3/8/17

Τελικά πού πάει το ΑΚΕΛ; Φωτιές για το κρυφό ραντεβού Άντρου - Άιντε

Μπουρλότο πήρε το κομματικό σκηνικό μετά τη σύγκρουση υψηλών τόνων στο Εθνικό Συμβούλιο και την καταγγελία του ηγέτη του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού ότι παρακολουθείται από την ΚΥΠ. Κυβέρνηση και Εζεκία Παπαϊωάννου επέλεξαν να μην σχολιάσουν τη μεταξύ τους αντιπαράθεση ωστόσο δεν απέφυγαν την «έκρηξη» που πήρε το θέμα με το επίκεντρο να μεταφέρεται στη συνάντηση του Άντρου Κυπριανού με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Εσπεν Μπαρθ Αιντε σε διαμέρισμα στη Λευκωσία.
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι είχε να πει το είπε στο Εθνικό Συμβούλιο και ενώπιον του Προέδρου. Ωστόσο υπογράμμισε πως η δημόσια συζήτηση μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο. Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έμεινε στη θέση ότι δεν σχολιάζει δημοσιεύματα για το τι γίνεται στο Εθνικό Συμβούλιο.
Το βεβαρυμμένο κλίμα για τις επαφές Αιντε  γίνεται ενώ ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ θα έχει στη Λευκωσία αποχαιρετιστήριες επαφές με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη, όπως και άλλους παράγοντες με τους οποίους είχε κανάλι επικοινωνίας στην διάρκεια της παροχής των καλών του υπηρεσιών.
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είχε νωρίς χθες το πρωί συνάντηση με τον διοικητή της ΚΥΠ Κυριάκο Κούρο, ο οποίος και τον διαβεβαίωσε ότι δεν γίνονται παρακολουθήσεις από την υπηρεσία της οποίας προΐσταται.
Ρήγμα δημιουργήθηκε και μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ μετά την ανταλλαγή «ριπών» μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των δύο κομμάτων με αναφορές στα δείπνα του Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Σερντάρ Ντενκτάς στην Στράκκα την εποχή που συζητείτο το σχέδιο Ανάν. Η εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ υπέδειξε ότι τα δείπνα έγιναν εν γνώσει του ΑΚΕΛ που τότε ήταν και στην κυβέρνηση. Στο πρώτο δείπνο ήταν παρών και ο Δημήτρης Χριστόφιας ενώ για το δεύτερο ήταν ενήμερη η ηγεσία του κόμματος της Αριστεράς. Η ίδια διερωτήθηκε ποια η αναγκαιότητα για τη συνάντηση του Αντρου Κυπριανού με τον Εσπεν Μπαρθ Αιντε. 
  Ανδρούλα Ταραμουντά  
Φιλελεύθερος

1 σχόλιο:

  1. Τελικα η ιδεολογια και οι νοοτροπιες της εκτος απο εθνικα επιζημιες α;ναδυκνειουν και το θρασσος τους.
    Αντι να απολογηθει τι γυρευε σε μυστικη συναντηση με τον δεδηλωμενο εχθρο της Κυπρου,τον τουρκολαγνο 'Αιντε ξευτιλα',με θρασσος χιλιων πιθηκων ζητησε και τα ρεστα αφου κανεις δεν γυρισε να του απαντησει οτι η ΚΥΠ σε παρακλολουθουσε γιατι ειχε ενδειξεις οτι κατι δεν κανεις (sic) σωστα.
    Τελικα αυτυο το βιωμα δεν μπορουν να το αποβαλλουν ειτε σε Ελλαδα ειτε σε Κυπρο αφου οπουδηποτε αλλου θα τους ειχαν τουλαχιστον ξεμπροστιασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.