29/8/17

Κύπρος - Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Νέλσον Μαντέλα

Λάζαρος Μαύρος 
Π Ρ Ο Β Λ Η Θ Η Κ Ε ΞΑΝΑ το εκφοβιστικό επιχείρημα ότι η εγκατάλειψη της Δ.Δ.Ο. (Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας) θα έχει ως συνέπεια τη διεθνή απομόνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ότι, δηλαδή, η λεγόμενη Διεθνής Κοινότητα θα τιμωρήσει με απομόνωση και με τις οποιεσδήποτε κυρώσεις συνεπάγεται αυτή η απομόνωση, το κυπριακό κράτος.
- ΓΕΓΟΝΟΣ είναι ότι τα Μυαλά που παράγουν και διαχρονικά αναπαράγουν, σαν «κολλημένο δίσκο γραμμοφώνου», αυτόν τον εκφοβισμό, ουδέποτε παρήγαγαν κάποιο σχέδιο πολιτικής, η υλοποίηση του οποίου θα οδηγούσε ή θα οδηγήσει οψέποτε στη διεθνή απομόνωση της Τουρκίας - Κατακτητή. Και σε κυρώσεις εναντίον του τουρκικού κράτους.

- ΓΕΓΟΝΟΣ είναι, επίσης, ότι: Όταν με συντριπτική, λαϊκή, δημοκρατική πλειοψηφία 76% ο κυπριακός λαός - έκαστος πολίτης αυτοπροσώπως, άνευ κομματικών αντιπροσώπων αλλ’ ιδιοχείρως με τη δική του αυτοκρατορική ψήφο - απέρριψε τη ΔΔΟ του Σχεδίου Ανάν στο Δημοψήφισμα του Σαββάτου, 24ης Απριλίου 2004, εναντιωνόμενος στην εκπεφρασμένη παντοιοτρόπως βούληση και της τότε Διεθνούς Κοινότητας (ΟΗΕ, ΕΕ κ.ο.κ), όχι μόνο δεν υπέστη τη διεθνή απομόνωση ή τις κυρώσεις οιασδήποτε απομόνωσης, αλλ’ αντίθετα πέτυχε και κατόρθωσε την περίλαμπρη υπό τας περιστάσεις νίκη, της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το Σάββατο, 1η Μαΐου 2004.
Π Ρ Ο Β Α Λ Λ Ε Τ Α Ι και πάλι, από τα ίδια και παραπλησίως ομογνωμούντα Μυαλά, το… παμπάλαιο επιχείρημα ότι, αν δεν διεξάγονται οι λεγόμενες διακοινοτικές συνομιλίες για «λύση» ΔΔΟ, η Τουρκία και το εν Κύπρω δικό της κατοχικό Ψευδοκράτος των Τουρκοκυπρίων, επιτυγχάνει την επιβολή και νέων, επιπρόσθετων «τετελεσμένων». Εσχάτως δε και την περαιτέρω ισλαμοποίηση των κατεχομένων από τον Αττίλα ελληνικών εδαφών της νήσου (212 τζαμιά έναντι 162 σχολείων) κατά διαταγήν του 15ετούς ήδη καθεστώτος Ερντογάν των Ισλαμιστών - Νεο-Οθωμανών - Επεκτατιστών της Άγκυρας.
- ΓΕΓΟΝΟΣ όμως είναι πως η στυγνή, η στυγερή και αποτρόπαια διαχρονική αλήθεια, γνωστή - γνωστότατη σε όλους, είναι ότι: Καθ’ όλη τη διάρκεια των διεξαγομένων επί τέσσερεις δεκαετίες «διακοινοτικών» συνομιλιών, οι Τούρκοι Κατακτητές πολλαπλασιάζουν, εδραιώνουν, διαιωνίζουν κι επαυξάνουν - σκανδαλωδώς ανενόχλητοι κι ατιμώρητοι απ’ την εκάστοτε Διεθνή Κοινότητα - κάθε είδους «τετελεσμένα», συμπεριλαμβανομένων και των αδίκαστων Εγκλημάτων Πολέμου της εθνοκάθαρσης και του παράνομου εποικισμού των σκλαβωμένων ελληνικών εδαφών της Κύπρου.
- ΟΧΙ ΜΟΝΟ όταν αρχηγός της πολιτικής πτέρυγας του Αττίλα ήταν ο αρχιστασιαστής, αρχιτρομοκράτης της ΤΜΤ κι αρχιδολοφόνος Ραούφ Ντενκτάς, αλλά κι επί των «προοδευτικών» διαδόχων του, του «συντρόφου και φίλου, αριστερού» Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και του «προοδευτικού, δημοκρατικού και έχοντος κοινό όραμα με τον Αναστασιάδη», «συμπατριώτη - Κύπριου πατριώτη Τ/κ ηγέτη» (κατά το ΑΚΕΛ και τον ΔηΣυ) Μουσταφά Ακιντζί…
- ΓΕΓΟΝΟΤΑ ενδεικτικώς σχηματικά: Από τον τουρκικό εξαναγκασμό σε προσφυγοποίηση των δέκα και πλέον χιλιάδων σκλαβωμένων Ελλήνων της Καρπασίας, μετά τη «Συμφωνία της Τρίτης Βιέννης» των Κληρίδη-Ντενκτάς της 2ας Αυγ. 1975, μέχρι τα εγκαίνια του αγωγού νερού από την Τουρκία στα σκλαβωμένα εδάφη της Κύπρου των Ερντογάν-Ακιντζί της 18ης Οκτ. 2015…
Α Ρ Α , ΛΟΙΠΟΝ, προσωρινά στη διαχρονία 1974-2017 συμπεράσματα, τα οποία διαψεύδουν με τα γενόμενα γεγονότα, τα επιχειρήματα των εν λόγω Μυαλών, είναι χοντρά-χοντρά δύο:
- ΠΡΩΤΟΝ: Η Απορριπτική - Αντιστασιακή στάση της πλειοψηφίας της ελληνικής πλειονότητας του κυπριακού λαού, η οποία δεν δέχεται αλλ’ απορρίπτει την απαίτηση των Τούρκων Κατακτητών για επιβολή στην Κύπρο «λύσης» ΔΔΟ, δεν επέφερε καθ’ οιονδήποτε τρόπο ή βαθμό την διεθνή απομόνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
- ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η Ενδοτική μονομανία προσκόλλησης - αυτό-εγκλωβισμού, των διαδοχικών ηγεσιών των Ελλήνων Κυπρίων και των εφτά Προέδρων της Δημοκρατίας, στη «μία και μόνη και καμιά άλλη» διαδικασία των «διακοινοτικών» συνομιλιών, δεν απέτρεψε αλλά επέτρεψε, όλα τα διαδοχικά «τετελεσμένα» που επέβαλαν και συνεχίζουν μεθοδικά να επιβάλλουν οι Τούρκοι Κατακτητές.
Μ Π Ο Ρ Ο Υ Σ Ε , ΑΡΑΓΕ, ή θα μπορέσει στο παρόν και στο μέλλον μια άλλη και διαφορετική από την 43ετία πολιτική να αποδώσει και να επιφέρει άλλα, καλύτερα αποτελέσματα; Πιο συγκεκριμένα:
- ΔΥΝΑΤΑΙ, άραγε, ο αγώνας των Ελλήνων της Κύπρου και σύνολου του Ελληνισμού (Ελλάδος και Διασποράς), οι προσπάθειές τους, η στρατηγική τους, πέρα κι επιπρόσθετα του ισχύοντος Απορριπτισμού, να επιτύχει τη διεθνή απομόνωση της Τουρκίας - Κατακτητή και τις αποτελεσματικές επιτέλους κυρώσεις σε βάρος της; Ικανές να την εξαναγκάσουν σε… συμμόρφωση;
Σ Υ Ν Τ Α Γ Ε Σ και «τυφλοσούρτης» δεν διατίθενται, πάντως, ιδίως για Μυαλά που στερούνται στρατηγικής νοοτροπίας, ευψυχίας και πολιτικής βούλησης. Παραδείγματα όμως προσφέρονται για λαούς που κατορθώνουν να απεγκλωβιστούν απ’ την παθητικότητα και προάγονται στην αποφασιστικότητα:
Ε Μ Π Ρ Ο Σ στον δρόμο που χάραξε ο Νέλσον Μαντέλα, θα μπορούσε να είναι μία από τις συνταγές. Αφού εκείνος ο δρόμος κατόρθωσε να επιφέρει πράγματι τη διεθνή απομόνωση και την τελική κατάρρευση του απεχθούς Ρατσιστικού καθεστώτος της Νοτίου Αφρικής.

Μ ε λ ε τ η θ ή τ ω…
Σημερινή

2 σχόλια:

  1. Tι δουλειά έχει ο νεταξίτης Μαντέλα με την πονεμένη Κύπρο μας.Ο Νεοταξίτης Μαντέλα κατάφερε την αύξηση της φτώχειας και της εκμετάλευσης των ντόπιων, μετά την ονομαζόμενη απελευθέρωση.Γι αυτό και του προσέφεραν μνημειωδη κηδεία με πρωτοστάτη τον Ομπάμα που φλέρταρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιζω να εννοει ,τις πονηρες μεθοδους και οχι τις ιδεες του κομμουνιστη και υποστηρικτη τρομοκρατων μαντελα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.