27/8/17

Χιμάρα: Απειλούνται με δήμευση περιουσιών όσοι Έλληνες αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης Ράμα

Πριν από δύο ημέρες η  Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ» κατήγγειλε  τη δημοτική αρχή της Χιμάρας ότι συνεχίζει να προκαλεί καθημερινά, υπηρετώντας συμφέροντα ξένα προς την κοινότητα και των δημοτών της.
 Η ανακοίνωση της 25ης Αυγούστου τονίζει ότι ο δήμαρχος Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρο «συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, για την έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου που προβλέπει μεταξύ άλλων κατεδάφιση κτηρίων και απαλλοτρίωση περιουσιών αυτόχθονων κατοίκων. Για λόγους που καταλαβαίνουμε αλλά και δεν καταλαβαίνουμε, ως τόπος συνεδρίασης επιλέχθηκε μία καφετέρια, 10 χλμ έξω από την πόλη της Χειμάρρας!!!»
Σήμερα, το Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- ΚΕΑΔ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του για ‘απόπειρα ποινικοποίησης των πολιτών της Χιμάρας με στόχο την δήμευση των περιουσιών τους'.
Το κείμενο του ΚΕΑΔ έχει ως εξής: 
Στη συνέχεια της ύπουλης προσπάθειας υλοποίησης των δήθεν πολεοδομικών σχεδιασμών της Κυβέρνησης Ράμα, που επιζητά την νομιμοποίηση δια αποφάσεων της τοπικής αρχής στο Δήμο Χιμάρας, όπως ορίζουν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για Ανάπτυξη, την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω. Η αστυνομία παρέμβει αθέμιτα και προσήγαγε στο Τμήμα δεκάδες πολίτες της περιοχής. Αυτές τις ώρες μάλιστα υπό την απειλή βίαιης προσαγωγής στον Αυλώνα είναι ο Πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και υποψήφιος του ΚΕΑΔ για το Δήμο Χιμάρας κ. Φρειδερίκος Μπελέρης. 
Για τη συνέχεια Echedoros

10 σχόλια:

  1. Ελάτε κύριε Beqo να μας δώσετε τα φώτα σας.
    Τι γίνεται εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες να σου πω τι? Μόνοι τους προκάλεσαν και μπήκαν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όχι για να ακούσουν όπως ψεύδος λέγεται αλλά για να χαλάσουν το meeting.

      Όσο για το ρυμοτομικό σχέδιο εγώ δεν είμαι ειδικός αλλά θα σου πω πως μόνο στην Αυλώνα που βρίσκομαι έχουν κατεδαφιστει πολλά παράνομα αλλά και νόμιμως χτισμένα κτίρια για να γίνουν δρόμοι και πλατείες. Η Αυλώνα έχει ομορφύνει πολύ λόγω αυτών των Αλλαγών και παρόλο που υπήρξαν αντιδράσεις από διάφορους κυρίως επιχειρηματίες που είχαν χτίσει παράνομα όπου βρουν όλα αυτά πραγματοποιούνται χωρίς κανένα δράμα και με τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος.

      Στην Χιμάρα ακριβώς επειδή ζουν αρκετοί Έλληνες είναι λογικό τα έργα να αγγίζουν και σπίτια Ελλήνων.

      Διαγραφή
    2. Ρυμοτομικά σχέδια, απαλλοτρίωση γης υπέρ ιδιωτών, και μη απόδοση περιουσιών σε νόμιμους κατοίκους συνυπάρχουν νόμιμα κατά εσάς δηλαδή;
      Μια μικρή Ελβετία δηλαδή η γείτονα...

      Η συνάντηση όταν έχει την υποστήριξη και εκφράζει τα συμφέροντα των κατοίκων (αυτό υποτίθεται ότι κάνει το κάθε δημοτικό συμβούλιο) γίνεται στο κέντρο της πόλης και όχι 10χλμ μακριά.

      Διαγραφή
    3. Και αυτά κύριε Beqo να τα λέτε στο καφενείο των οπαδών του Χότζα και να παινευεστε μεταξύ σας για το τι ωραία δημοκρατία έχετε.
      Αλλού δεν βγαζουν λογική, μόνο στην Αλβανία.

      Ο ίδιος ο Ραμα το χειμώνα είπε στην ελληνική τηλεόραση ότι η Ελλάδα θα στήριξει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας γιατί δεν έχει επιλογή, αλλιώς θα ξεσπάσει χάος στην Αλβανία και αυτό δεν συμφέρει την Ελλάδα (όποιος νομίζει ότι κρεμομαστε από τα @@ του να τα κόψει να πέσουμε δηλαδή). Από κει να καταλάβεις για τι χώρα μιλάμε. Και ακουμε και τις εισηγήσεις σου για το πόσο ωραία λειτουργεί η δημοκρατία στην Αλβανία.
      Καλύτερα κάθησε να ακούσεις και να πας να μηλησεις στο καφενείο σου μπας και βάλετε ένα δραμη μυαλό.

      Διαγραφή
    4. Δεν έχω ακούσει τον Ραμα να λέει ότι θα ξεσπάσει χάος αν δεν μπούμε στην Ευρώπη. Μάλλον κάτι άλλο είπε και παραποιεις τα λόγια του. Είπε απλά πως η Ελλάδα δεν έχει λόγο να βάλει εμπόδιο. Αυτο και μόνο.

      Δεύτερον το Δημοτικό Συμβούλιο θα ψήφιζε ρυμοτομικό σχέδιο για όλον τον Δήμο Χιμάρας και όχι μόνο για εκείνη την γειτονιά που προβλέπει απαλλοτρίωση.

      Συγγνώμη για εσένα ή απαλλοτρίωση σου φαίνεται τρελή πρακτική? Αυτό κάνουν όλα τα κράτη όταν θέλουν να κάνουν έργα κοινής ωφελείας. Αλλά κάποιοι στην Ομόνοια κάνουν την τρίχα τριχιά για να κερδίσουν πόντους και παρασύρουν κάποια τον λαό.

      Εάν ξέρεις Αλβανικά διάβασε μια τι είπε ο Παναγιώτης Μπάρκας που είναι γνωστός μειονοτικος Έλληνας Καθηγητής στο Αργυροκαστρο και που σχεδόν πάντα ήταν κριτικός στην κυβέρνηση και υπεράσπιστης της μειονότητας είπε ότι αυτή την φορά το ΚΕΑΔ και η Ομόνοια παραποιουν την κοινή γνώμη για μικροπολιτικους σκοπούς.

      Ναι προβλήματα υπάρχουν άλλα αυτή η παραπλάνηση που δήθεν οποίος διαμαρτυρηθηκε θα του κατασχεθει η περιουσία που κυκλοφορούν στα Ελληνικά μίντια από την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ ρίχνουν λάδι στην φωτιά.

      Και εφόσον έχεις αποκοπεί από την Αλβανία και δεν ζεις εδώ θα πρεπε να ακούς πιο πολύ και να μην πιστεύεις ότι σου σερβίρουν.

      Εγώ καμία σχέση δεν έχω με τα καφενεία του Χότζα κι ούτε του ΡΑΜΑ... Εσύ κάτι ξέρεις και τα λες.

      Διαγραφή
  2. A triple attack; Israel steal lands from the Greek Church, Turkey claims we try to resurrect the Byzantine Empire and have stolen 18 islands from them and the Albanians. Oh, I forgot the fire in Zakynthos. Always handy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα χωριά της Β.Ηπείρου περνάει ο αγωγός TAP, η Νέα Τάξη θέλει να διώξει τους Έλληνες.Το πρόβλημα για να γίνει η μεγάλη Αλβανία ειναι το ελληνικό στοιχείο από εκείνη την πλευρά και η μη ύπαρξη Μουσουλμάνων στην πλευρά της Ελλάδας.Το δεύτερο το έλυσαν με τη μεταφορά Ισλαμιστών στα Δολιανσ.Το κλειστό απο χρονια Σχολείο θα ανοίξει με 49 μουσουλμανοπαιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ο ελληνας πρωθυπουργός, είχε- όπως λενε οι Πόντιοι- κάκαλα, τότε θα εκοβε αμεσως τα φτερα του αθλιου υποκειμενου που βγαζει γνωσσα κι εκδικείται τους Ελληνες. Θα ελεγε, εντός 10 ημερών, 100.000 Αλβανοί από την Ελλαδα, να περασουν τα σύνορα για την Αλβανία. Και μετα από 10 μερες, άλλες 100 χιλιάδες... Εχει κακαλα να το κανει;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είδατε που ο κ.Aris μας τα λέει ένα - ένα;
    Στην Αυλώνα που κατοικοεδρεύει, δραστηριοποιείται ένας "επιχειρηματίας" που ακούει στο όνομα JANNI TSAOUSI.
    Και εκεί τους τα πήραν όλα, αλλά, χάριν του "επιχειρηματία" δεν ανοίγει κανείς το στόμα του.
    Και αν παρ΄ ελπίδα το ανοίξει κανείς (το στόμα του), φροντίζει ο εν λόγω επιχειρηματίας και φαίνεται σαν ατύχημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.