30/8/17

Η Συντακτική του Μαδούρο θέλει δίκες “προδοτών” που στηρίζουν κυρώσεις ΗΠΑ, με ανοιχτό κατάλογο

A handout picture show Venezuelan President Nicolas Maduro. EPA, MIRAFLORES PRESS
Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας ζήτησε να προσαχθούν στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της «προδοσίας» όσοι υποστήριξαν τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν την Παρασκευή οι ΗΠΑ στη χώρα.
Τα μέλη της Συνέλευσης αυτής, που έχει καταλύσει το εκλεγμένο κοινοβουλίου, ενέκριναν διάταγμα το οποίο ανοίγει τον δρόμο «σε μια ιστορική δίκη για προδοσία όσων ενθάρρυναν τις ανήθικες αυτές ενέργειες εις βάρος του λαού της Βενεζουέλας».

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ουάσινγκτον επέβαλε οικονομικές κυρώσεις εις βάρος του Καράκας, μεταξύ των οποίων και την απαγόρευση αγοράς νέων ομολόγων που εκδίδει η κυβέρνηση ή η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο είχε καταγγείλει την κίνηση αυτή των ΗΠΑ ως παράνομη και είχε τονίσει ότι στόχος της είναι να προκαλέσει «ασφυξία» στη χώρα και να την οδηγήσει στη χρεοκοπία.

Στο διάταγμα δεν αναφέρεται κανένα όνομα, όμως πολλοί έχουν κατηγορήσει μέλη της αντιπολίτευσης και κυρίως τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Χούλιο Μπόργκες και τον αντιπρόεδρο Φρέντι Γκεβάρα.

Ο Μαδούρο κατηγόρησε την Παρασκευή τον Μπόργκες ότι «κινήθηκε παρασκηνιακά» υπέρ των αμερικανικών κυρώσεων στη διάρκεια ταξιδιών του στο εξωτερικό και ζήτησε να δικαστεί μαζί με τέσσερις ακόμη προσωπικότητες της αντιπολίτευσης για «προδοσία της πατρίδας».

Ο ποινικός κώδικας της Βενεζουέλας προβλέπει ποινή κάθειρξης 20 με 30 χρόνια για το αδίκημα της προδοσίας.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντέλσι Ροντρίγκες που είναι πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης δήλωσε χθες ότι θα ζητήσει από τον επικεφαλής εισαγγελέα και το Ανώτατο Δικαστήριο να ξεκινήσουν έρευνες.

30/08/2017 09:54 ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters Καράκας

mignatiou.com

2 σχόλια:

  1. Πλάκα μας κάνουν στην Βενεζουέλα. Στην Ελλάδα όσους είναι με τα μνημονια και τους Γερμανούς τους δίνουμε αξιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω ότι στην Ελλάδα σχεδόν όλοι όσοι ήταν με τους Γερμανούς ναζί στην κατοχή απορροφήθηκαν από το κράτος που τους έδωσε αξιώματα, με συνέπεια να διαιωνίζεται το βαθύ (ακροδεξιό) κράτος.
      Εξαιρούνται κάποιοι ελάχιστοι που δικάστηκαν και ακόμα κάποιοι επιτελικοί μεν σκοτεινοί δε εγκέφαλοι της ναζιστικής εξουσίας φυγαδεύθηκαν στην Γερμανία.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.