7/8/17

Αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα στη συζήτηση για την ΑΟΖ στη ΝΑ Ασία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Κίνας ενέκριναν την Κυριακή ένα διαπραγματευτικό πλαίσιο για έναν κώδικα δεοντολογίας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, μια κίνηση που χαιρετίστηκε μεν ως πρόοδος, όμως πρόκειται για μια εξέλιξη που χρήζει μεγάλης προσοχής στην Ελλάδα, καθώς θα έχει επιπτώσεις και σε εμάς…
Η κίνηση αυτή που ανοίγει και επίσημα τον δρόμο για συνομιλίες που μπορούν να εξελιχθούν σε διαπραγματεύσεις με την Κίνα, με τις χώρες να προχωρούν έτσι ενώ υπάρχει η απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου που δικαιώνει τις Φιλιππίνες.
Για τη συνέχεια Defence_point

1 σχόλιο:

  1. Μάλλον δεν έχουμε καταλάβει ακόμα ότι το διεθνές δικαστήριο, αν γίνει ποτέ για τα νησιά και την υφαλοκρηπίδα / αοζ, μεταξύ ελλάδας και τουρκίας ούτε θα είναι 100% με το μέρος μας ούτε θα δώσει διαταγές που αν κάποια χώρα τις παραβεί θα την καταστρέψουν. Ναι, μπορεί να είναι κακό προηγούμενο για την ελλάδα, κάθε μέρα το διεθνές δίκαιο αγνοείται κατα το δοκούν από όλες τις χώρες. Είναι απολύτως δική μας ευθύνη να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε και αν δεν είμαστε διατεθημένοι για όλα τότε οι τούρκοι θα κάνουν, λογικά, αυτό που ξέρουν και οι άλλοι απλά θα κοιτάνε και κανένα δικαστήριο δε θα μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη. Πρέπει η κατάσταση να ξεκαθαρίσει πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.