19/8/17

Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ



Για την απόφαση του Κοντονή να μη συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο που γίνεται στις 23 Αυγούστου στην Εσθονία για τα εγκλήματα του κομμουνισμού, κουνώντας μάλιστα και το δάχτυλο, θα πρέπει να ντρέπονται και άλλα πολιτικά κόμματα.
Εξηγούμαι:
Το συνέδριο γίνεται σε μια χώρα που μαρτύρησε επί πενήντα χρόνια υπό βάρβαρη κομμουνιστική κατοχή, την ημέρα που θεσπίσθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, τον Απρίλιο του 2008, ως «Ημέρα Μνήμης για τα Εγκλήματα του Κομμουνισμού και του Ναζισμού».
Από όλο το Ευρωκοινοβούλιο; Όχι. Γιατί από τους τότε 24 έλληνες Ευρωβουλευτές, ΜΟΝΟ ΔΥΟ υπερψήφισαν την απόφαση της καθιέρωσης της ημέρας μνήμης. Ήταν οι Εμμανουήλ Αγγελάκας και Νικόλαος Βακάλης, από τη Νέα Δημοκρατία.
Το ψήφισμα ΔΕΝ ψήφισαν οι υπόλοιποι 22 έλληνες Ευρωβουλευτές, ως ακολούθως:

1. Από τη Νέα Δημοκρατία, 9 Ευρωβουλευτές ΑΠΕΙΧΑΝ:

Ιωάννης Βαρβιτσιώτης
Μαργαρίτης Σχινάς
Αντώνης Τρακατέλλης
Γ. Δημητρακόπουλος
Ρόδη Κράτσα
Γιάννης Γκλαβάκης
Μαρία Κασσιώτου
Γεώργιος Παπαστάμκος
Μανώλης Μαυρομμάτης

(Μεγάλα παλικάρια ετούτοι, φάροι ηθικής συνείδησης, έτσι σιωπηλοί όπως ήταν, στη γωνίτσα τους).

2. Από το ΠΑΣΟΚ, και οι 8 Ευρωβουλευτές ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την απόφαση, καταγγέλλοντας ότι η ημέρα κοινής μνήμης «εξισώνει κατά απαράδεκτο τρόπο» τον κομμουνισμό και τον ναζισμό:

Μαίρη Ματσούκα
Σταύρος Λαμπρινίδης
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Σταύρος Αρναουτάκης
Κατερίνα Μπατζελή
Κωνσταντίνος Μποτόπουλος
Ευαγγελία Τζαμπάζη
Μαριλένα Κοππά

(Ξέχασαν να μας πουν όμως ποιου από τους δύο, του κομμουνισμού ή του ναζισμού, τα εγκλήματα τους αρέσουν περισσότερο--γιατί αν τους ήταν εξ ίσου απεχθή υποθέτω δε θα είχαν πρόβλημα να υπερφηφίσουν).
3. Από το ΚΚΕ, και οι 3 Ευρωβουλευτές ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ, καταδικάζοντας την απόφαση ως αποτέλεσμα «αντικομμουνιστικής υστερίας»:
Θανάσης Παφίλης
Γιώργος Τούσσας
Διαμάντω Μανωλάκου
(Αυτοί τουλάχιστον ήξεραν τι έκαναν).
4. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο 1 Ευρωβουλευτής ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ:
Δημήτρης Παπαδημούλης
(Ανέκαθεν ήταν γίγας αυτός ο άνθρωπος).
5. Από το ΛΑΟΣ, ο 1 Ευρωβουλευτής  ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ:
Γεώργιος Γεωργίου
(Αυτός μάλλον ή δεν κατάλαβε τι γινόταν, ή μπορεί και να χάθηκε στο δρόμο).



17 σχόλια:

  1. Από τους 24 βουλευτές στο ευρωκοινοβούλιο μόνο οι 2 ψήφισαν την πρόταση και οι υπόλοιποι 22 καταψήφισαν η απείχαν σκόπιμα
    Ο κ. Απ. Δοξιάδης μέμφεται τους 22 γιατί δεν ακολούθησαν τους 2!!!!!!
    ο κ. Δοξιάδης μέμφεται την Ελληνική κυβέρνηση γιατί ο υπουργός της συμπαρατάχθηκε με τους 22 και όχι με τους 2!!!!!
    Ο κ. Δοξιάδης μάλλον παραβλέπει ότι στις αστικοδημοκρατικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες οι αποφάσεις λαμβάνονται από την πλειοψηφία και όχι από την μειοψηφία (ισχνή στην προκειμένη περίπτωση)
    Ο κ Δοξιάδης θα πρέπει να μη παραβλέπει ότι το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε για την ημέρα μνήμης για τα εγκλήματα του κομμουνισμού και του φασισμού, ενώ το συνέδριο στην Εσθονία γίνεται για τα εγκλήματα του κομμουνισμού και μόνο΄. (ξέχασαν τα εγκλήματα του φασισμού)
    Ο κ. Δοξιάδης θα πρέπει να μη παραβλέπει ότι στη σημερινή Εσθονία ανθεί το «άνθος» του νεοναζισμού και για τον λόγο αυτό «ξεχνούν» τον ναζισμό- φασισμό
    Ο κ. Δοξιάδης θα πρέπει να έχει υπόψη ότι ο Ελληνικός λαός στην συντριπτική πλειοψηφία (δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι κλπ, κλπ με εξαίρεση τους νεοναζί-
    φασίστες) αποδοκιμάζει την φασιστική «ιδεολογία» και για αυτό αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ευρωβουλευτών αρνήθηκε να συμπαραταχθεί με την φασιστική- νεοναζιστική βαρβαρότητα.
    Τόσο για τους 22 ευρωβουλευτές όσο και για τον υπουργό αξίζει ένα μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Χρηστος.
      Καλα εσυ εξαφανισες τον Κοπερφιλντ.
      Οι 'πατερουληδες' θα σε ευγνωμωνουν αιωνια.

      Διαγραφή
    2. Αν μπορούσες να γράψεις κάτι που να είναι κατανοητό θα ήταν καλύτερα.
      Αν μπορούσες να γράψεις κάτι που να δείχνει που συμφωνείς και που διαφωνείς σε όσα έγραψα θα ήταν εποικοδομητικό για διάλογο.

      Διαγραφή
    3. @ Χρηστος.
      Αν στις 2 αραδες που σου εγραψα δεν καταλαβες αν συμφωνω η διαφωνω,δεν φταιω εγω.

      Διαγραφή
  2. Το ότι ένας γελοίος κοντεφασουλής τολμάει να κουνήσει το δάκτυλο στα θύματα μιάς κτηνώδους θηριωδίας και μάλιστα 50χρονης, δεν θα έκανε βέβαια εντύπωση σε κανέναν. Όλα αυτά τα αέρια φαντασιώνονται ότι αποκτούν στερεά υπόσταση και μέγεθος άπό την αξία και το ανάστημα εκείνων, τούς οποίους υποβιβάζουν// υποτιμούν ως δήθεν δεκτικούς δικών τους επιπλήξεων.
    Αυτό που θλίβει είναι η υποκρισία, η δουλεία, η ηθική ανυπαρξία σύμπαντος (πλην δύο Προσώπων) τού πολιτικού μας κόσμου. Και για μέν τίς "λοιπές πολιτικές δυνάμεις" μπορεί κανείς να εύρει εξηγήσεις. Αλλά για τα κνώδαλα που επί δεκαετίες διακήρυσσαν τον κοινό τυραννικό παρονομαστή των ολοκληρωτικών συστημάτων και ότι (βεβαίως ναι) δεν διαφέρει ο μαύρος από τον κόκκινο τύραννο, ποιά δικαιολογία τής σιωπής και τής συνένοχης φυγής μπορεί να βρεθεί;;
    Αναφέρομαι δε ιδιαίτερα και ονομαστικά στους γεννημένους πριν το 1945 που από την δεκαετία τού 1970 είχαν δραστηριοποιηθεί καθοριστικά και πρόβαλαν την γνωστή (βάσιμη) εξίσωση, αλλά μόνο για εσωτερική ψηφοθηρική κατανάλωση προς εμπέδωση προσωπείου συνεπούς Ελευθέρου ανθρώπου. Τώρα; πισωπατώντας και σκύβοντας σαν τον #@^%νο σκύλο, φύγαν από την έπαλξη τής παρρησίας και κρύφτηκαν στις βαθιές κάβες τής λούφας, τής εξώνησης και τού συμβιβασμού.
    Καταθλέτω τον σεβασμό τής ταπεινότητάς μου στους κ.κ. Εμμανουήλ Αγγελάκα και Νικόλαο Βακάλη αλλά και τον δίκαιον έπαινο τόσο στον Απόστολο Δοξιάδη που προβάλλει το θέμα όσο και στον Andpik (και τον ινφογνώμονα, εννοείται) για την ανάδειξή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η 23η Αυγούστου είναι μέρα μνήμης κατά του Ολοκληρωτισμού.
    Δεν νομίζω να υπάρχει Ευρωπαϊκό κράτος, πλην της Ελλάδος που να μη μνημονεύει τα εγκλήματα του Ναζισμού και του Κομμουνισμού.

    Οι δυο Ευρωβουλευτες της ΝΔ που ψήφισαν για τα εγκλήματα του Κομμουνισμού έπρεπε να πάρουν συνταξη Αντιστασιακού.Οι υπόλοιποι πολικάντηδες να λοιδορηθούν ως προδότες του Έθνους.

    Στην Αρχαία Ελλάδα , ακόμη και μακριά από την Πατρίδα, πριν τον ενταφιασμό κάποιου, γίνονταν μνεία αν υπηρέτησε ή προδοσε την Πόλη Κράτος.Ας διαβάσει κάποιος την Κάθοδο των Μυρίων του Ξενοφώντα, να το δει.

    Δυστυχώς ήμαστε η προτελευταία Κομμουνιστική χώρα στον κόσμο, έπειτα από τη Β.Κορέα.Στη Γερμανία υπάρχει σε κάθε σπίτι το Αρχιπέλαγος Γκουλαγκ από τη δεκαετία το 60 και του 70.Όπως μέχρι πρόσφατα απαγορεύονταν " Ο Αγών μου" του Χίτλερ.

    Χώρα που δεν βρίσκει και δεν διδάσκεται από τα λάθη της, δεν έχει μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί τόσος αντικομμουνισμός καλυπτόμενος από τόν φερετζέ τού δήθεν αντιναζισμού;
    Τον Φράνκο, τόν Σαλαζάρ, τόν Γ. Παπαδόπουλο τούς ξεχάσατε;
    Διαμαρτυρήθηκε ποτέ γιαυτούς η Αμερική, η Αγγλία ή το ... ΝΑΤΟ;
    Εγώ θυμάμαι τόν Λουνς, γραμματέα τού ΝΑΤΟ, να ζητάει το 1973 τήν παραίτηση τού Κάστρο τής Μεσογείου. Ετσι έλεγαν τόν Μακάριο!
    Από όλα τα καθάρματα τής λατινικής Αμερικής, έγκάθετα τών ΗΠΑ, σάς θυμίζω μόνο ένα: ΠΙΝΟΤΣΕΤ.Οταν βρέθηκε στην Μ. Βρεττανία, ο τότε υπουργός Εσωτερικών κίνησε διαδικασία εναντίον του και τότε παρενέβη η πρώην πρωθυπουργός Θάτσερ και ζήτησε αυστηρά να μήν πειράξει κανένας τόν ΦΙΛΟ Πινοτσέτ!!!
    Κύριε Καλεντερίδη πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι κάτι πολύ άσχημο ετοιμάζουν τα αφεντικά και γιαυτό καταφεύγουν στον αντικομμουνισμό ενώ ο κομμουνισμός εξέλιπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε! όχι και φερετζέ. Γιατί; έχει κανείς κάτι να προσάψει από το οποίο να διακρίνεται συγκαλυμμένηεπιείκεια προς τούς ναζί; Ειδικά ως προς τον Augusto Pinochet είχαμε αντιδράσεις σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια . Ο εν λόγω δικτάτορας καταδικάστηκε και στην Ισπανία , καθώς επίσης και από Λονδρέζικο Δικαστήριο με Δικαστή τον Lord Leonard Hoffmann, έστω και αν η απόφασή του αυτή αμφισβητήθηκε κατόπιν λόγω τού ότι συνέβη η σύζυγος τού εν λόγω Δικαστή να είναι στέλεχος τής Διεθνούς Αμνηστίας.

      Κατά τα λοιπά :
      Είναι βέβαιον ότι με τις αναφορές στα εγκλήματα τού κομμουνισμού δεν επιχειρείται (τουλάχιστον στον site blog αυτό, εξ όσων διαπιστώνει οιοσδήποτε καλόπιστος) αντικομμουνιστικός αγώνας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πολλοί και ανάμεσά τους και ο Υπουργός Δικαιοσύνης τής Ελάδος, ενώ εμφανίζονται να καταδικάζουν το ναζισμό (αυτονόητα δικαίως)παρά ταύτα θεωρούν τον βιωμένο "κομμουνισμό" ως δήθεν μήτρα θετικών και προοδευτικών πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη και στον κόσμο.
      E! Έλεος !!!

      Διαγραφή
  5. Αντί να ασχολούμαστε με τα εγκλήματα του κομμουνισμού στην... Εσθονία, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πρώτα τα εγκλήματα του εγχώριου κομμουνισμού. Τόσο αυτά που εμπίπτουν στον κοινό ποινικό κώδικα (και ήταν πολλά) αλλά κυρίως αυτά έχουν προκάλεσει την αλλοίωση της συνείδησης των νεοελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις 23 Αυγούστου, από εδώ και πέρα, τιμάμε τα θύματα του Ναζισμού και του Κομμουνισμού. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία γιατί η χώρα είναι σε πρωτόγονη κατάσταση από πλευρά ανάπτυξης! Φταίει κάτι που έχει σχέση με τη Δημοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν αληθεύωμε,θ'αθλούμεθα.Δεν κάνει κακό.'Μπορεί,όμως,να προξενήση και ζημία 'στην ηθική(για την υλική δεν 'ξεύρω)υπόσταση του ανθρώπου(τα εγκεφαλικά του νευροβλαστοκύτταρα),(να)'ξέρετε.Η υπουργάρα καθοδηγεί τους χουλιγκάνους νεο-έλληνες και,μαζί του,όλο το έθνος που παίζει μπάλ',αγωνιώντας αν θα 'πιη όπιο ή,έστω,τουλάχιστον,το τελευταίο του κώνειο πριν την αποφασιστική λήξη(αλλά κ'ευτυχή κατάληξη κυρίως)του πρωταθλήματος(γενομένου και τεκταινομένου εις και από τας Βρυξέλλας πάντοτ'εδώ).
    Υ.Γ.Τ'αυτονοήτως αυταπόδεικτα θ'αναζητούμ'ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανιστοριτοι όλου του κόσμου ενωθήτε , οι αλυσίδες της ανοησίας σας περιμένουν.
    Αγραμματοι με προβατοειδή χαρακτηριστικά για να ξαναζήσουμε το παρελθόν μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παντα θα υπαρχουν (δυστυχως) ανιστοριτοι, εθελοτυφλουντες, ανευθυνοι απρεναντι στην Ιστορια, θιασωτες των φασισμων. Ας τους χειροκροτησουμε !
    Οσο δε αφορα την πολυχρωμη κουρελου, που λεγεται κυβερνηση μας, ειδαμε κι ακουσαμε τοσα, μα τοσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα ερυθρα φασιστοειδη καθαρματα, ειτε υπουργοι ειτε απλοι τραμπουκοι καλα θα κανουν να μαθουν οτι μπορει ο Ναζισμος να ειναι πιο απροκαλυπτα εγκληματικος αλλα ο Κομμουνισμος (δηλαδη η ΑΡΙΣΤΕΡΑ) ερχεται μακραν πρωτη παγκοσμιως σε εγκληματα αφου τα θυματα της κατ'ελαχιστον υπολογισμο ξεπερνουν τα 100.000.000 ανθρωπους...
    Μονο ο ΜΑΟ εξοντωσε 78 εκατομμυρια, ο Σταλιν και το αριστερο του φασισταριο του καθαρισαν πανω απο 40 εκατομμυρια (7 εκατομμυρια Ουκρανων μονο σε ενα χρονο !) βαλτε και Πολ Ποτ, βαλτε και Κιμ Ιλ Σουνγκ βαλτε και Μοζαμβικη, Αιθιοπια, Αφγανισταν, Κουβα κλπ και θα δειτε τελικως οτι οπου οι Ναζιστες σκοτωναν ΕΝΑΝ ανθρωπο για να επιβαλλουν τις 'ιδεες' τους οι Κομμουνιστες σκοτωναν ΤΡΕΙΣ για την αθλια φασιστικη ιδεοληψια τους..
    Η κύρια διαφορά ανάμεσα στους δύο ολοκληρωτισμούς, συνίσταται στο ότι η κτηνωδία στον Ναζισμό είναι κυνική και απροκάλυπτη, ενώ στον Κομμουνισμό είναι καμουφλαρισμένη με ιδεολογικά φτιασίδια. Η φρίκη που εμπνέει η ναζιστική ιδεολογία δεν συνδέεται με μια μεταφυσική ουσία, η οποία υποτίθεται ότι ενυπάρχει στην κοσμοθεωρία του Ναζισμού, αλλά στα πεπραγμένα του τελευταίου, τα οποία αποτελούν μια ευρύτατα μοιρασμένη εμπειρία της ανθρωπότητας, βαθιά χαραγμένη στη συλλογική της μνήμη. Αν, λοιπόν, κρίνεται ο Ναζισμός από τα έργα του και όχι από τα ιδανικά του -όποια και αν είναι αυτά- το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τον Κομμουνισμό. Και αυτός οφείλει να κριθεί με βάση αυτά που έκανε και όχι με βάση τα οράματα και την ουτοπία που τον 'ενέπνευσαν'. Πρέπει, με άλλα λόγια, να πραγματοποιηθεί ένας εμπειρικός έλεγχος, μια αντικειμενική καταγραφή αυτών του των έργων. Όμως, αυτή η καταγραφή απορρίπτεται εκ προοιμίου από τους ιδεολογικούς φασιστες-εκπροσώπους του Κομμουνισμού σήμερα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κλπ) , εφόσον αυτη ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ θα κατέτεινε στην ιδέα της συγκρισιμότητας μεταξύ Ναζισμού και Κομμουνισμού και θα αποδεικνυε περασν πασης αμφιβολιας κυριαρχο στο εγκλημα και την κτηνωδια τον Κομμουνισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολιτικά ο κομμουνισμος εχυσε περισσότερο αιμα.Ο λόγος είναι απλός: οι μπολσεβικοι του λένιν και η ΤΣΕΚΑ (αργότερα NKVD, έπιασαν δουλειά το 1917 και μέχρι το 1953 (36 χρονισ)που πέθανε ο στάλιν,Οι κομισαριοι πυροβόλησαν και κρέμασαν εκατομμύρια συμπατριώτες τους και ξένους (αν κάποιος γνωρίζει ρώσικα μπορεί να δει τις επίσημες λίστες των ρωσικων Μαρτυρολογιων στο διαδίκτυο,στην ιστοσελίδα της ΚGB).

    O Nαζισμός δεν πρόλαβε να σκοτώσει τον ίδιο κόσμο οπως τα σταλινοπουλα γιατί δεν βολεψε το timing.Οι νταηδες της ΓΚΕΣΤΑΠΟ δούλεψαν το πιστόλι μόνο 12 χρόνια (1933-1945) και είχαν αλλα σχεδια: δεν έκαναν τόσο μεγάλη γενοκτονία των συμπατριωτων τους, αλλά τους εντυσαν στο χακί και τους έστειλαν να σκοτωθουν εκτός Γερμανίας για τον Φυρερ...μαζί τους την πληρώσαμε όλοι μας βεβαια...

    Όπως και ναχει,και τα δύο συστήματα ήταν απανθρωπα,ακόμα και για τα κομμάτικα οργανα τους,Απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι με μυαλό να θαύμαζουν τέτοιους δολοφόνους.

    Ο ναζισμος εκτεθηκε στην συνείδηση του κόσμου γιατί οι Γερμανοί έχασαν τον πόλεμο και τους ξεφτίλησαν οι σύμμαχοι.Ο Κομουνισμος ήταν με τους νικητές και την γλυτωσε...ετσι απλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καμιά διαμαρτυρία για τα μνημεία των Ναζί που στήνονται στην Ουκρανία ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο; Τι, όχι; Πέφτω απ' τα σύννεφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.