29/8/17

Δυο σύγχρονα ρωσικά υποβρύχια κατέπλευσαν στη Μεσόγειο για να πλήξουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους

Δυο ρωσικά υποβρύχια που ανήκουν στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας κατέπλευσαν τη Δευτέρα στη Μεσόγειο από την Βαλτική, με σκοπό να ενταχθούν στη δύναμη κρούσης του ρωσικού πολεμικού ναυτικού που χρησιμοποιεί τη βάση στην πόλη Ταρτούς της Συρίας, αλλά και να πλήξουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους, όπως δήλωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο TASS. 
Πρόκειται για τα δύο σύγχρονα, ντιζελοκίνητα, υποβρύχια «Κόλπινο» και «Βελίκι Νόβγκοραντ», όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Βίτσισλαβ Τρουχάτσεφ. 
Είναι το πέμπτο και έκτο στη σειρά των έξι υποβρυχίων τύπου 636.3 (της κλάσης Kilo, σύμφωνα με την κωδική ονομασία του ΝΑΤΟ) που ναυπηγήθηκαν στα ναυπηγεία «Admiralteiskie Verfi» της Αγίας Πετρούπολης για τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας. 
Νωρίτερα, στη δύναμη κρούσης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας είχε ενταχθεί από τον Στόλο της Βαλτικής το υποβρύχιο «Κρασνοντάρ», το οποίο στις 23 Ιουνίου είχε καταφέρει πλήγματα κατά στόχων του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία, με πυραύλους τύπου «Καλίμπρ».
Στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι, όλα τα υποβρύχια που είχαν καταπλεύσει στο παρελθόν στη Μεσόγειο, προερχόμενα από τον ρωσικό Στόλο της Βαλτικής, εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.