28/8/17

Η Τουρκία έφαγε "πόρτα" από Ρωσία, Γαλλία και ΗΠΑ στο Ιντλίμπ - Αποκλείστηκε από τις επιχειρήσεις

Ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα περασε σήμερα στα ψιλά μιας τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας. Η Γενί Σαφάκ έγραψε ότι ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία έχουνσ υμφωνήσει και προετοιμάζουν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών της Αλ Νόσρα-Αλ Κάιντα που ελέγχουν την επρχία Ιντλίμπ.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι θα συμμετέχει και η Συρία, υποστηρικτικά στην Ρωσία, ενώ έχει αποκλειστεί η Τουρκία.
Η επιχείρηση σε πρώτη φάση θα είναι από αέρος, με αεροπορικούς βομβαρδισμούς, και θα ακολουθήσει επιχείρηση με τμήματα στρατού ξηράς.
Η Ρωσία θα επιχειρήσει από την αεροπορική βάση Χμεϊμίν της Λατάκειας, με την υποστήριξη αεροπόρων της συριακής πολεμικής αεροπορίας, η Γαλλία από την βρετανική αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου (έχει ήδη υπογράψει σχετική συμφωνία με την Αγγλία), και οι ΗΠΑ θα βομβαρδίσουν την περιοχή με πυραύλους που θα εκτοξευθούν από αμερικανικά πλοία στην Αν. Μεσόγειο, αφού η Τουρκία δεν επιτρέπει τη χρήση της βάσης του Ιντζιρλίκ.
Το ενδιαφέρον της είδησης είναι ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζουν τις "Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας" και τους Κούρδους του YPG να εισβάλουν από το Αφρίν στην περιφέρεια Ιντλίμπ και να σφραγίσουν τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία!
Η Τουρκία με τη σειρά της, βλέποντας ότι έμεινε εκτός νυμφώνος, προσπαθεί να φέρειόλες τις ισλαμιστικές ομάδες που δρουν στο Ιντλίμπ  στο ίδιο τραπέζι με την Αλ Νόσρα-Αλ Κάιντα, να συμφωνήσουν σε μια κοινή πολιτική και στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας Ιντλίμπ, με την ελπίδα ότι αν το καταφέρουν αυτό, θα αποτρέψουν την σχεδιαζόμενη επιχείρηση των ΗΠΑ, Ρωσίας και Γαλλίας.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνεχίζει τις προετοιμασίες για εισβολή στο Αφρίν, παρότι η Ρωσία φέρεται υπαναχωρήσασα σε υπόσχεση που είχε δώσει πριν λίγο καιρό ότι θα συναινέσει σε μια τέτοια επιχείρηση.
Πάντως, σε περίπτωση που εμπλακούν οι "Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας" και οι Κούρδοι του YPG και θέσουν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή που περικλείεται από τις δυο κόκκινες γραμμές στο χάρτη, τότε οι Κούρδοι θα έχουν φθάσει κυριολεκτικά δυο βήματα από την θάλασσα της Μεσογείου.
Σοβαρά πράγματα...
Σ.Κ.

2 σχόλια:

  1. Την τυουρκια την αφηνουν για να ασχοληθει με την εξοντωση των Κουδρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κουρδοι του Αφριν δεν θα πανε για ψυχικο στην Ιντλιμπ αλλα για να προετοιμασουν την εξοδο στη θαλασσα.
    Η μεγαλη μου απορια ειναι τι θα γινει αν δεν σφησουν χωρο στη Λατακεια οι ρωσοι και οι συριοι. Θα πιασουν θαλασσα απο Αντιοχεια-Αλεξανδρετα? Τι θα γινει αν κιαυτα τα μερη τα διεκδικησουνοι συριοι απο Τουρκια?
    Η Τουρκια θα προτιμησει να "χασει" τα εδαφη αυτα απο συρους παρα απο κουρδους.
    Χωρις αυτα τα εδαφη το Κουρδισταν εξασθενει, εως εξαλειφεται, και μενει και χωρος ψηλα να παρουν στρατηγικα εδαφη οι τουρκοι απο συρους, οι οποιοι, αν ειναι να τα χασουν απο κουρδους, ,πορει να προτιμησουν τους τουρκους με ανταλλαγμα τα προαναφερθεντα παραθαλασσια οικοπεδα.
    Γιατι εχω την εντυπωση οτι, στο τελος, οι κουρδοι θα ξεχασουν τα μεγαλεια, οι συριοι θα ειναι χαρουμενοι με τα ελαχιστα που τους μειναν, αφου δεν εξαφανιστηκαν κι ολοι οι αλλοι θα παρουν τους διαδρομους που θελουν.
    Δηλαδη ρημαξαν μιαολοκληρη χωρα και τον περιγυρω και στο τελος ολοι θα ειναι χαμενοι αλλα ευχαριστημενοι που δεν διαλυθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.