24/8/17

Ο Ψυχρός Πόλεμος είναι εδώ; Σφοδρή επίθεση Μάτις σε Ρωσία για χατήρι της Ουκρανίας

U.S. Secretary of Defense James Mattis visit Ukraine. EPA/  MYKOLA LAZARENKO HANDOUT
U.S. Secretary of Defense James Mattis visit Ukraine. EPA/ MYKOLA LAZARENKO HANDOUT
Ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Τζιμ Μάτις ο οποίος παρέστη στη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο για την 26η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, κατηγόρησε τη Ρωσία, λέγοντας ότι επιχειρεί να επανασχεδιάσει τα σύνορα με τη χρήση βίας, ενώ υποσχέθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διευρύνουν τη συνεργασία με την Ουκρανία στον στρατιωτικό τομέα.

Στην στρατιωτική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν 230 στρατιώτες από χώρες του ΝΑΤΟ, παρέστη μαζί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Τζιμ Μάτις. Επακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ των δύο πολιτικών, ενώ μετά το πέρας των συνομιλιών, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν οι δύο πολιτικοί, ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στη Ρωσία όσον αφορά όπως είπε την επιθετική της συμπεριφορά, και υποσχέθηκε περαιτέρω βοήθεια προς την Ουκρανία, αποφεύγοντας ωστόσο να υποσχεθεί ότι θα παράσχει στρατιωτικό εξοπλισμό.

«Πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας. Προσφάτως εγκρίναμε τη βοήθεια σε στρατιωτική τεχνολογία ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία περιλαμβάνει εξοπλισμούς που θα ενισχύσουν την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο Μάτις, ενώ αναφερόμενος στη βοήθεια σε όπλα, είπε ότι «το ζήτημα αυτό το εξετάζουμε» και πρόσθεσε: «Μόλις επιστρέψω και με γνώμονα ό,τι είδα, θα ενημερώσω την ηγεσία της χώρας για συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία και θα προτείνω για να τα υιοθετήσει η αμερικανική πλευρά».

Ο Τζιμ Μάτις δεν απέφυγε και να επικρίνει τη Ρωσία για τη στάση της στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις των Συμφωνιών του Μίνσκ. «Παρότι η Ρωσία το αρνείται, γνωρίζουμε ότι προσβλέπουν να επαναχαράξουν τα διεθνή σύνορα με τη χρήση στρατιωτική βίας, υπονομεύοντας την ανεξαρτησία και τα ελεύθερα έθνη της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αμερικανός υπουργός Αμύνης.

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Αμύνης στο Κίεβο της Ουκρανίας είναι η δεύτερη επίσκεψη υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου στη χώρα που πραγματοποιείται ένα μήνα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τιλερσον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters,TASS  Κίεβο

mignatiou.com

1 σχόλιο:

  1. Ο στρατηγός πήγε στην Ουκρανία, παρακολούθησε την παρέλαση όπου έλαβαν μέρος και 170 υπερήφανοι Αμερικάνοι στρατιωτικοί για την δημοκρατία που εγκαθίδρυσαν στην χώρα, και αφού εκφώνησε και τον κατάλληλο δεκάρικο λόγο ότι για όλα φταίνε οι Ρώσσοι, την κοπάνησε για τα πατρώα εδάφη. Many chiefs but no Indians.

    Την ίδια ώρα εορτάστηκε με ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι αφικνείται το πρώτο φορτίο άνθρακα από την Αμερική για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

    Βέβαια το γεγονός ότι ο Αμερικάνικος τόννος άνθρακα κοστίζει 115 δολλάρια ενώ ο άνθρακας που αγοράζαν από το Ντόνπας ή την Ρωσσία κοστίζει 49 δολλάρια, είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια μπροστά στα αγαθά που έχει δώσει στη χώρα το πραξικόπημα των Αμερικάνων και η εγκαθίδρυση της δημοκρατίας που έλλειπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.