15/8/17

Δραματικό μήνυμα του επισκόπου Σεβάστειας Atallah Hanna:Κινδυνεύω από τους ισραηλινούς λόγω της επίσκεψης μου στη Συρία και τη δράση μου στην Ιερουσαλήμ.. (almayadeen)

O ελληνορθόδοξος επίσκοπος της Σεβάστειας Παλαιστίνης Atallah Hanna, σε δραματικό του μήνυμα που μεταδίδει το λιβανέζικο κανάλι almayadeen πριν από λίγο 14.8.17 καταγγέλει τη στάση των ισραηλινών αρχών εναντίον του.Μίλησε ζωντανά στην τηλεόραση του almayadeen.

''Υπάρχει μια ισραηλινή πρόκληση εναντίον μας λόγω της επίσκεψής μας στη Συρία αλλά και για τη δράση μας στην Ιερουσαλήμ.Μπορεί να πάρει διαστάσεις, να υπάρξουν συλλήψεις ή και χειρότερα.'' Αφήνει να εννοηθεί ότι κινδυνεύει και η σωματική του ακεραιότητα.

Ο επίσκοπος και η συνοδεία του πρόσφατα επισκέφθηκαν τη Συρία, είναι ένθερμος υποστηρικτής της συριακής διοίκησης και επισκέφθηκε και τη Μονή της Παναγίας στη Σαιντανάγια.

Επίσης συμπαραστάθηκε τελευταία στον αγώνα των εκατοντάδων απεργών πείνας παλαιστινίων στις ισραηλινές φυλακές που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες κράτησης.Μετείχε προσωπικά σε αγώνα για ν΄ανοίξει και πάλι το τέμενος αλ Ακσά για τους μουσουλμάνους προσκυνητές στην Ιερουσαλήμ συμπαραστεκόμενος στο αίτημα των αδερφών του παλαιστινίων.

dimpenews.com

1 σχόλιο:

  1. Σαν επίσκοπος και χριστιανός να βοηθήσει τους αδερφούς του όσο πάει,να συμπαρασταθεί στους παλαιστινίους για τα δικαιώματά τους συμφωνώ και μπράβο του.Αλλά να αγωνιστεί για να ανοίξει τέμενος μουσουλμάνων σαν Ελληνορθόδοξος επίσκοπος δε το καταλαβαίνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.