28/8/17

Αρχίζει το παζάρι για τη μεταρρύθμιση της Ευρώπης

Η σύνοδος των ηγετών Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας θα «ανοίξει την αυλαία» της ευρύτερης συζήτησης για το μέλλον της ΕΕ. Οι διαφορετικές απόψεις για τις μεταρρυθμίσεις και το «αγκάθι» των εκλογών.


Την τελευταία δεκαετία, διάφορες πολιτικές και οικονομικές κρίσεις εμπόδισαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδιώξει την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Και μόλις υποχώρησαν τα προβλήματα, οι εκλογές φέτος σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία απέσπασαν για μια ακόμα φορά την προσοχή του μπλοκ, αναβάλλοντας εκ νέου τις συζητήσεις για το μέλλον της ΕΕ. Όμως, καθώς οδεύει προς το τέλος της η εκλογική περίοδος, οι συνθήκες στην Ευρώπη έχουν γίνει πιο ευνοϊκές για μεταρρύθμιση και ορισμένα από τα ισχυρότερα κράτη του μπλοκ είναι έτοιμα να μαζευτούν και να πιάσουν δουλειά.
Προς τον σκοπό αυτό, οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας της Ιταλίας και της Ισπανίας συγκεντρώνονται σήμερα στο Παρίσι, για να συζητήσουν διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη μεταρρύθμιση αυτή. Όμως, αν και όλοι συμφωνούν στην ανάγκη αλλαγής, έχουν διαφορετικές απόψεις ως προς το πώς θα την πετύχουν.

Για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

  1. Ίσως λόγω αυτής της αναμενόμενης σημαντικής μεταρύθμισης της Ευρώπης, έδωσε και κάτι παραπάνω ο Μακρόν για το makeup του.

    Για την ψόφια Ευρώπη όσο makeup και να βάλεις ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταξύ Ευρωσκεπτικισμού και ευρωλαγνείας τι καλούμεθ'ακριβώς να επιλέξουμε 'στο νέο ρετουσάρισμα(το maquillage παρωχημένο και παλαιολιθικό)που επιχειρείτ'ερήμην λαών και εθνών,αναγκών και προοπτικής;Όσο θα ριζοσπαστικοποιείται η εθνική συνείδηση,άλλο τόσο θ'αυξάν'η διόγκωση της πεποιθήσεως(εμπέδωσις)πως η Ένωση ανήκει,απλώς,'στο κεφάλαιο και τους συνεργάτες του(η πολιτική ένωση-ομοσπονδιοποίηση αναζητείται 'στα χαρτιά και τις πτυχιακές οικονομολόγων εξαρτωμένων από συμφέροντα/χορηγούς/Ιδρύματα και Ινστιτούτα..).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.