28/8/17

Το ΡΚΚ για τα στελέχη της ΜΙΤ που συνέλαβε: Η Τουρκία να είναι ευχαριστημένη που δεν τους παρουσιάσαμε στα ΜΜΕ με τσουβάλια στο κεφάλι

Η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), που είναι η ανώτατη αρχή του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος, δια του μέλους του Προεδρικού Συμβουλίου, Diyar Xerîb, επιβεβαιώνει ότι το ΡΚΚ συνέλαβε στελέχη της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, στο Νότιο Κουρδιστάν, στην περιφέρεια Σουλεϊμανίγιας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων  Rojnews, στη Σουλείμανίγια, ο Diyar Xerîb, μεταξύ άλλων είπε:

"Η Τουρκία θα πρέπει να είναι ευχαριστημέη που δεν βγάλαμε τα στελέχη που συλλάβαμε στους εκπροσώπους του τύπου. Θα μπορούσαμε να τους φορέσουμε τσουβάλια στα κεφάλια τους και να τους παρουσιάσουμε στον Τύπο. Να βγάλουμε τα τσουβάλια από τα κεφάλια τους και να αποκαλύψουμε τα πρόσωπά τους".
Ο Xerîb έκανε αανφροά σε 'τσουβάλια', για να υπενθυμίσει προς όλες τις πλευρές ότι το 2003, σε κοινή επιχείρηση των ΗΠΑ και της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (ΥΝΚ), αμερικανοί στρατιωτικοί συνέλαβαν Τούρκους αξιωματικού που είχαν Γραφείο Συνδέσμου στη Σουλεϊμανίγια και τους πέρασαν τσουβάλια στα κεφάλια, για να τους μεταφέρουν στη Βαγδάτη, όπου ανακρίθηκαν από τις αμερικανικές αρχές.
Τέλος, με αφορμή δηλώσεις στελέχους του ΥΝΚ της πρωτεύουσας Αρμπίλ, με τις οποίες κατηγορείται το ΡΚΚ ότι με τη δράση του δημιουργεί προβλήματα στο Νότιο Κουρδιστάν, ο Xerîb είπε ότι η πλειοψηφία του ΥΝΚ στηρίζει το ΡΚΚ, όπως και η κοινή γνώμη και κάλεσε το κόμμα να τηρήσει υπερήφανη εθνική στάση απέναντι στις πιέσεις της Τουρκίας.

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.