14/8/17

Από τον Αττίλα-2 ως το Grans-Montana

Λάζαρος Μαύρος
Ε Κ Ε Ι Ν Ε Σ οι Πενταμερείς Ιταμές Διαπραγματεύσεις στη Γενεύη μετά την τουρκική εισβολή του 1ου Αττίλα της 20ης Ιουλίου 1974, οι οποίες «στέφθηκαν» με την έναρξη της πολεμικής προέλασης του 2ου Αττίλα, 14η Αυγούστου 1974 στην ήδη καθημαγμένη Κύπρο, είχαν μια εκπληκτική ομοιότητα με το ιταμό τελεσίγραφο της φασιστικής Ιταλίας προς την Ελλάδα γύρω στα μεσάνυκτα της 27ης προς την 28η Οκτωβρίου 1940:
- Τόσο τα ιταλικά στρατεύματα του Μουσολίνι στην Αλβανία, όσο και τα τουρκικά στρατεύματα του Ετζεβίτ στις ήδη καταληφθείσες περιοχές της επαρχίας Κερύνειας, είχαν ήδη αναμμένες τις μηχανές τους, με τη βεβαιότητα ότι ούτε ο Ιωάννης Μεταξάς στην Αθήνα 27 προς 28.10.1940, ούτε οι Γλαύκος Κληρίδης και Γεώργιος Μαύρος 13 προς 14.8.1974 στη Γενεύη, θα ήταν δυνατόν να αποδεχθούν τους όρους του πανομοιότυπου στην ουσία τελεσιγράφου παράδοσης του ελλαδικού κράτους στους Ιταλούς ο ένας, του κυπριακού κράτους στους Τούρκους οι άλλοι.

- Απ’ εκεί και πέρα παύουν εν πολλοίς οι… όποιες ομοιότητες:
- ΚΥΡΙΩΣ και προπάντων: Το πρωί της Τετάρτης 14η Αυγούστου 1974, δεν ηγέρθη πάνοπλο και αποφασιστικό το ελληνικό έθνος να τιμωρήσει στα πρόσω τους ιταμούς εισβολείς, όπως συνέβη τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 1974…
Τ Ο ΤΡΙΗΜΕΡΟ 14 έως και 16 Αυγούστου 1974 ο Αττίλας-2 συμπλήρωσε ατιμώρητος την εθνική τραγωδία του Ελληνισμού στην Κύπρο, με την κατάληψη του 37% των βόρειων εδαφών της μεγαλονήσου, εξανδραποδίζοντας κι εκτοπίζοντας, με φρικτά εγκλήματα πολέμου κι εθνοκάθαρσης τον γηγενή πληθυσμό.
Δ Ε Ν ΠΕΤΥΧΕ, όμως, η Τουρκία - Εισβολέας - Κατακτητής, τον άλλο, μακροχρόνιο τουρκικό στόχο της:
- Να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία.
- Και να της παραδοθεί η μόνη νόμιμη, διεθνώς αναγνωρισμένη, κρατική υπόσταση της Κύπρου:
- Νομίμως κυβερνώμενη αποκλειστικά απ’ τους Έλληνες Κυπρίους, μετά την πρώτη τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάλυσής της με τη διατεταγμένη από την Άγκυρα ένοπλη Τουρκανταρσία του 1963-1964.
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, κατά 82%, πλειονότητα του κυπριακού λαού, η κρατική υπόσταση της Κ.Δ. αποτελούσε έκτοτε το μοναδικό οχύρωμα διάσωσης της εθνικής και φυσικής επιβίωσής της, αφού ο Ελληνισμός δεν κατόρθωσε να ενσωματώσει και την Κύπρο στο ελλαδικό του κράτος, όπως πέτυχε λ.χ. με τα Επτάνησα 1864, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου 1912, την Κρήτη 1913 και τα Δωδεκάνησα 1947…
Ο Σ Α ΔΕΝ πέτυχε με τις πολεμικές της επιδρομές η Τουρκία, με την Τουρκανταρσία 1963-64 και με τον Αττίλα-1&2 το 1974, επιχειρεί να τα επιτύχει έκτοτε μέσω της διαδικασίας των λεγόμενων διακοινοτικών συνομιλιών, υπό την αιγίδα του Γ.Γρ. του ΟΗΕ. Και μέσω των αλλεπάλληλων διαδοχικών «σχεδίων λύσης», από το 1977 έως σήμερα 2017.
- Μέχρι και την Πενταμερή στο Grans-Montana από 28η Ιουνίου έως 7η Ιουλίου 2017, αυτή η διαχρονική προσπάθεια της Τουρκίας απέβη μάταιη:
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ (όσες προθυμίες κι αν πιθανολογούσε κατά καιρούς) δεν βρήκε ακόμη η Τουρκία - Εισβολέας - Κατακτητής, για την κατάργηση της Κ.Δ. και για την παράδοση της κρατικής υπόστασης της Κύπρου στην… ισότιμη τουρκική διζωνική συνεταιρική συγκυριαρχία.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
Σημερινή

2 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    Στόχος των Αναστασιάδη και Άντρου είναι, με τις συνήθεις ραδιουργίες για "αλληλοεπιδότηση" μεταξύ τους στον πρώτο γύρο των προοδρικών εκλογών, ώστε να βρίσκονται στο δεύτερο γύρο Αναστασιάδης και Ακελικός, είναι:
    Να "αναβαπτιστεί ο Ανάν-στας στην ψήφο του Ελληνοκυπριακού λαού για να τελειώσει το έργο του. Και τότε Ελληνική Κύπρος τέλος.
    Όποιος πολιτικός με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διασπάσει το αντιτουρκικό μέτωπο, θα συμπράξει στον εκτουρκισμό της Κύπρου, που δεν θα αντέξει άλλη μια θητεία του Ανάν.
    Υπέρτατο καθήκον των αντικατοχικών κομμάτων, είναι να συνεννοηθούν άμεσα και δημοσίως.
    Για να γνωρίζει ο Ελληνισμός της Κύπρου ποιος φταίει και να τον απομονώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπωσδήποτε είναι άμεσα απαραίτητη η εντεταμένη ιστορική μελέτη του κυπριακού. Αποτελεί -μέχρι στιγμής- ένα από τα τμήματα του ελληνισμού που δεν έχει ακόμα απελευθερωθεί: όλοι οι κοσμοκράτορες πέρασαν από πάνω της και ο τελευταίος, ο πιό πανούργος,Δολοφόνος και ψεύτης, προσπάθησε και κατάφερε να βρεί κυβερνήτες τσιράκια του, στήν Κύπρο και Ελλάδα για να διασπάσει την ενότητα του Ελληνισμού. Αποτέλεσμα, από τα εντυπωσιακά συλλαλητήρια,συμπαράστασης και αλληλεγγύης του ελληνισμού του '50 δεν έμεινε τίποτα! Παντού σκόνη και αποκαΐδια! Ενώ «οι Μεγάλοι Εθνάρχες» ο Ελ. Βενιζέλος καταδίκαζε βάναυσα την αυθόρμητη εξέγερση του ελληνισμού της Κύπρου το 1931, ο άλλος θεωρούσε την πιό ευτυχισμένη μέρα της ζωής του την ημέρα που υπόγραψε τις προδοτικές συμφωνίες του Λονδίνου-Ζυρίχης.
    Λόγος δεν μπορεί να γίνεται για μεγάλο μέρος τών Ελλήνων Κομμουνιστών. Εγκατέλειψαν την τύχη του Ελληνισμού Κύπρου και Ελλάδας στη διάθεση των ιμπεριαλιστών! Από εκεί που αποτελούσαν στους ξεσηκωμούς του ´31 και το '50 την αιχμή του δόρατος, μεταβλήθηκαν, σήμερα, σε απλούς κομπάρσους και παρατηρητές μπροστά στο βρώμικο παιχνίδι Ιμπεριαλιστών και Οθωμανών!
    Και αναλογίσου τι κυβερνήσεις του Ελληνισμού μπορεί να είναι αυτές που για δεκαετίες κάθονται στο ίδιο Τραπέζι και κουβεντιάζουν με τον Βιαστή(Τουρκία) του Ελληνισμού!
    Χειρότερη ιστορική καταρράκωση ενός περήφανου λαού, από την ηγεσία του, δεν μπορούσε να υπάρξει.
    Απόστολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.