30/8/17

Η απόδειξη της εμπλοκής του τουρκικού κράτους στο προσφυγικό - Εκείνους που θέλουν, τους συλλαμβάνουν πριν περάσουν στην Ελλάδα

Μετάφραση: Στέργιος Σεβαστιάν 
Η σύζυγος του φυλακισμένου αρχηγού της αστυνομίας, συνελήφθη μετά από προσπάθεια να διαφύγει στην Ελλάδα με βάρκα 

Η Β. Αταγιούν, η σύζυγος του πρώην αρχηγού της αστυνομίας, Anadolu Atayün, ο οποίος είχε προφυλακιστεί πρίν περίπου τρία χρόνια, κατεδικάσθη από δικαστήριο τη Δευτέρα, αφότου συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει στην Ελλάδα με βάρκα.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ύστερα από 34ωρο κυνηγητό που ξεκίνησε μετά από καταγγελία, η αστυνομία διεξήγαγε στην παράκτια περιοχή Fethiye της Muğla (Μούγλα) μια επιχείρηση στο αλιευτικό λιμάνι της πόλης, όπου έπιασαν πέντε άτομα που βρισκόταν σε πλοίο για παράνομη αναχώρηση προς το ελληνικό νησί της Ρόδου.

Στους πέντε συγκαταλέγεται η σύζυγος του Atayün και ο γιος του B.S., καθώς και ένας γιατρός, που προγενέστερα απελύθη στο πλαίσιο της κυβερνητικής καταστολής κατά του κινήματος Gülen, της συζύγου του και ενός καπετάνιου, που είχε διερευνηθεί στο παρελθόν για λαθρεμπόριο ανθρώπων.
Ένα δικαστήριο της Muğla κατεδίκασε τη σύζυγο του Atayün, τον γιατρό και τον καπετάνιο, ενώ ταυτόχρονα άφησε ελεύθερα τα άλλα δύο άτομα, σε δικαστική επίβλεψη τη Δευτέρα.
Το Anadolu ανέφερε ότι η σύζυγος του Atayün χρησιμοποίησε νωρίτερα το ByLock, μια εφαρμογή κινητού, που οι τουρκικές αρχές θεωρούν ως εργαλείο επικοινωνίας των οπαδοών του κινήματος Gülen, το οποίο κατηγορείται ότι βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα πέρυσι. Το κίνημα αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή.
Η απόπειρα διαφυγής ήρθε λίγες μέρες μετά την σύντομη κράτηση των δύο άλλων παιδιών του Atayün, του 17χρονου Y.A. και της 15χρονης Η.Α., για υποτιθέμενη χρήση της εφαρμογής ByLock για κινητά.
Ο Anadolu Atayün, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος της αστυνομίας της Konya (Ικόνιο), τέθηκε σε προφυλάκιση, για συνδέσεις με το κίνημα τον Μάιο του 2015.


1 σχόλιο:

  1. Αγαπητε Σαββα,η τουρκια εχει αποδειξει οτι τετοιες ασημαντες οχλησεις δεν την αγγιζουν.
    Χεσ...κε για τις διαμαρτυριες,τις εθνοκαθαρσεις,τις αποφασεις του ΟΗΕ κλπ.
    τουλαχιστον εμεις στην Ελλαδα πρεπει να το εχουμε συνειδητοποιησει.
    Μονον εργα καταλαβαινουν αυτοι.
    Υ.Γ. Συγχαρητηρια για χτες το βραδυ,αν και νομιζω οτι λιγο πιο σκληρα επρεπε να τα πεις.Καταλαβαινω ομως οτι ησουν στην τηλεοραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.