30/8/17

Λαβρώφ προς Ισραήλ: Ηρεμήστε! Κανείς Δεν Πρόκειται Να Σας Επιτεθεί.

Ο Υπουργός  των Εξωτερικών της Ρωσίας δεν φαίνεται πολύ εντυπωσιασμένος από την απειλή του Ισραήλ  να βομβαρδίσει την κατοικία του ΄Ασαντ.
Με τον ανωτέρω χαρακτηριστικό τίτλο και υπότιτλο,  το ρωσικό  δελτίο Russia Insider δημοσιεύει τα ακόλουθα:

« Πιθανώς κανείς δεν εξεπλάγη όταν την Δευτέρα ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος «προειδοποίησε την ρωσική κυβέρνηση ότι εάν το Ιράν εξακολουθήσει να επεκτείνει την επιρροή του στη Συρία, το Ισραήλ θα βομβαρδίσει το Ανάκτορο του Προέδρου Ασαντ στη Δαμασκό».
Βαρειές κουβέντες. Αλλά η Μόσχα δεν φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη.
Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρώφ υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του «δεν έχει πληροφόρηση» για οποιονδήποτε  να σχεδιάζει μιαν επίθεση κατά του Ισραήλ –και υπενθύμισε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ότι ο βομβαρδισμός κυριάρχων κρατών χωρίς οποιοδήποτε λόγο αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ΤASS:
Η Μόσχα δεν έχει καμιά πληροφορία για οποιονδήποτε ότι ετοιμάζει επίθεση κατά του Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρώφ, μετά τις συνομιλίες του με τον Εμίρη του Κατάρ την Τετάρτη.
«Δεν έχουμε καμιά πληροφορία για οποιονδήποτε να ετοιμάζει επίθεση κατά του Ισραήλ», δήλωσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης, σχολιάζοντας δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι το Ιράν σχεδιάζει να αναπτύξει πυραύλους υψηλής ακρίβειας στη Συρία και στον Λίβανο ικανούς να πλήξουν το Ισραήλ.

Μιλώντας για τον χαρακτήρα της συνεργασίας Ιράν και Συρίας, ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «εάν (Ιράν και Συρία) συνεργάζονται σε οποιοδήποτε πεδίο χωρίς να παραβιάζουν τις βάσεις του διεθνούς δικαίου, τότε κανείς δεν δικαιούται να εγείρει θέμα για την συνεργασία τους.»

Εάν οποιοσδήποτε στην Μέση Ανατολή ή σε άλλα μέρη του κόσμου σχεδιάζει να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο παραβιάζοντας την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα άλλων κρατών, περιλαμβανομένων των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, αυτό είναι αξιόμεμπτο», πρόσθεσε ο Λαβρώφ.


Μετάφραση: Μ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.