8/8/17

Μια άλλη αφήγηση για τα συμβάντα στη Βενεζουέλα - Η Εθνική Συντακτική Συνέλευση βρίσκεται στη θέση της - Αλλά ο αγώνας για την Εθνική Κυριαρχία δεν έχει τελειώσει

Peter Koenig* (Ελβετία)
Η Βενεζουέλα ψήφισε στις 30 Ιουλίου για μια Εθνική Συντακτική Συνέλευση (ANC - Asamblea Nacional Constituyente) με κοντά σε 8,1 εκατομμύρια ψήφους, ή πάνω από το 41% του συνολικού εκλογικού σώματος. Ο αριθμός αυτός επιβεβαιώθηκε από την πρόεδρο του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου, Tibisay Lucena. Οι  οπαδοί του Τσάβες  κραύγαζαν πριν από τις εκλογές Venceremos!  - το αγαπημένο επαναστατικό σύνθημα του Τσε Γκεβάρα. Και την επόμενη μέρα, στις 31 Ιουλίου, το νικητήριο Ganamos! συνοδεύτηκε με χορούς στους δρόμους.
Για να αντιμετωπίσουμε τις συκοφαντίες κατά της Βενεζουέλας από τα mainstream presstitute μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία χαρακτηρίζουν δικτάτορα τον νόμιμο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο, και υποστηρίζουν ότι η ψηφοφορία ήταν παράνομη και κατά του παρόντος Συντάγματος της Βενεζουέλας – να σας εξηγήσουμε πρώτα τι λέει το Σύνταγμα:

Άρθρο 347 του Συντάγματος της Βενεζουέλας:
« Η αρχική συνταγματική δύναμη στηρίζεται στον λαό της Βενεζουέλας. Αυτή η εξουσία μπορεί να ασκηθεί καλώντας μια Εθνική Συντακτική Συνέλευση με σκοπό να μετατρέψει το κράτος, να δημιουργήσει μια νέα νομική τάξη και να καταρτίσει ένα νέο Σύνταγμα ».
Το άρθρο 348 αναφέρει
« Η πρωτοβουλία για την πρόσκληση μιας Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης μπορεί να προέρχεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που συνεδριάζει με το Υπουργικό Συμβούλιο· από την Εθνική Συνέλευση με τα δύο τρίτα των ψήφων των μελών της. · από τα Δημοτικά Συμβούλια σε ανοικτή σύνοδο, με τα δύο τρίτα των ψήφων των μελών τους· και από το 15% των ψηφοφόρων που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Πολιτών και Εκλογών ».
Το άρθρο 349 αναφέρει
« Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα έχει την εξουσία να αντιταχθεί στο νέο Σύνταγμα. Οι υπάρχουσες συσταθείσες αρχές δεν επιτρέπεται να παρεμποδίζουν τη Συντακτική Συνέλευση με οποιονδήποτε τρόπο ».

Η διαδικασία ψηφοφορίας για την ANC είναι σύνθετη αλλά εξαιρετικά δημοκρατική. Οι εκλογές της 30ής Ιουλίου επέλεξαν 545 μέλη στην Εθνική Συντακτική Συνέλευση, από τα οποία τα δύο τρίτα (364) εκλέχθηκαν σε περιφερειακή ή τοπική εδαφική βάση και το ένα τρίτο (181) από τομείς επαγγελμάτων ή δραστηριοτήτων, ήτοι φοιτητές, αγρότες, ενώσεις εργαζόμενων, υπάλληλους, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων - και ούτω καθεξής. Αυτή η πολύπλευρη εκπροσώπηση του Λαού είναι η πιο σταθερή βάση για τη δημοκρατία. Δείτε επίσης   http://www.globalresearch.ca/why-is-venezuela-in-the-white-houses-crosshairs/5594240 .

Η ψήφος 8,1 εκατομμυρίων υπέρ της ANC μπορεί, εκ πρώτης όψεως, με το 41% ​​των συνολικών επιλέξιμων ψηφοφόρων να μην αποτελεί απόλυτη πλειοψηφία, αλλά είναι μια νομιμοποιημένη πλειοψηφία που αναλύεται από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Τα μόνα ιστορικά δεδομένα που έχουμε σήμερα για τη Βενεζουέλα είναι αυτά του Συντάγματος του 1999 (που ισχύει μέχρι σήμερα), το οποίο ο πρόεδρος Hugo Chavez Frias, που εκλέχτηκε το 1998, ξεκίνησε αφού ζήτησε από τους πολίτες να συμφωνήσουν στη σύνταξη ενός νέου Συντάγματος. Έλαβε μια συντριπτική υποστήριξη του 80%.

Υποθέτοντας ότι κατά μέσο όρο περίπου το 20% έως 25% του εκλογικού σώματος δεν ψηφίζει (βάσει των 19 τελευταίων εκλογών από την ανάληψη της Βολιβαριανής Επαναστατικής Κυβέρνησης το 1998), από τα 20 εκατομμύρια του επιλέξιμου εκλογικού σώματος, περίπου 15 εκατομμύρια αναμένονταν να ψηφίσουν. Με 8,1 εκατομμύρια υποστηρικτές της ANC, η Εθνική Συντακτική Συνέλευση που προκύπτει από τις εκλογές της 30ης Ιουλίου είναι μια σαφής πλειοψηφία, περίπου του 54%.
Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι μια άλλη ηχηρή νίκη, σε σύγκριση με το δημοψήφισμα της αντιπολίτευσης, που έλαβε χώρα παράνομα μία εβδομάδα νωρίτερα. Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι έλαβε 7,2 εκατομμύρια ψήφους έναντι του ANC. Ωστόσο, από όλους τους παρατηρητές, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών, αυτό είναι ένα ιδιαίτερα αμφισβητήσιμο και πιθανώς υπερβολικά φουσκωμένο ποσοστό (με βάση τις εκλογικές τους περιφέρειες που ήταν ένα κλάσμα εκείνων των εκλογών της ANC σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας.) Επιπλέον, το ανακοινωθέν αποτέλεσμα δεν μπορεί να ελεγχθεί, καθώς η αντιπολίτευση έκαψε τα ψηφοδέλτια μόλις ενημέρωσε το κοινό για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ωστόσο, ακόμη και αν υποτεθεί ότι ο αριθμός αυτός ήταν σωστός –ο οποίος πιθανότατα δεν είναι- οι συνολικές φερόμενες ψήφοι της επίσημης διαδικασίας για την ANC και του παράνομου δημοψηφίσματος ανέρχονται σε 15,3 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 8,1 εκατομμύρια αντιπροσωπεύουν περίπου το 53%, ήτοι μια απόλυτη πλειοψηφία ων εκφραζόμενων ψήφων.

Για λόγους σαφήνειας, ας δούμε λίγο την περίεργη σύνθεση των ψήφων που ισχυρίζεται να έχει λάβει η αντιπολίτευση. Στο δημοψήφισμα τους, οι άνθρωποι έπρεπε να απαντήσουν με  ναι ή  όχι  σε τρία ερωτήματα, με το καθένα να είναι ένα  βασικό  ερώτημα εναντίον της ANC. Η κάθε μία από τις τρεις απαντήσεις μετρήθηκε για μία ψήφο, έτσι υπήρχαν μέχρι τρεις ψήφους ανά άτομο. Οι ίδιοι άνθρωποι επίσης είχαν δικαίωμα ψήφου σε διάφορες περιοχές. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε η αντιπολίτευση, ένας δημοσιογράφος ρώτησε αν ήταν σωστό ότι ένας ψηφοφόρος θα μπορούσε να ψηφίσει 17 φορές. Η απάντηση ενός από τα στελέχη ήταν ναι, αλλά  μπορεί να ανακαλυφθεί στην τελική μέτρηση. Υπήρχαν επίσης ιστορίες παιδιών ηλικίας 10 ετών και άλλων ψήφων ανηλίκων. Επίσης, υπάρχουν 101.οοο επιλέξιμοι ψηφίσαντες στο εξωτερικό –αλλά κατά την αντιπολίτευση, οι ψήφοι των Βενεζουελάνων του εξωτερικού ήταν 700.000!

Η παράνομη - ναι, παράνομη – ψηφοφορία της αντιπολίτευσης είναι ξεκάθαρη φάρσα. Παρότι που δεν μπορεί ποτέ να ελεγχθεί, δεδομένου ότι οι ψήφοι κάηκαν και με δεδομένες τις παραπάνω λεπτομέρειες, τα δημοσιευθέντα αποτελέσματα των 7,2 εκατομμυρίων ψήφων κατά του ANC θα έπρεπε να μειωθούν κατά τουλάχιστον 30% έως 50%. 
Ναι, παράνομη, δεδομένου ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την παρέμβαση κανενός, μόλις ξεκινήσει η διαδικασία για την ANC.

Περίεργος όμως, η αντιπολίτευση, έχοντας τη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για μια Εθνική Συντακτική Συνέλευση. 
Δεν το έκανε. 
Θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ενεργά στην ψηφοφορία του προέδρου Μαδούρο και να παρουσιάσουν υποψηφίους δικούς τους όπως θα έπρεπε, εάν είχαν σεβαστεί τις αρχές της δημοκρατίας. 
Δεν το έκαναν ούτε αυτό. 
Είναι σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται για μια δημοκρατική διαδικασία. 
Δεν ενδιαφέρονται ούτε και για διάλογο, μία από τις προτεραιότητες του κ. Μαδούρο για την επίλυση συγκρούσεων. Θέλουν μια βίαιη «αλλαγή καθεστώτος» - αυτό θέλουν οι επικυρίαρχοι τους της Ουάσινγκτον και για αυτό τους πληρώνουν.

Image result for venezuela national constituent assembly
Maduro expressed gratitude for the solidarity of the peoples of the world with the country’s Constituent Assembly process. (Photo: AVN via Granma)
Οι πιο επικριτικοί επικριτές της διαδικασίας προέρχονται από τους συνηθισμένους "κακοποιούς", το CNN, το BBC, την Washington Post, τη NYT, ακόμη και τον Guardian, αλλά μέχρι στιγμής σχετικά λίγες από την ΕΕ και τα μέλη της. Μία από τις χώρες που ξεχωρίζει περισσότερο με το ανεπιθύμητο σχόλιο της είναι η "ουδέτερη" Ελβετία, όπου το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρόεδρο Μαδούρο να ακυρώσει τις εκλογές για τη νέα Συνταγματική Συνέλευση για «σεβασμό της δημοκρατίας». Δήλωσε περαιτέρω μέσω του ελβετικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού SRG ότι οι εκλογές ήταν παράνομες, καθώς ήταν αντίθετες με το Σύνταγμα - κάτι που είναι ένα κραυγαλέο ψέμα, το οποίο γνωρίζει η Ελβετική Εκτελεστική Εξουσία, αλλά ικανοποιεί σίγουρα τη Ουάσινγκτον.

Η κυβέρνηση Trump δήλωσε επίσης ότι δεν θα αναγνωρίσει την ψηφοφορία και επέβαλε πιο βαριές κυρώσεις στη Βενεζουέλα, μεταξύ των οποίων, μπλοκάροντας τα υποτιθέμενα «περιουσιακά στοιχεία του προέδρου Μαδούρο στις ΗΠΑ». 
Αυτό από μόνο του είναι μια τεράστια και γελοία ψευδής προπαγάνδα. 
Πρέπει να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο πρόεδρος Μαδούρο δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ. Οι αναγκαστικές «κυρώσεις» από την Ουάσινγκτον πιθανότατα θα προκύψουν και από τους Ευρωπαίους υποτελείς.

Οι δεξιόστροφοι ηγέτες μαριονέτες (sic) στη Λατινική Αμερική, έπαιξαν φυσικά αμέσως στο ίδιο μήκος κύματος με τους βόρειους επικυρίαρχους τους. 

Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο πρόεδρος του Περού, Pablo Kuczynski, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Αλλά ποιος νοιάζεται για το τι σκέφτεται το Περού για την κυρίαρχη δημοκρατική Βενεζουέλα; 
- Η αλαζονεία του έφτασε στο βαθμό να καλέσει τον Περουβιανό πρωθυπουργό να συγκροτήσει μια επιτροπή που θα εξετάσει τις πιθανές ενέργειες που μπορεί και θα έπρεπε να κάνει το Περού ενάντια στη Βενεζουέλα. Αν κάποιος γνωρίζει το επίπεδο διαφθοράς που κυριαρχεί κυριολεκτικά στο Περού – μια από τις χειρότερες χώρες, αν όχι η χειρότερη όλων της Λατινικής Αμερικής-  και ο τρόπος με τον οποίο ο Κουτσίνσκι «εκλέχτηκε» ή μάλλον εκτοξεύτηκε μέσα στο Περού από τους επικυρίαρχους του της Ουάσινγκτον, αυτός θα μπορούσε ακριβώς να καγχάσει τη δυσπιστία του.  Αν υπήρχε κάποιο μη διαφθαρμένο, άθικτο λειτουργικό νομικό σύστημα στο Περού -οι πέντε τελευταίοι πρόεδροι θα ήταν τώρα στη φυλακή για διαφθορά και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένου και του παρόντος.

Βέβαια, η Κολομβία και το Μεξικό, μεταξύ των αδέσποτων υποτελών της βόρειας αυτοκρατορίας, κατηγόρησαν επίσης την πρωτοβουλία της Βενεζουέλας ότι είναι παράνομη, αντιδημοκρατική, με μοναδικό σκοπό να επιτρέψει στον πρόεδρο Μαδούρο να γίνει δικτάτορας και να παρακάμψει το νέο Σύνταγμα, έτσι ώστε να μπορεί ο ίδιος να παραμείνει πρόεδρος για όλη τη ζωή του. 
Τίποτα από αυτά δεν ισχύει βέβαια φυσικά, ούτε γράφεται στα χαρτιά, ούτε επιτρέπεται μάλιστα από το εν ισχύ Σύνταγμα και την Εθνοσυνέλευση. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ούτε ο πρόεδρος ούτε η Εθνοσυνέλευση, που δεν διαλύθηκε ή αντικαταστάθηκε από τη νέα Συντακτική Συνέλευση, έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν στη διαδικασία σύνταξης ενός νέου Συντάγματος της ANC.

Σε μια πρόσφατη επίσκεψη στο Μεξικό, ο επικεφαλής της CIA της ακροδεξιάς πτέρυγας (Tea Party), κ Πομπέο, παροτρύνε  τόσο το Μεξικό όσο και την  Κολομβία να επέμβουν στη Βενεζουέλα για να διορθωθεί η κατάσταση. 
Ας μην ξεχνάμε, ότι ο πρόεδρος Σάντος της Κολομβίας (ο πρόσφατος Νόμπελ Ειρήνης!) ζήτησε από τις Βρυξέλλες ήδη εδώ και αρκετούς μήνες να αποσταλούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Κολομβία. Μπορεί να είναι ήδη εκεί. Με 2.200 χιλιόμετρα ανασφαλή  σύνορα μεταξύ της Κολομβίας και της Βενεζουέλας, η διείσδυση στρατευμάτων  του ΝΑΤΟ από τη Κολομβία στη Βενεζουέλα θα ήταν εύκολη  (http://www.globalresearch.ca/venezuela-washingtons-latest-defamation-to-bring-nato-to- Νοτιο-Αμερική /5575480 ).

Μεταξύ των λίγων αλλά ισχυρών υποστηρικτών της ANC και οι οποίοι ζήτησαν από τον κόσμο να σεβαστεί αυτή την  νόμιμη και δημοκρατική διαδικασία, ήταν η Νικαράγουα, η Βολιβία, ο Ισημερινός, η Κούβα, το Ιράν, η Κίνα και η Ρωσία. Άλλοι μπορεί να ακολουθήσουν. 
Μέχρι στιγμής οι Βρυξέλλες έχουν μπερδευτεί. Αυτό που μένει να δούμε είναι πώς θα αντιδράσουν αυτές οι χώρες, κυρίως η Ρωσία και η Κίνα, όταν θα έρθει στο προσκήνιο ένα πιθανό πραξικόπημα των CIA / ΗΠΑ / ΝΑΤΟ α-λα-Μαϊντάν στο Κίεβο της Ουκρανίας το 2014.

---

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - JULY 16: An expatriate Venezuelan casts her ballot during an unofficial referendum, or plebiscite, held by Venezuela's opposition against Venezuela's President Nicolas Maduro's government on July 16, 2017 in Rio de Janeiro, Brazil. Voting was conducted across 2,000 polling centers in Venezuela and in more than 80 countries around the world amidst a severe crisis in Venezuela. (Photo by Mario Tama/Getty Images)

Το ερώτημα που τίθεται είναι,  γιατί ο πρόεδρος Μαδούρο κάλεσε, τώρα,  μια Εθνική Συντακτική Συνέλευση. προκειμένου  να τροποποιηθεί ή να επαναδιατυπωθεί το ισχύον Σύνταγμα; 
- Η απάντηση είναι απλή. 

Δικτάτορες σε όλο τον κόσμο, όπως ο  Μακρόν, η  κυρία Μέι και πιθανότατα σύντομα και η κυρία  Μέρκελ, θα ζητήσουν στρατιωτικό νόμο για να τιμωρήσουν «νόμιμα» τα δικαιώματα των λαών και να εφαρμόσουν τα άγρια ​​προγράμματα στρατιωτικοποίησης και λιτότητας, καθώς και να «περιορίσουν επιλεκτικά την ξένη επιρροή».

Ο πρόεδρος Μαδούρο, αντίθετα, ακολουθεί τις δημοκρατικές αρχές . Ο σκοπός ενός νέου ή προσαρμοσμένου στην πραγματικότητα Συντάγματος έχει ακριβώς να κάνει με την εξωτερική παρέμβαση εις βάρος της οικονομίας και της ακεραιότητας της Βενεζουέλας. 
Προλαμβάνει τις  ενορχηστρωμένες από το εξωτερικό ελλείψεις φαγητού και ιατρικών προμηθειών· χειραγωγήσεις από το Μαϊάμι της μαύρης αγοράς έναντι των επίσημων συναλλαγματικών ισοτιμιών, με στόχο την καταστροφή της τοπικής αγοραστικής δύναμης με  πληθωρισμό. Αποτρέπει  την διείσδυση  ξένων δικτύων ειδήσεων με θανατηφόρα προπαγάνδα, καθώς επίσης  και ξένων εκπαιδευμένων ένοπλων και χρηματοδοτούμενων βίαιων τρομοκρατικών ομάδων για να ενθαρρύνουν την οργάνωση της σχετικά μικρής ελιτίστικης αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και να προκαλέσουν καταστροφή και εμφύλιες αναταραχές , όπως είδαμε τους τελευταίους μήνες κατά τη διάρκεια των εκλογών αυτών. 

Η
 NED  -National Endowment for Democracy, η Εθνική  Χρηματοδότηση για τη Δημοκρατία – που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι βασικός υποστηρικτής της βίαιης αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου. Το νέο ή αναθεωρημένο Σύνταγμα αναμένεται να επιτρέψει στην κυβέρνηση να ελέγχει κυριαρχικά τα σύνορά της και την οικονομία της, με ό τι αυτό σημαίνει για να κρατήσει τους εγκληματίες μακρυά και να ανακτήσει την πλήρη κυριαρχία.

Αυτές οι φαύλες ομάδες που υποστηρίζονται από το εξωτερικό έχουν κοστίσει τη ζωή σε περίπου 110 ανθρώπους κατά τους τελευταίους μήνες και οδήγησαν στην ψηφοφορία για την
 ANC, μέσω των πιο φρικτών πράξεων τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων του λιντσαρίσματος, της καύσης ζωντανών ανθρώπων, πυροβολισμών, λεηλασίας των καταστημάτων, καταστροφής σχολείων, υποδομών, εδρών της αστυνομίας και άλλων. 
Δεν υπάρχει τέλος στον κατάλογο των εγκλημάτων μίσους που διαπράττονται από τη λεγόμενη αντιπολίτευση - που δεν είναι τίποτα άλλο πάρα ένα εργαλείο για τον αρχηγό της τυραννίας της Ουάσινγκτον, η οποία δεν θα σταματήσει μέχρι να επιτύχει την «αλλαγή του καθεστώτος».

Τα εκπορνευμένα μέσα ενημερώσεως (
presstitute) δεν παρουσιάζουν αυτή την πραγματική εικόνα των πραγμάτων. 
Περιγράφουν τη βία και τα περιστατικά με νεκρούς ως ευθύνη της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, χάρη στην επιμέλεια της εθνικής αστυνομίας και των 200.000 στρατιωτών που αναπτύχθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες για την προστασία του πληθυσμού,  η κατάσταση  διατηρήθηκε υπό έλεγχο. 

Μια νέα κυβέρνηση
 μαριονετών θα γύρναγε  τη Βενεζουέλα στα χρόνια πριν από τον Τσάβες - ή πιθανότατα πολύ χειρότερα – παραδίδοντας τα μεγαλύτερα στο κόσμο αποθέματα υδρογονανθράκων της Βενεζουέλας στους αμερικανικούς πετρελαϊκούς γίγαντες και βασανίζοντας τους Τσαβιστές και όποιον είχε στο παρελθόν αντιταχθεί και εξακολουθεί να αντιτάσσεται στη βίαιη αντιδημοκρατική, καταπιεστική ελίτ δουλική προς την Ουάσινγκτον.

Τι θα ακολουθήσει στη Βενεζουέλα; 
- Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η Εθνική Συντακτική Συνέλευση είναι μόνο το πρώτο βήμα. Το σκυθρωπό μπουλντόγκ δεν θα τα αφήσει έτσι. Συνεχίζει να επιτίθεται και να δαγκώνει αμείλικτα και χωρίς έλεος την κυρίαρχη δημοκρατική και μη υπάκουη Βενεζουέλα. Η σταθερή - ξένα υποκινημένη -  οικονομική και κοινωνική αποσύνθεση, η συσσώρευση σε αυτό που ώθησε τον πρόεδρο Μαδούρο να ξεκινήσει την ψηφοφορία για την ANC, θυμίζει πολύ το φασιστικό στρατιωτικό πραξικόπημα στη Χιλή που προκάλεσε η CIA στις 9.11.1973.

Το πραξικόπημα στη Χιλή προηγήθηκε επίσης με τεχνητή και χειραγωγημένη από το εξωτερικό έλλειψη τροφίμων και ιατρικών προμηθειών - πληρώνοντας ανθρώπους για να διαμαρτυρηθούν στους δρόμους.
 Η μόνη διαφορά είναι ότι ο χιλιανός στρατός ήταν χωρισμένος και οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι απείχαν από τον πρόεδρο Αλιέντε. Αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει στη Βενεζουέλα.  Η συντριπτική υποστήριξη των πολιτών για τηνANC ενίσχυσε περαιτέρω την αλληλεγγύη στο εσωτερικό της Βολιβαριανής Δημοκρατίας  και έδωσε νέα ενέργεια στην επανάσταση. 
Η Βενεζουέλα θα επικρατήσει. Venceremos!

 Peter Koenig είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Είναι επίσης πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και εργάστηκε εκτενώς σε όλο τον κόσμο στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων. Διδάσκει σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Γράφει τακτικά για την Global Research, ICH, RT, Sputnik, PressTV, το 4ο Μέσο (Κίνα), το TeleSUR, το The Vineyard of The Saker Blog και άλλους διαδικτυακούς τόπουςΕίναι ο συντάκτης του  «Implosion – An Economic Thriller about War,Environmental Destruction and Corporate Greed»   μια φανταστική ιστορία που βασίζεται σε γεγονότα και σε 30 χρόνια εμπειρίας στη Παγκόσμια Τράπεζα σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης συν-συγγραφέας της  Παγκόσμιας Τάξης και Επανάστασης! (The World Order and Revolution!)- δοκίμια από την Αντίσταση (the Resistance).





10 σχόλια:

  1. Στη Βενεζουέλα το μέγιστο πρόβλημα ειναι οτι ο Μαδουρο ΔΕΝ ελέγχει την τράπεζα της Βενεουελας η οποία ανήκει οπως και στην Ελλαδα μετοχικά στους Ρότσιλντ ! Δε με πίστευε ; Ψαχτε το ! Όλο το πρόβλημα ειναι αυτο.Αυτοι κατέστρεψαν την οικονομία με πολλούς τρόπους.Οι δε αμερικανό σιωνιστές ελέγχουν τη δικαιουσυνη.Δεν ελέγχουν όμως το Στρατό,την Αστυνομία και το Λαό.Ειναι 3-2 μέχρι στιγμής το ντέρμπι,Τον περιμένουν να πέσει εδω και καμια δεκαετία και ακομα να πέσει βέβαια.Μεγαλη η ήττα στη Βενεζουέλα,Εκει ο λαός ειναι σοβαρός δεν ειναι της πλάκας οπως άλλου να μη γράψουμε χώρες.Δεν κανει ουρές στα σούπερ μαερκετ ουτε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O αφηγητης του αρθρου προσπαθει να δικαιολογισει αυθαιρετα αλλα και χωρις λογικη μερικες κρισιμες λεπτομεριες.

    1.Προσπαθει με αριθμητικη παντοπωλειου (προσθετοντας και την ημερομηνια στο λογαριασμο, δηλαδη) να παρουσιασει το ποσοστο υπερ της συντακτικης συνελευσης του δημοψηφισματος απο 40+ στο 54% (ποσες υποθεσεις κανει ο αρθρογραφος για να παρουσιασει νουμερο μεγαλυτερο απο 50%) και ετσι να εμφανισθει η προσπαθεια του Μαδουρο οτι εχει την εγκριση της απολυτης πλειοψηφιας του λαου!Γιατι αραγε; Αν ηταν αρκετο και νομιμο το 40% για την συνταγματικη διαδικασια, γιατι καιγονται να το παρουσιασουν σαν
    απολυτη πλειοψηφια;Μηπως για να κρυψουν οτι η πλειοψηφια δεν πηγε να ψηφισει;

    2 Σχετικα με καταστροφες ψηφοδελτειων και αλλα εκτροπα που μαλλον εγιναν,μπορει ο αρθρογραφος να εχει δικιο, αλλα ξεχναει ποιος ειχε την εκτελεστικη εξουσια στη Βενεζουελα απο το 1998 και με την συντακτικη εθνοσυνελευση το 1999 μπορουσε να θωρακισει την εκλογικη διαδικασια;Γιατι δεν το εκανε; Μηπως γιατι και το κομμα του ηθελε να μεταχειριζεται την ακροτητα κατα το δοκουν απο το 1998 εως και σημερα που κυβερνουν;

    3.Κατα ποσο ο Μακρον και η Μαυ ειναι δικτακτορες στην Ευρωπη,αλα ο Μαδουρο και το κομμα του μετα απο 19 χρονιας σε μια λατινοαμερικανικη χωρσ στην εξουσια δεν ειναι, αυτο ας το απαντησει η επιστημη...

    4.Ειναι τουλαχιστον παραξενο να παρουσιαζεται ενας Ευρωπαιος οικονομολογος απο την Ελβετια,με προυπηρεσια στελεχους της Παγκοσμιας Τραπεζας η οποια εχει κατηγορηθει τα μαλα απο το αριστερο κινημα,ειδικα του τριτου κοσμου,να παρουσιαζεται σαν επαναστατης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως και να χει αυτή η παρεμβατικότητα ξένων δυνάμεων δε δικαιολογείται.
      Ας αποφασίσουν μόνοι τούς,γιατί κόπτεται ο καθείς άσχετος;
      Στις Η.Π.Α. δηλαδή και στις άλλες χώρες είναι όλα βελούδινα;
      Όχι,παρ όλα αυτά δεν τους υπέδειξε,πόσο μάλλον τους επέβαλε κανείς τι να κάνουν.
      Αυτοί γιατί επεμβαίνουν στη Βενεζουέλα;

      Διαγραφή
    2. @ Δημητρη Τσιπλικωφ
      Όποιος τολμά να έχει άλλη γνώμη από τη δική σου και εξηγεί γεγονότα που οφθαλμοφανώς δεν κατέχεις είναι επαναστάτης;
      Καλά θα ήταν πριν να αναρτήσεις σχόλιο να ψάξεις λίγο το θέμα.

      Σχετικά με τον συγγραφέα, που ομολογείς ότι δεν τον γνωρίζεις, έχει αρκετή σχέση με την Ελλάδα, είναι και από τα ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας των Δελφών και έχει γράψει αρκετά άρθρα γνώμης για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

      https://www.youtube.com/watch?v=2kh2RRzd0vk

      Διαγραφή
    3. Τα γεγονοτα ασφαλως δεν τα γνωριζω 100% γιατι δεν ειμαι αυτοπτης μαρτυρας ουτε εχω πρωτογενες υλικο ερευνας να αναλυσω.Προσπαθω ομως να αναλυσω με την λογικη καποια πραγματα.Γιαυτο και γραφω κανοντας ερωτησεις...και με επιφυλαξεις παντα οπως εσυ διατυπωσες.Τωρα γιαυτο το...οφθαλμοφανως δεν κατεχεις...συνιστω ηρεμια και πιο χαλαρα.

      ΤΕΛΟΣ

      Διαγραφή
    4. Η αλήθεια είναι Δημήτρη ότι η δημοκρατική ουτοπία της Βενεζουέλας ξεπερνά τη λογική...

      Διαγραφή
  3. Νομίζω ότι η καλύτερη ατάκα στα πρόσφατα συνταγματικά γεγονότα της Βενεζουέλας ειπώθηκε από τον Julian Assange των Wikileaks.

    Πρόετρεψε την Συντακτική Συνέλευση να υιοθετήσει το σύνταγμα της ..... Σαουδικής Αραβίας (κοροιδεύοντας βεβαίως), που σύμφωνα με τους Αμερικάνους ξεχυλίζει από Δημοκρατία.

    Κατά τα άλλα στην Βενεζουέλα έχουν δικατορία, και ο μόνος προστάτης της δημοκρατίας είναι οι νεοταξίτες της Ουάσιγκτον και η CIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε μια εποχη που η παραπληροφορηση,η διαστρεβλωση,η συκοφαντια,το ψεμμα και η ανηθικοτητα εχουν γινει τα σημαντικοτερα στοιχεια της πολιτικης που εφαρμοζουν ολες σχεδον οιο κυβερνησεις παγκοσμια,ειναι περιπου αδυνατον οι λαοι να μπορεσουν να αναπνευσουν δημιουργωντας εστω υποτυπωδως συνθηκες δημοκρατιας.
    Αυτη την περιοδο η Βενεζουελα ζει μια τραγωδια η οποια εχει επαναληφθει στο παρελθον στις περισσοτερες χωρες της Ν.Αμερικης και δυστυχως οι λαοι επιμενουν να ξαναζουν τραγωδιες που στο παρελθον τις εβλεπαν διπλα τους αλλα δεν διδαχτηκαν τιποτα απο αυτες.
    Μου προξενει θλιψη αλλα και οργη να βλεπω ανθρωπους που αγωνιουν για μια στοιχειωδως ανθρωπινη διαβιωση,να διατρανωνουν την περηφανεια τους για τον Τσαβες που εξαφανισε και διοχετευσε στο εξωτερικο 90 δις $ απο τα εσοδα του κρατικου πετρελαιου η να φωναζουν για τον πρωην οδηγο Μαδουρο,το συνθημα του μεγαλυτερου και εντιμοτερου συγχρονου επαναστατη,του Τσε Γκεβαρα που απεποιηθει καθε εξουσια και τα παρελκομενα της.
    Τελικα,ειμαστε οι λαοι αξιοι της μοιρας μας.(χωρις ερωτιματικο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εταρεία πληροφορικής που ήταν υπεύθυνη για την διοργάνωση των εκλογών κατήγγειλε ότι οι ψηφοφόροι ήταν το 12% του εκλογικού σώματος και η αριστερή χούντα τους παρουσίασε ως το 40%
    https://www.eleftherostypos.gr/diethni/118631-kataggelies-vomva-gia-notheia-enos-ekatommyriou-psifon-stin-venezuela/
    Οι νεκροί είναι δεκάδες. Οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης, που ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό, συνλήφθησαν με τις πυτζάμες.
    Και μετά από όλα αυτά, οι εγχώριοι απολογητές της αριστερής χούντας, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο - μαύρο. Έλεος με την παραπληροφόρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή στα σχόλια πολύς λόγος γίνεται περί προπαγάνδας, θέλω να θυμίσω στους καλόπιστους αναγνώστες και σχολιαστές τα εξής:
    Εχω ζήσει τήν περίοδο τού ψυχρού πολέμου όταν όλοι είχαμε πεισθεί ότι οι σοβιετικοί ήταν άπιαστοι στην προπαγάνδα.
    Μετά τήν πτώση τού τοίχους και τήν τήν διάλυση τής ΕΣΣΔ όλοι πανηγύριζαν γιά τήν νίκη τής Ελευθερίας και τής Δημοκρατίας. Τότε ο Αμερικανοεβραίος συγγραφέας Νόρμαν Μαίηλερ είπε:
    " Ας μήν πανηγυρίζουμε, νικήσαμε όχι γιατί είχαμε καλύτερο σύστημα αλλά γιατί είχαμε καλύτερη προπαγάνδα"!
    Υ.Γ. Κατά τα συνεχώς επαναλαμβανόμενα οι αποζημιώσεις τής Γερμανίας προς τήν Ελλάδα θα εδίδοντο μετά τήν επανένωση τών δύο Γερμανιών!
    Το τί πήραμε το ξέρουμε. Αυτή είναι η δυτική δημοκρατία. Αφού καταστρέψουν όλες τις χώρες επιβάλλοντας τους ως ηγέτες στρατηγούς, συνταγματάρχες, λοχαγούς ακόμη και λοχίες (όλες οι αμερικανικές χώρες ήταν επί αιώνες δικτατορίες τών Αμερικανών) τίς προβάλλουν ως εύρυθμες δημοκρατίες. Οταν υπάρξει αντίδραση και ενοχληθούν τότε ομιλούν γιά δικτατορίες, ενώ έχουν Γκουαντανάμο και άλλα πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.