2/8/17

Μεγάλη νίκη Συρίας-Χέσμπολαχ-Ρωσίας: Oι ΗΠΑ εγκαταλείπουν τη βάση τους στην Αλ Τανφ στη ΝΑ Συρία και την παίρνουν οι Ρώσοι.

Μεγάλη νίκη για τον άξονα της Αντίστασης: οι ΗΠΑ ετοιμάζονται ν΄αποσυρθούν από το συνοριοπέρασμα αλ Τανφ στα συρο-ιρακινά σύνορα.
Σύμφωνα με τη λιβανέζικη εφημερίδα Al Akhbar, η προέλαση των δυνάμεων του συριακού στρατού και της Hezbollah προς τα σύνορα με το Ιράκ μπλόκαρε τη κίνηση των αμερικανικών δυνάμεων στο συνοριακό τρίγωνο του αλ Τανφ και οι Αμερικανοί κατέληξαν να δεχθούν να αποσυρθούν από αυτό το τρίγωνο "στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τη Ρωσία".

Η "σιωπηλή" συμφωνία κλείστηκε παρασκηνιακά και μακριά από τις κάμερες όλου του κόσμου και προβλέπει την επαναφορά της αμερικανικής βάσης στο αλ Τανφ στη Ρωσία και την απόσυρση των ειδικών αμερικανικών δυνάμεων από αυτή την βάση.
"Οι συνομιλίες που προηγήθηκαν αυτής της συμφωνίας έλαβαν χώρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στο Αμβούργο στις 8 Ιούλη όπου Πούτιν και Τραμπ συναντήθηκαν για πρώτη φορά κι ανέφεραν μαζί την υλοποίηση μιας "ζώνης αποκλιμάκωσης " στο νότο της Συρίας.

Η Al Akhbar συνεχίζει : " σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η εφημερίδα τα σημάδια μιας "μεγάλης συμφωνίας" Ρωσίας και ΗΠΑ πολλαπλασιάζονται, συμφωνία που θα όφειλε να οδηγήσει στην απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη βάση τους στο αλ Τανφ, τόπο στρατωνισμού στα σύνορα Συρίας με Ιορδανία κι Ιράκ.Αυτή η βάση θα δοθεί έπειτα στη Ρωσία. "

ο στρατηγός Ryan Dillon,εκπρόσωπος τύπου της συμμαχίας σε Συρία και Ιράκ.

Αυτή η πληροφορία δεν ερμηνεύεται ανεξάρτητα από μια άλλη, αυτής που έχει να κάνει με την τύχη της τρομοκρατικής οργάνωσης "Jaish Maghawir al-Thawra" : αυτή η οργάνωση που πόνταρε πολύ στην υποστήριξη των ΗΠΑ, αισθάνεται έκτοτε απόλυτα αφοπλισμένη από τοτε που έμαθε το "deal USA/Ρωσίας". Η συμφωνία αφορά άμεσα τη ζώνη όπου οι τρομοκράτες της "Jaish Maghawir al-Thawra" θα όφειλαν να επιχειρούν.

Επίσης ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του θα επεκτέινουν σύντομα το πεδίο δράσης τους στις περιοχές του βορρά της επαρχίας Sweida. "Οι μισθοφόροι τακφιριστές των Αμερικανών που έδρευαν στο αλ Τανφ είναι ολοσχερώς απελπισμένοι από τότε που ο συριακός στρατός κι οι σύμμαχοί του τους κόντραραν στο αλ Τανφ μπλοκάροντας την πρόσβασή τους στο συνοριακό πέρασμα " Boukamal" στα σύνορα με το Irak. Και βέβαια δεν είναι τα νέα της ρωσοαμερικανικής συμφωνίας που θα τους ανακουφίσουν. Οι τρομοκράτες αισθάνονται παγιδευμένοι και προδομένοι σ΄ένα αδιέξοδο που δεν έχει κανένα ορίζοντα επιβεβαιώνει η εφημερίδα συνεχίζοντας :

"Οι ΗΠΑ δόμησαν μια βάση στο αλ Τανφ με αυστηρό σκοπό να προχωρήσουν οι δυνάμεις τους κατά μήκος των συρο-ιρακινών συνόρων στο επίπεδο της πόλης Boukamal στη ΝΑ Συρία στην επαρχία της Deir ez-Zor".

Σύμφωνα πάντα με την Al Akhbar, ο συριακό στρατός πρότεινε στους τρομοκράτες της "Jaish Maghawir al-Thawra" να παραδοθούν κάτι που αυτοί σπεύδουν να κάνουν. Το Sputnik που επιβεβαιώνει αυτή την πληροφορία αναφέρεται σε "μαζική παράδοση" των " ενόπλων ανδρών μελών της "Jaish Maghawir al-Thawra" που κατέθεσαν τα όπλα τους. Ο διοικητής τους στο ρωσικό πρακτορείο ανέφερε ότι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να πολεμήσει το συριακό στρατό :" ήρθαμε στο αλ Τανφ για να κερδίσουμε χρήματα που μας υποσχέθηκαν οι Αμερικανοί''...

https://syria.liveuamap.com/en/2017/1-august-a-second-group-of-usbacked-maghaweer-althawra-fighters
H Al Akhbar κάνει επίσης αποκαλύψεις για τις διαφορές που προηγήθηκαν της απόσχισης της φιλοαμερικανικής "Maghawir" : " οι τρομοκράτες της αρνήθηκαν να υπακούσουν στις απαιτήσεις των Αμερικανών που τους ζητούσαν να πάνε να πολεμήσουν στη al-Hasakah στη ΒΑ Συρία κατά της Daech και στο πλευρό των Κούρδων. Το ίδιο ζιζάνιο βασιλεύει στο στρατόπεδο κι άλλων ενόπλων οργανώσεων που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ εκ των οποίων η "Liwa Shuhada al-Qaritin", δραστήρια στη συριακή έρημο.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής συμμαχίας, Ryan Dillon, είπε ότι δεν υποστηρίζει πλέον αυτή την οργάνωση και επιδιώκει κυρίως τον αφοπλισμό της". presstv 2.8.17

dimpenews.com

https://syria.liveuamap.com/en/2017/2-august-us-has-started-talks-to-hand-tanf-to-russia-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.