24/8/17

Τεντώνει κι άλλο το σκοινί με τις ΗΠΑ η Τουρκία - Σύλληψη Αμερικανού ιερωμένου για κατασκοπεία και συμμετοχή στο πραξικόπημα

Φαίνεται ότι ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να τραβήξει κι άλλο το σκοινί, στις σχέσεις του με τις ΗΠΑ. 
O ιερωμένος Andrew Craig Brunson, πολίτης των ΗΠΑ, κρατείται στις φυλακές της Σμύρνης
Ενώ είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ διπλή δίκη, που αφορά την τουρκική κυβέρνηση, το ΑΚΡ και τον ίδιο τον Ερντογάν, η δίκη του ιρανοαζέρου επιχειρηματία Reza Zarrab και του Γενικού Διευθυντή της κρατικής τράπεζας Halkbank, Mehmet Hakan Atilla, με το μισό ποινικό κώδικα των ΗΠΑ να τους βαραίνει, δικαστήριο της Σμύρνης αποφάσισε σήμερα να προφυλακιστεί ο ιερέας της εκκλησίας των Προτεσταντών της Σμύρνης, Papaz Andrew Craig Brunson, με την κατηγορία "της συλλογής πληροφοριών του κράτους, με σκοπό πολιτική ή στρατιωτική κατασκοπεία, και τη συμμετοχή σε απόπειρα ανατροπής της Βουλής και του Συντάγματος της Τουρκικής Δημοκρατίας".
Ο ως άνω είχε συλληφθεί ως ύποπτος συμμετοχής στ δίκτυο Γκιουλέν.
Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, είχε ζητήσει από τον Ερντογάν την απελευθέρωση και την παράδοση του Μπράνσον στις ΗΠΑ.
Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου έπαιξαν καταθέσεις μυστικών μαρτύρων!
Με δεδομένο το παρασκήνιο της υπόθεσης Ζαρράμπ-Αττίλα και τον ασφυκτικό έλεγχο που ασκεί ο Ερντογάν στη δικαιοσύνη, εκτιμάται ως σφόδρα πιθανόν η εξέλιξη αυτή να σχετίζεται με την διπλή δίκη που είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, με στόχο η τουρκική κυβέρνηση να ζητήσει την αμοιβαία διευθέτηση και των δυο δικών που είναι σε εξέλιξη στη Σμύρνη και τη Νέα Υόρκη.
Σημειώνεται ότι ο Μπράνσον αρνήθηκε κάθε σχέση με το δίκτυο Γκιουλέν, καθώς και με τα όσα του καταμαρτυρούν οι μάρτυρες και το δικαστήριο.

2 σχόλια:

  1. Erdogan hasn't realize yet that things has changed for Turkey in the US and he can no longer employ tactics that were acceptable while Obama was in power.
    Unfortunately, for him the lesson will be hard and with lengthy consequences.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτη την φορα δεν θα τους πληρωσει τους S-500,που δοκιμαζονται,θα τους κανει δωρο ο Βραδυμοιρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.