29/8/17

Η Κύπρος ήδη μετατρέπεται σε προτεκτοράτο της Τουρκίας…

Σάββας Ιακωβίδης
Ποιοι είναι αυτοί οι μη κατονομαζόμενοι «κάποιοι», που πιστεύουν ότι η Κύπρος θα γίνει τουρκικό προτεκτοράτο; Είναι οι Αγγλοαμερικανοί και οι Τούρκοι. Γιατί πιστεύουν κάτι τέτοιο; Διότι έχουν απέναντί τους έναν προβλέψιμο, Αναν-ιστή και δεδομένο Αναστασιάδη, ο οποίος άλλα διαβεβαιώνει στα παρασκήνια και άλλα, τελείως διαφορετικά εξαγγέλλει, ενδεδυμένος φουστανέλες, όσους ακόμα αποδέχονται τις οβιδιακές μεταλλάξεις και τις αυτοαναιρούμενες δεσμεύσεις του.
 Ο  πρόεδρος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο επικοινωνιακής πολιτικής προς εξυπηρέτηση των ασυγκάλυπτων, πλέον, προεκλογικών σκοπιμοτήτων του, επιχειρεί αδίστακτη παραπλάνηση των πολιτών. Ιδού τι είπε το περ. Σάββατο, στο φεστιβάλ «Διονύσια», στο Στρουμπί της Πάφου:
«Είναι αδιανόητο να πιστεύουν κάποιοι ότι μπορεί η Κύπρος να μετατραπεί σε προτεκτοράτο της Τουρκίας. Θέλω να το κάνω ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση, όπως το είχα δηλώσει: Δεν πρόκειται να παρουσιάσω λύση στον λαό αν δεν θεωρώ ότι είναι προς όφελος του. Και αυτό το οποίο έχω πει και προς τους συμπατριώτες μας είναι ότι είμαι έτοιμος για συμβιβασμούς αν αισθάνομαι ότι η χώρα μας είναι πραγματικά ανεξάρτητη και κυρίαρχη, ότι δεν ελέγχεται και δεν θα ελέγχεται από την Τουρκία, ότι θα υπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων και όχι της όποιας τρίτης χώρας».
Αυτός και αν είναι αφόρητος εμπαιγμός της νοημοσύνης των πολιτών. Σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν ακόμα πολίτες που σκέφτονται, αγωνιούν και γνωρίζουν. Κυρίως παρακολουθούν όσα η ηγεσία διαβεβαιώνει και τότε η ανησυχία τους μεγαλώνει επειδή αντιλαμβάνονται τους φανφαρονισμούς, τις παραπλανήσεις και τις επικοινωνιακές ακροβασίες της. Διακυβεύεται το παρόν και, κυρίως, το μέλλον του τόπου και ο Ν. Αναστασιάδης νοιάζεται για την επανεκλογή του.
Γι’ αυτό ρωτάμε: Δεν βρέθηκε ούτε ένας, το περ. Σάββατο στο Στρουμπί, να σηκωθεί από την θέση του και να υποβάλει στον Πρόεδρο τα εξής: Πότε θα δώσει στη δημοσιότητα το έγγραφο με τις γραπτές προτάσεις του, το οποίο κατέθεσε στο Crans-Montana; Τι περιλαμβάνει αυτό το έγγραφο, το οποίο ο Πρόεδρος αρνείται να δημοσιοποιήσει ώστε κι εμείς οι πολίτες να δούμε αν και ποιες υποχωρήσεις έκανε προς τους Τούρκους; Ο Ν. Αναστασιάδης κατηγορείται ότι ήδη αποδέχτηκε την εκ περιτροπής προεδρία, την οποία προεκλογικά απέρριπτε μετά βδελυγμίας και οργής. Αλλ’ ο καρντάσης του, Ακιντζί, τον κάρφωσε. Δήλωσε (στη «Μιλλιέτ», 7/8/2017) ότι πίσω από κλειστές πόρτες, ο Πρόεδρος δέχτηκε την εκ περιτροπής αλλά δεν τολμά να το δηλώσει δημόσια. Μέχρι σήμερα, ο εγκάθετος της κατοχής δεν διαψεύστηκε,
Ο Ν. Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του (στον «Πολίτη», 6.8.2017) είπε: «Έστω και προφορικώς να έλεγε τις θέσεις του ο κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αυτές που λένε ότι θα μας ικανοποιούσαν -αλλά ούτε τις είδαμε ούτε τις ακούσαμε- θα καταλήγαμε (σε συμφωνία)». Αυτή είναι η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα του Προέδρου. Με κουβέντες του ελβετικού καφενέ και όχι γραπτές δεσμεύσεις της Τουρκίας, θα δεχόταν συμφωνία. Πρόσθεσε: «Τα περί, από την πρώτη ημέρα, αποχώρησης, είναι τουρκική προπαγάνδα και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που είπαμε. Εις το δικό μας έγγραφο, αυτό που υποβάλαμε, μιλούσαμε για 18 μήνες».
Πότε υπέβαλε τέτοιο έγγραφο με το οποίο δεχόταν παραμονή τουρκικών στρατευμάτων για 18 μήνες μετά τη λύση; Από την άλλη, δεν έχει διαψευστεί η πληροφορία, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας πριν από καιρό και αναφερόταν σε αποδοχή από τον Αναστασιάδη παραμονής του 25% του Αττίλα μετά τη λύση, δηλ. γύρω στις 10-12.000 στρατιώτες.
Ο Πρόεδρος αποδέχτηκε παραμονή ΟΛΩΝ των εποίκων των οποίων ο αριθμός είναι άγνωστος, όπως και Τούρκων φοιτητών, εργατών και τουριστών. Οι Τούρκοι δεν έμειναν  ευχαριστημένοι από την αποδοχή αυτού του εφιαλτικού εγκλήματος πολέμου κατά της δημογραφικής σύνθεσης της νήσου και αξίωσαν ακόμα 30.000 «Ευρωπαίους» Τούρκους, όπως αποκάλυψε (στον «Φιλελεύθερο», 6.8.2017) ο εκλεκτός συνάδελφος, Κ. Βενιζέλος, για να «ισοφαρίσουν» τους Ελλαδίτες. Ο Ν. Αναστασιάδης όμνυε κατά του Σχεδίου Ανάν και διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να το επαναφέρει υπό οποιαδήποτε μορφή. Ψεύδος!
Στην συνέντευξή του (στον «Πολίτη») αναφέρει: «Και για συμβιβασμό, χάριν ενημέρωσης σας λέω ότι, αντί να αναλωνόμαστε με τις εδαφικές αναπροσαρμογές, αφού έχουμε τον χάρτη του σχεδίου Ανάν, είμαι έτοιμος να τον δεχτώ ως είχε, να κλείσει και το εδαφικό». Τόσο απλά! Σαν έτοιμος από το 2004, όταν μας εκβίαζε και μας εκφόβιζε ότι θα επαναφέρει το σχέδιο Ανάν και θα μας το επιβάλει (συνέντευξη στα αθηναϊκά «Νέα» μία μόλις εβδομάδα μετά την απόρριψή του), ο Ν. Αναστασιάδης ήταν έτοιμος να δεχτεί τις πρόνοιες του σχεδίου Ανάν για το εδαφικό.
Απορούμε ξανά: Δεν βρέθηκε ούτε ένας Έλληνας Κύπριος να επισημάνει στον Πρόεδρο ότι δέχτηκε τουρκικά βέτο σε όλες τις αποφάσεις και θεσμούς, αναγνώρισε δικαιώματα στους κλέφτες και σφετεριστές ε/κ περιουσιών και, προπάντων, είναι έτοιμος να δεχτεί τις 4 βασικές ελευθερίες της ΕΕ για τους Τούρκους πολίτες. Ακόμα, δέχτηκε συμμετοχή 200 Τούρκων αστυνομικών σε διεθνή αστυνομική δύναμη, η οποία θα εποπτεύει την ισχύ της συμφωνίας. Τέλος, ποια είναι «συνολική πρόταση για την αρχιτεκτονική ασφάλειας του νέου κράτους», την οποία υπέβαλε αλλ’ ουδείς γνωρίζει το περιεχόμενό της;
Λοιπόν, με ποιο θράσος ο Ν. Αναστασιάδης δηλώνει: «Είναι αδιανόητο να πιστεύουν κάποιοι ότι μπορεί η Κύπρος να μετατραπεί σε προτεκτοράτο της Τουρκίας», όταν ο ίδιος συνεργεί με τις ολέθριες θέσεις και παραχωρήσεις του σε αυτό το τουρκικό προτεκτοράτο; Ποιοι είναι αυτοί οι μη κατονομαζόμενοι «κάποιοι», που πιστεύουν ότι η Κύπρος θα γίνει τουρκικό προτεκτοράτο; Είναι οι Αγγλοαμερικανοί και οι Τούρκοι. Γιατί πιστεύουν κάτι τέτοιο; Διότι έχουν απέναντί τους έναν προβλέψιμο, Αναν-ιστή και δεδομένο Αναστασιάδη, ο οποίος άλλα διαβεβαιώνει στα παρασκήνια και άλλα, τελείως διαφορετικά εξαγγέλλει, ενδεδυμένος φουστανέλες, όσους ακόμα αποδέχονται τις οβιδιακές μεταλλάξεις και τις αυτοαναιρούμενες δεσμεύσεις του. Το τουρκικό προτεκτοράτο, ο Πρόεδρος το έστησε διά της πολιτικής των ασυγκράτητων υποχωρήσεων, άνευ ανταλλαγμάτων, της υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της αναβάθμισης του κατοχικού φίλου του και του ψευδοκράτους του. 
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.