2/8/17

Πώς ταυτίζεται η αντιευρωπαϊκή διζωνική με την «ευρωπαϊκή λύση» του Γιούνκερ;

Σάββας Ιακωβίδης
Για τους Έλληνες, ευρωπαϊκή λύση σημαίνει: Σεβασμός της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας, εδαφικής ακεραιότητας, ελευθερίας, θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, αρχών, αξιών και ιδανικών της ΕΕ, του κοινοτικού κεκτημένου σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, δημοκρατίας, ελευθερίας, ισότητας, ευνομίας, ισοπολιτείας, κτλ. χωρίς ξένες εγγυήσεις, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και χωρίς επεμβατικά δικαιώματα
Γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία επιδίωξε και πέτυχε ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Για δύο, κυρίως, λόγους, εκτός πολλών άλλων. Πρώτον, για ασφάλεια, αφού θα ανήκε σε μία μεγάλη οικογένεια ευρωπαϊκών, δημοκρατικών κρατών και λαών, οι οποίοι στηρίζονται σε αμοιβαία αλληλεγγύη και βοήθεια. Δεύτερον, το Κυπριακό θα επιλυόταν στη βάση, ακριβώς, των αρχών, των αξιών, του κοινοτικού κεκτημένου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών επί των οποίων κτίστηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Βεβαίως, δεν έπρεπε να παραγνωρίζεται ότι η ΕΕ είναι μια ομάδα εθνών-κρατών, τα οποία ακόμα δεν κατάφεραν να εμπεδώσουν πρώτα την ευρωπαϊκή ταυτότητα πριν από την εθνική-κρατική. Άρα, όλοι οι εταίροι μας πρώτιστα διασφαλίζουν τα εθνικά-κρατικά συμφέροντά τους.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η  Κυπριακή Δημοκρατία και οι εκάστοτε κυβερνήσεις όφειλαν να διεκδικήσουν τα συμφέροντα της Κύπρου και να υπερασπίσουν τα δικαιώματά μας. Κυρίως, να αξιοποιήσουν πολλαπλώς και μεθοδικά, την ευρωπαϊκή δυναμική, ταυτιζόμενοι με συμφέροντα και επιδιώξεις. Άλλωστε, τι είναι πολιτική; Ρεαλιστικά ομιλούντες, πολιτική είναι να εξυπηρετείς για να εξυπηρετείσαι! Η Λευκωσία δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τον ευρωπαϊκό παράγοντα προς όφελος του Κυπριακού. Και ας μη προτάξει κανείς το κωμικό επιχείρημα ότι, τάχα, είμαστε μικροί, άρα τι μπορούμε να κάνουμε ενώπιον των ευρωπαϊκών μεγαθηρίων…
Δημοκρατικές αρχές
Στην άσκηση πολιτικής, μετρούν μερικές αδιαπραγμάτευτες αρχές, τις οποίες δικοί μας πολιτικάντηδες δεν μπόρεσαν ποτέ να κατανοήσουν: Αξιοπιστία, σοβαρότητα, ξεκάθαροι, σταθεροί και αταλάντευτοι στόχοι, διεκδίκηση με πειστικότητα, συνέπεια, επιμονή, κυρίως έξυπνη αξιοποίηση συνεργειών, συμφερόντων, προτεραιοτήτων των δυνατών. Με απλά λόγια: Όντας μικρός αλλά αξιόπιστος, να είσαι σεβαστός και αποδεκτός ομοτράπεζος των ισχυρών ώστε, την κρίσιμη ώρα, να είσαι συμμέτοχος στα κέρδη.
Από την επομένη της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, ήταν σταθερή η θέση μας ότι η οποιαδήποτε λύση στο Κυπριακό, για να είναι βιώσιμη, λειτουργική και να αντέξει στο χρόνο, έπρεπε να  στηρίζεται στις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές, αξίες και ελευθερίες της Ένωσης. Ήμασταν εξ εκείνων των ολίγων που επιμέναμε σε λύση ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Κόμματα, ιδιαίτερα αξιωματούχοι του δήθεν ευρωπαϊκού ΔΗΣΥ, διάφοροι πολιτικάντηδες, χλεύασαν και απαξίωσαν εκείνη τη θεμιτή και αιτιολογημένη θέση, η οποία έπρεπε να αποτελούσε την κορωνίδα της επίσημης, διαχρονικής πολιτικής της πλευράς μας.
Και όμως: Όλες οι κυβερνήσεις και όλοι σχεδόν οι πολιτικοί έμειναν στερρώς αγκιστρωμένοι και εγκυστωμένοι στην τουρκοφρενή, με αγγλική υποβολή  και επίνευση, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Κοσμογονικές εξελίξεις, γεγονότα, πόλεμοι, κατάρρευση κρατών και συγκρούσεις άλλαξαν άρδην το περιφερειακό και παγκόσμιο σκηνικό. Πλην στο Κυπριακό. Οι σοβαροί πολιτικοί, οι οποίοι νοιάζονται για την επιβίωση του κράτους και του λαού τους, όταν  διαπιστώνουν ότι μία πολιτική αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις κρατικές και εθνικές επιδιώξεις, την αλλάζουν με μέθοδο, σχεδιασμό, μελέτη και λαμβάνοντας υπόψη στρατηγική, τακτική, συμφέροντα, εμπλοκή άλλων δυνάμεων, κτλ.
Η εξημέρωση του θηρίου
Ποιων τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις εξυπηρετεί η αντιευρωπαϊκή, αντιδημοκρατική και ρατσιστική διζωνική; Εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της υποχθόνιας Βρετανίας και της κατοχικής Τουρκίας. Το ανεφάρμοστο, το ατελές, το επικίνδυνο και το ολέθριο της διζωνικής για την Κύπρο και η εντεύθεν κατάρρευση της σχετικής μυθολογίας επιβεβαιώθηκαν στο ελβετικό θέρετρο Crans-Montana. Μετά από 43 χρόνια ατέρμονων συνομιλιών, καταστροφικών υποχωρήσεων της ελληνικής πλευράς και γελοίας προσπάθειας κατευνασμού και εξημέρωσης του τουρκικού θηρίου, οι Τούρκοι απέρριψαν ακόμα και όσες εξωφρενικές αξιώσεις τους ο πρόεδρος Αναστασιάδης, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, αποδέχτηκε.
Γιατί; Διότι από το 1956 έχουν σχεδιάσει και μεθοδικά και πεισματικά προωθούν την επανάκτηση της νήσου ως κρίσιμης σημασίας γεωπολιτικού και στρατηγικού εφαλτηρίου στις νεο-Οθωμανικές φιλοδοξίες τους για να αναδειχθούν σε περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη. Όσα ο Ν. Αναστασιάδης αποδέχτηκε δεν τους ικανοποιούν επειδή τα θέλουν όλα και όλη την Κύπρο. Οι Τούρκοι θέλουν λύση αλλά τουρκικών, όχι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ο Πρόεδρος ψαλμωδεί, ανάλογα με το ακροατήριο και ως άριστος μαθητής του μ. Κληρίδη, ευρωπαϊκές θέσεις οι οποίες, όμως, συγκρούονται με όσα αποδέχτηκε και είναι έτοιμος να παραχωρήσει στους Τούρκους.
Ο Ν. Αναστασιάδης αποδέχτηκε παραμονή όλων των εποίκων, οι οποίοι συνιστούν όχι μόνο διεθνές έγκλημα πολέμου αλλά και την πιο εφιαλτική απειλή κατά της επιβίωσης του κυπριακού Ελληνισμού. Δέχεται να συζητήσει την εκ περιτροπής προεδρία την οποία μετά προεκλογικής βδελυγμίας απέρριπτε. Αποδέχεται, δηλ. κραυγαλέα παραβίαση της παγκόσμιας αρχής, ένας άνθρωπος μία ψήφος. Ο Ν. Αναστασιάδης αποδέχτηκε ακόμα παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και μετά τη λύση. Αριθμητική εξίσωση Ε/κ-Τ/κ σε πολλά θεσμικά όργανα του κράτους. Βέτο Τ/κ σε θεσμικά όργανα. Παραχώρηση των 4 ελευθεριών της ΕΕ στους Τούρκους υπηκόους ενώ δεν δικαιούνται. Νομιμοποίηση των κλεφτών ελληνικών περιουσιών. Παρουσία Τούρκων αστυνομικών σε πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη.
Ειρήνη και ευημερία
Μετά το ναυάγιο στο Crans-Montana  και την προεδρική επιστολική διπλωματία, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζιαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε απάντησή του ανέφερε ότι, «η ΕΕ παρέχει ένα ισχυρό πλαίσιο μέσα στο οποίο οι ιστορικοί δεσμοί των δύο κοινοτήτων θα πρέπει να εδραιωθούν περαιτέρω. Οποιαδήποτε λύση στο κυπριακό πρόβλημα θα πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή λύση, διότι η ΕΕ προσφέρει τις καλύτερες προοπτικές για μια διαρκή ειρήνη και ευημερία για τις δύο κοινότητες και τη χώρα, αλλά και για σταθερότητα στην περιοχή».
Η Επιτροπή τι εννοεί ακριβώς με την αναφορά σε «ευρωπαϊκή λύση»; Δεν ξεκαθάρισε επειδή, προφανώς, κανένας εταίρος μας δεν επιθυμεί να προκαλέσει ή να εξαγριώσει την Τουρκία. Όμως, Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο οποίος ρωτήθηκε από την  ευρωπαϊκή ιστοσελίδα  Euroactiv, υποστήριξε ότι μια «ευρωπαϊκή λύση» «θα μπορούσε ενδεχομένως να εννοεί όχι απόκλιση από το κοινοτικό κεκτημένο και, βεβαίως, να μη επιτρέπει στην Τουρκία, ένα τρίτο κράτος, να αποτελέσει τον ‘οδηγό’ εξελίξεων σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ».
Θα ανέμενε κανείς ότι ο Πρόεδρος όπως και όλα τα κόμματα θα επένδυαν στην πιο πάνω θέση όπως εκφράστηκε στην απάντηση Γιούνκερ στον Ν. Αναστασιάδη. Πετάχτηκε και αυτή στον καιάδα του Κυπριακού, όπως π.χ. η σημαντική αντιδήλωση της ΕΕ της 21/9/2005. Μόνον η Αλληλεγγύη σχολίασε την επιστολή Γιούνκερ η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, εστάλη στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και όχι μόνο στον Αναστασιάδη ως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Διζωνική τερατουργία
Προκαλούμε για ακόμα μία φορά τον Ν. Αναστασιάδη: Όσα αποδέχτηκε μέχρι σήμερα και είναι έτοιμος να παραχωρήσει στους Τούρκους, στο πλαίσιο της αντιευρωπαϊκής και αντιδημοκρατικής τουρκοφρενούς διζωνικής, ταυτίζονται με την «ευρωπαϊκή λύση», την οποία αίφνης ανακάλυψε ο Γιούνκερ αλλά δεν την… εννοεί; Η απάντηση είναι ένα βροντερό ΟΧΙ! Για τους Έλληνες, ευρωπαϊκή λύση σημαίνει: Σεβασμός της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας, εδαφικής ακεραιότητας, ελευθερίας, θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, αρχών, αξιών και ιδανικών της ΕΕ, του κοινοτικού κεκτημένου σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, δημοκρατίας, ελευθερίας, ισότητας, ευνομίας, ισοπολιτείας, κτλ. χωρίς ξένες εγγυήσεις, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και χωρίς επεμβατικά δικαιώματα.
Η προωθούμενη με πείσμα από τον Αναστασιάδη, τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ διζωνική τερατουργία είναι ένας εφιαλτικός στραγγαλισμός όλων των  δικαιωμάτων και ελευθεριών των νόμιμων κατοίκων της μη εκλιπούσας, εισέτι, Κυπριακής Δημοκρατίας. Η πεισματική  προσκόλληση στη διζωνική αυτοχειρία θα οδηγήσει - ήδη άνοιξε την πόρτα… - στην τουρκοποίηση και ισλαμοποίηση της Κύπρου. Δεν ακούει κανείς τον βροντερό ήχο της τουρκικής μπότας;  
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.