23/8/17

Προς Πανέλληνας

ΤΩΡΑ που -έστω για λόγους προεκλογικούς- γίνεται ευρύτερα αποδεκτό -φραστικά, τουλάχιστον- πως το πρόβλημά μας είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και όχι η μονιμοποίηση και νομιμοποίησή της μέσω των καλούμενων συνομιλιών της… προτεκταροποίησης,
να θυμηθούμε -λόγω Συνεδρίου των Αποδήμων μας- πώς ξεκίνησε αυτή η θλιβερή ιστορία τεσσάρων δεκαετιών απίστευτων υποχωρήσεων με αμετανόητους -και πατερναλιστικά… επιτιμητικούς!- τους πρωταγωνιστές.
Επειδή σε Συνέδριο των Αποδήμων (πρωτ)ακούστηκε από… εμφιαλωτές που παρίσταναν τους υπουργούς, ο… αναθεματισμός της διεκδίκησης και η… εξύμνηση της υποταγής:
- Το Κυπριακό δεν λύεται με πατριωτισμό. Δεν μπορεί από τη μια να… γρονθοκοπούμε τον Ντενκτάς, και από την άλλη να συνομιλούμε!
Για πολλά χρόνια, λοιπόν, αυτή η… διακήρυξη του καλούμενου συνετο-ρεαλισμού επηρέαζε και τους οργανωμένους αποδήμους μας, που θεωρούσαν καθήκον και υποχρέωσή τους να στηρίζουν την «επίσημη» πολιτική των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου.
Ωσότου, προ διετίας… ξέσπασαν και οι απόδημοί μας:
● Αν αύριο το πρωί δεν δούμε την τουρκική πρόκληση που μολύνει τον Πενταδάκτυλο να καταργείται μη μάς εμπαίζετε με ΜΟΕ και Τεχνικές -και… Τεχνητές- Επιτροπές!
● Αν δεν ανακοινωθεί πότε επιστρέφουν οι Αμμοχωστιανοί και οι Καρπασίτες (δεσμευτικές υποχρεώσεις της Τουρκίας, πριν την έναρξη οποιωνδήποτε συνομιλιών) ποιες… νέες συμφωνίες μπορεί να συναφθούν;
Είχε, βεβαίως, προηγηθεί (20/7/2015) η σαφής τοποθέτηση του Ν. Κοτζιά στη 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού: «Χωρίς Διασπορά είμαστε ένα κράτος ανάπηρο. Χωρίς το Κράτος μας, παύετε να είστε Διασπορά με προοπτική ταυτότητας» και «ενωμένες οι δυνάμεις του Ελληνισμού, της ελληνικής κοινωνίας και της Διασποράς θα επιβεβαιώσουν ότι η ισχύς των εθνικών κρατών στον 21ο αιώνα συνδέεται με την εμπλοκή Διασποράς και εθνικού κράτους».
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.