31/8/17

Γιούνκερ, Μέρκελ, Τουρκία και απόδειξη - αποδειξάρα

Λάζαρος Μαύρος
Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Ο Σ  παράγοντας, αυτού που νοείται σήμερα Διεθνής Κοινότητα, είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Σημαντική ωσαύτως και η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Άγκελα Μέρκελ. Αμφότεροι, Γιούνκερ και Μέρκελ, ξεσπάθωσαν χθες κατά της Τουρκίας του κ. Ερντογάν.
- ΟΧΙ ΟΜΩΣ για την συνεχιζόμενη 43ο έτος (15ο της εξουσίας Ερντογάν) παράνομη στρατιωτική κατοχή του 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας - κράτους μέλους της ΕΕ από το 2004.
- ΟΥΤΕ ΓΙΑ τα συνεχιζόμενα επί της Κύπρου εγκλήματα πολέμου (εθνοκάθαρσης, παράνομου εποικισμού κ.ά.) που διαπράττει ατιμώρητο το τουρκικό κράτος.
- ΟΥΤΕ ΓΙΑ το ναυάγιο της Πενταμερούς στο Grans-Montana, της προσπάθειας του Γ. Γρ. του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες για «λύση» του Κυπριακού, εξ αιτίας της αδιαλλαξίας της Τουρκίας - Κατακτητή.
Α Λ Λ Α :
- Ο μεν κ. Γιούνκερ κατηγόρησε τον κ. Ερντογάν ότι «θέλει να ωθήσει την ΕΕ να τερματίσει η ίδια τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία ώστε να φορτώσει στην ΕΕ την ευθύνη». Και ότι «επιδιώκει εντελώς συνειδητά να αποξενωθεί η χώρα του από την ΕΕ ώστε να μην έχει τον παραμικρό έλεγχο στην αυταρχική άσκηση της εξουσίας».

- Η δε κ. Μέρκελ στο Βερολίνο κατηγόρησε την Τουρκία του κ. Ερντογάν για τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση 10 Γερμανών πολιτών που συνελήφθησαν τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένου και του τουρκικής καταγωγής Γερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτσέλ. «Η απαίτησή μας είναι πολύ σαφής: αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στην φυλακή πρέπει να απελευθερωθούν» τόνισε η Άγκελα Μέρκελ, αναφέροντας ονομαστικά έναν προς ένας τους Γερμανούς δεσμώτες του Ερντογάν προκειμένου να δώσει έμφαση στην απαίτησή της» («Καθημερινή» Αθηνών, 30.8.2017 σελ.10)…

Δ Ε Ν  ΣΚΕΦΤΗΚΕ, η κ. Μέρκελ, δεν πέρασε απ’ το μυαλό της, ουδείς προφανώς απ’ τους εν ΕΕ εταίρους της (προπάντων η Ελλάς και η Κύπρος) της υπενθύμισε ή την ώθησε να απαιτήσει από την Τουρκία, αναφέροντας ονομαστικά την Κερύνεια, τη Μόρφου, την Αμμόχωστο, την Καρπασία ως τις φυλακισμένες, σκλαβωμένες επί 43 χρόνια περιοχές της Κύπρου, που πρέπει ν’ αποφυλακιστούν, να απελευθερωθούν και ν’ αποδοθούν στους γηγενείς νόμιμους Έλληνες Κύπριους ιδιοκτήτες τους και στην Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος - μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Ο Π Ω Σ  ΟΥΔΕΙΣ από τους Κύπριους κι Ελλα-δικούς μας, στενούς συνεργάτες του κ. Γιούνκερ στην Κομισιόν, Κοινοτικούς Επιτρόπους, του υπενθύμισε ή τον ώθησε σε κάτι ανάλογο για την απελευθέρωση της Κερύνειας, της Μόρφου, της Αμμοχώστου, της Καρπασίας από την όχι απλώς αυταρχική αλλά κατοχική εξουσία του Ερντογάν.

Ε Ν Τ Α Υ Θ Α , οι ημέτεροι ηγέτες Αναστασιάδης, Άντρος και Αβέρωφ, με όλα τα όργανά τους στο Προεδρικό, στο ΑΚΕΛ στον ΔηΣυ και στα ΜΜΕ, όταν για 1η φορά στα 43 χρόνια της τουρκικής κατοχής αποφάσισαν να υποχωρήσουν στην πάγια αξίωση των Τούρκων Κατακτητών για συγκρότηση Πενταμερούς Διασκέψεως στη Γενεύη τον Ιανουάριο και στο Grans-Montana 28 Ιουνίου – 7 Ιουλίου ε.έ., έδιναν δημόσιους όρκους προς τον λαό ότι: «Ο στόχος ο δικός μας είναι να υποχρεώσουμε την Τουρκία να τοποθετηθεί στα μείζονα ζητήματα όπως είναι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Εκεί, είτε θα υποχρεωθεί να αναθεωρήσει τις θέσεις της και να συμπεριφερθεί με τρόπο που να δημιουργεί προοπτική επίτευξης συμφωνίας, είτε θα μείνει εκτεθειμένη»…

Ε Ν Τ Ο Υ Τ Ο Ι Σ, ούτε η Τουρκία υποχρεώθηκε να συμμορφωθεί, ούτε οι ίδιοι, Αναστασιάδης, Άντρος, Αβέρωφ, ΑΚΕΛ, ΔηΣυ, Προεδρικό, πέτυχαν, έστω και κατ’ ίχνος να «μείνει εκτεθειμένη». Απόδειξη – αποδειξάρα όσα καταλογίζουν και, ιδίως, όσα δεν καταλογίζουν στην Τουρκία ο κ. Ζαν Κλωτ Γιούνκερ, η κ. Άγκελα Μέρκελ και η… λοιπή Διεθνής Κοινότης…
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.