28/8/17

Η απίστευτη διείσδυση των ισλαμιστών στη Δυτική Ευρώπη

Ακρα σιωπή και μυστικότητα επικρατεί πάνω σε ένα εκρηκτικό θέμα, το οποίο πλέον εξελίσσεται σε μόνιμη πληγή για τις δυτικές δημοκρατίες και αξίες. Το πρόβλημα της τρομοκρατίας και οι απαντήσεις
Πριν δεκατρείς και κάτι μήνες, στις 14 Ιουλίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11 το βράδυ, στην περίφημη λεωφόρο του «Περιπάτου των Αγγλων» στην Νίκαια της Γαλλίας, ένα φορτηγό 19 τόννων με οδηγό έναν ισλαμιστή, σκόρπιζε τον θάνατο στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα για την εθνική εορτή των Γάλλων.
Έως ότου η γαλλική αστυνομία πυροβολήσει τον οδηγό, αυτός είχε διασχίσει 1.800 μέτρα σκοτώνοντας 84 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 300 και πλέον.
Τέσσερις μήνες νωρίτερα, τρεις ισλαμιστές σκότωναν 32 άτομα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στον σταθμό του μετρό Malbeek στις Βρυξέλλες, τραυματίζοντας με τις εκρήξεις που είχαν προκαλέσει άλλα 246 άτομα. Πριν λίγες ημέρες, στην Βαρκελώνη, 14 άνθρωποι έχαναν την ζωή τους και 150 τραυματίζονταν μετά από νέα ισλαμική επίθεση με βαρύ όχημα στον πιο πολυσύχαστο δρόμο της πρωτεύουσας της Καταλονίας.
Απολογισμός μέσα σε έναν χρόνο: 130 νεκροί και 700 τραυματίες –εκτός από αυτούς που έχασαν την ζωή τους ή τραυματίστηκαν από μεμονωμένες επιθέσεις μαχαιροβγαλτών ισλαμιστών σε εκκλησίες, σουπερμάρκετ και άλλους δημόσιους χώρους.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.