8/8/17

Διάσκεψη ΗΠΑ - Ιαπωνίας για θέματα ασφαλείας και Β. Κορέα

Διάσκεψη σε επίπεδο υπουργών θα διεξαχθεί την 17η Αυγούστου στην αμερικανική πρωτεύουσα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας με επίκεντρο θέματα ασφαλείας κι ενώ η Ουάσιγκτον επιδιώκει την ενίσχυση της πίεσης εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας με στόχο την αναχαίτιση των πυρηνικών φιλοδοξιών της Βόρειας Κορέας.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις θα υποδεχθούν τους ομολόγους τους από την Ιαπωνία Τάρο Κόνο και Ιτσουνόρι Ονοντέρα αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σε αυτό το σημείο, υπενθυμίζεται ότι ο Τίλερσον δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να κατανοήσει τι αναμένει η διεθνής κοινότητα.
Η διάσκεψη θα επικεντρωθεί «στον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία μπορούν να συντονίσουν την απάντησή τους ενώπιον των εξελίξεων στο θέμα της ασφάλειας σε περιφερειακό επίπεδο και να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία τους σε θέματα ασφαλείας και άμυνας» συμπληρώνεται στο δελτίο Τύπου.
Οι υπουργοί θα συζητήσουν επιπλέον το ζήτημα της «συνεχούς εξέλιξης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ιαπωνία».
Η Ουάσιγκτον και το Τόκιο μοιράζονται τον ίδιο φόβο: να δουν την Πιονγκγιάνγκ να αποκτά πυρηνικά όπλα. Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης στα τέλη Ιουλίου, μετά την εκτόξευση του νέου διηπειρωτικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε είχαν από κοινού επισημάνει ότι «η Βόρεια Κορέα αντιπροσωπεύει μια άμεση, σοβαρή και ολοένα κι αυξανόμενη απειλή για τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία», όπως επίσης για τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες της περιοχής.
Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Ολα γίνονται για να αναγκάσουν τους ιάπωνες να αγοράσουν και επιθετικά όπλα (αμερικανικά, τι άλλο;).
    Η απόφαση το 1945 για τον αφοπλισμό της Ιαπωνίας είχε βασιστεί πάνω στην ίδια δικαιολογία που λένε τώρα και για την Β. Κορέα. Οτι δηλαδή, οι τρελοί δεν πρέπει να έχουν όπλα.
    Επρεπε να περάσουν 72 χρόνια για να κρίνουν ότι ήλθε η ώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.