναι ίσο με 1,5 φορά τα 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που εισάγει η Τουρκία ετησίως, ανέφερε η Unit, προσθέτοντας ότι τα αποθέματα στον κοίτασμα αυτό θα βοηθήσουν στην κάλυψη των αναγκών αερίου της Τουρκίας για τα επόμενα 150 χρόνια.
Η Unit International ανέφερε ότι και οι τρεις εταιρείες είχαν υπογράψει τη συμφωνία ως ισότιμοι εταίροι και πρόσθεσε ότι αυτό σηματοδότησε την πρώτη τριμερή συμφωνία που η ιρανική εταιρεία υπέγραψε με ξένους εταίρους.

http://www.hurriyetdailynews.com/turkeys-unit-international-russias-zarubezhneft-and-irans-ghadir-sign-7-bln-drilling-deal.aspx?pageID=238&nID=116791&NewsCatID=344

1 σχόλιο:

  1. Αυτο το αρθρο αναιρει το προηγουμενο αναφορικα με την οικονομια της τουρκιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.