5/8/17

Θύελλα για τα μειονοτικά νηπιαγωγεία στη Θράκη

  • Θύελλα για τα μειονοτικά νηπιαγωγεία στη Θράκη
    (Φωτ.: kidschool.com)
Μυρίζει μπαρούτι και πάλι στη Θράκη, όπου παρά τις τρομερές αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν προ μηνών, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προχωρεί στη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας των μειονοτικών νηπιαγωγείων! Η δημοκρατία είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο, που διάφοροι ανθέλληνες θέλησαν να περάσουν στα... ψιλά. Με νέα ανακοίνωση-κόλαφο ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης φέρνει και πάλι το θέμα στην επικαιρότητα, καταγγέλλοντας το Ινστιτούτο και τους τουρκόψυχους μηχανισμούς που κρύβονται από πίσω και προωθούν εναγωνίως το ζήτημα. 

Το «καυτό» ζήτημα είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Μάρτιο, όταν οι δάσκαλοι της Θράκης αποκάλυψαν μέσω της εφημερίδας το βρόμικο παιχνίδι που παίζεται στην Παιδεία.
Ειδικότερα, αφορμή για τον ξεσηκωμό αποτελεί το νέο πρόγραμμα του Ινστιτούτου, που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και εισάγει πιλοτικά την τουρκική «μητρική» γλώσσα, όπως τη χαρακτηρίζει, σε έξι νηπιαγωγεία της Θράκης (τρία στη Ροδόπη και τρία στην Ξάνθη).
Παρότι το θέμα είχε «παγώσει» μέχρι πριν από λίγες ημέρες, λόγω της κατακραυγής τόσο της κοινής γνώμης όσο και σύσσωμων των διδασκαλικών συλλόγων όλης της χώρας, πλέον επανήλθε για... περίεργους λόγους στην ατζέντα του υπουργείου Παιδείας και μάλιστα το προσεχές διάστημα θα προχωρήσει η υλοποίησή του. «Ασκούνται φοβερές πιέσεις από βουλευτές της Θράκης που βρίσκονται στο περιβάλλον του Τσίπρα. Προφανώς οι αρμόδιοι δεν έχουν καταλάβει ότι με αυτόν τον τρόπο παραχωρούν την εκπαίδευση των παιδιών μας στην Τουρκία» σχολιάζει πρώην στρατιωτικός, βαθύς γνώστης του ζητήματος στη Θράκη.
Την περασμένη Κυριακή μάλιστα ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης εξέδωσε νέα ανακοίνωση-βόμβα. «Τα επιχειρήματα της πιλοτικής παρέμβασης στα νηπιαγωγεία της Θράκης αποτελούν μια επικοινωνιακή προσπάθεια για την αποδοχή αυτής, προκειμένου κατόπιν άσκησης πίεσης να ικανοποιηθεί το αίτημα όλων αυτών που αυτόκλητα έχουν οριστεί ως προστάτες της μουσουλμανικής μειονότητας, με ορατό τον κίνδυνο να αποτελέσει την “κερκόπορτα” για τη γενίκευση της τουρκικής γλώσσας και να οδηγήσει με την κατάλληλη μεθόδευση στη μετατροπή των νηπιαγωγείων από μονόγλωσσα σε δίγλωσσα, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι πάγιο αίτημα όλων αυτών είναι η δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων στο πρότυπο του μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου και όχι μόνο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.
  • Αναδημοσίευση απο την εφ. δημοκρατία.
http://www.pontos-news.gr/article/167708/thyella-gia-ta-meionotika-nipiagogeia-sti-thraki

6 σχόλια:

  1. Aς μην ξεχνάμε ότι οι μωαμεθανοί της Θράκης ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ και φυσικά δεν γίνονται Τούρκοι επειδή τους στάζει λεφτα πληρώνοντας τους φόρους τους το Τουρκικο Προξενειο.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ?
    1.Για να ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΘΕΙ η Θράκη και να παραδοθούν τα Θρακικά μας πετρέλαια
    2.Το θέμα των Σκοπίων έχει στόχο ώστε Αλβανία,Σκόπια Βουλγαρία να μεταφέρουν το Αζέρικο ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ από τα ανατολικά και οχι το Ρωσικό.
    3.Για να υφαρπαγούν τα ελληνικά πετρέλαια Kρήτης,Ιονίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Θράκη υπήρξε εποικισμός (βλέπε Γ. Βογιατζής, "ΠΡΩΙΜΗ ΟΘΩΜΑΝΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ", κεφ. 6) και οι εκεί τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι είναι τουρκογενείς.

      Επίσης, διάβασε εδώ:

      "Η Θράκη κατοικείται σήμερα από περίπου 350.000 ανθρώπους, Έλληνες, πολίτες. Γύρω στους 120.000 από αυτούς είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Αυτοί λοιπόν αποτελούν και τη γνωστή ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Οι 60.000 από τους 120.000 είναι οι τουρκογενείς, 20.000 είναι οι Ρομά και 40.000 είναι οι Πομάκοι".

      Αν εσύ έχεις κάποια διαφορετική πληροφόρηση, να την διαβάσουμε ευχαρίστως.

      Διαγραφή
  2. είναι πολλά τα ψηφαλάκια της μειονότητας
    κ η πρωτη φορα φασιστερα δε δισταζει να την ξεπουλησει στους τουρκους
    για να παρει την πλειοψηφια, αφου οπως κ οι γυφτοι ψηφιζουν κατευθυνομενα κ μονοκουκι
    περιμενατε κατι καλυτερο απο τους ανθελληνες της φασιστερας;
    ας προσέχαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τιποτα απ όλα αυτά δεν θα γινόταν εάν στην περιοχή μεταδημότευαν από άλλα σημεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι δεκάδες χιλιάδες των Θρακών που έχουν φύγει.
    Ακόμα και τα χαρτιά τους αν μετέφεραν εκεί και ψήφιζαν ως ετεροδημότες αλλού, οι τουρκογενείς με τους οποίους βρίσκει και κάνει παιχνίδι το τουρκοπροξενείο, θα ήσαν μια ασήμαντη μειοψηφία, ανίκανη να βγάλει δικό της βουλευτή.
    Ενέργεια εκ του ασφαλούς και χωρίς τον φόβο αντιποίνων μήπως και οι τούρκοι κάνουν το ίδιο με τους λιγοστούς πιά Ελληνες της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η λέξη θύελλα στον τίτλο του άρθρου που κολλάει; Στο γεγονός της χρήσης της τουρκικής γλώσσας από τα παιδάκια που είναι από τουρκοφωνες οικογένειες; ή θα έπρεπε να είναι στο γεγονός της χρήσης της τουρκικής γλώσσας από παιδάκια που μιλούν σπιτι τους πομακικα ή Ρομά; Όλοι ξέρουν ότι η μισή μειονότητα είναι μη τουρκοφωνη.Δεν μπορώ να φανταστώ την πενταχρονη κόρη μου να της μαθαίνουν άλλη γλώσσα από αυτή των γονέων της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To ζήτημα των τουρκοφώνων σχολείων και η εκεί υποχρεωτική φοίτηση όλων των μουσουλμάνων, ασχέτως τού αν είναι τουρκογενείς ή όχι, αρχίζει από το 1952, έτος εισόδου τής Ελλάδος και τής Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και αποτελεί μέχρι και σήμερα μία από τις πιο μαύρες σελίδες τής ελληνικής διπλωματίας. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ.

      Όπως σωστά είχε επισημάνει και γνωστή, αλλά τόσο συκοφαντημένη και "λασπωμένη" Δασκάλα (με δέλτα κεφαλαίο) Χαρά Νικοπούλου, τα τουρκόφωνα σχολεία πρέπει να καταργηθούν, διότι στην Ελλάδα δεν υφίστανται εθνοτικές, αλλά μόνο θρησκευτικές μειονότητες (Συνθήκη Λωζάννης).

      ΥΓ: Πληροφοριακά, η γλώσσα (;) των Τσιγγάνων λέγεται ρομανί.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.