12/7/17

Κύπρος: Δύο Ώρες Πριν το Καθορισμένο «Ραντεβού» στο Σημείο της Γεώτρησης το West Capella

Σταθερά και κατά δύο ώρες πριν την καθορισμένη –από μήνες– ώρα και μέρα, έφτασε στο σημείο της γεώτρησης στον στόχο «Ονησίφορος Δυτικό -1» το γεωτρύπανο West Capella χθες το βράδυ. Το σημείο της βρίσκεται σε απόσταση 180 χιλιομέτρων από τις νότιες ακτές της Κύπρου, στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικοπέδου «11» και σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων από το όριο που χωρίζει την κυπριακή ΑΟΖ από αυτήν της Αιγύπτου.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το γεωτρύπανο, που ξεκίνησε το ταξίδι του από την Τενερίφη προς την Κυπριακή ΑΟΖ πριν 14 μέρες, αναμένεται ότι εντός του επόμενου 24ώρου θα ανεφοδιαστεί με καύσιμα και νερό όπως και τρόφιμα κ.τ.λ. από τα δύο σκάφη υποστήριξης που βρίσκονται στο λιμάνι Λεμεσού, ενώ τρίτο σκάφος θα πλέει συνεχώς κοντά για λόγους ασφάλειας. Επίσης, της έναρξης των γεωτρητικών εργασιών θα προηγηθούν σειρά ασκήσεων ασφαλείας.

Το γεωτρύπανο ακολούθησε ρότα μέσω του τεμαχίου 10 της Κυπριακής ΑΟΖ για να κατευθυνθεί στο σημείο σταθεροποίησης.

Από νωρίς σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες προετοιμασίας της γεώτρησης, που θα πραγματοποιηθεί στο σημείο που είχε επιλεγεί ως κύριο σημείο, αφού η έρευνα με υποβρύχιο ρομπότ στην περιοχή έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβάλλουν την επιλογή ενός από τα δύο εναλλακτικά σημεία γεώτρησης που επεξεργάστηκε η ΤΟΤΑL.

Στο μεταξύ, μέχρι και αργά χθες το απόγευμα, δεν υπήρξε επί θαλάσσης κάποια πρόκληση ή παρενόχληση από πλευράς Τουρκίας, ενώ φαίνεται ότι στα αυστηρά προληπτικά μέτρα εναντίον κάθε μορφής ενόχλησης ή παρενόχλησης των διαδικασιών γεώτρησης, συμβάλλει διακριτικά αλλά ιδιαίτερα ενεργά και η Γαλλία.

Συγκεκριμένα, δύο φρεγάδες του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας, που συμμετέχουν στην Ειρηνευτική Δύναμη του Λιβάνου, έχουν αποσπαστεί για τον σκοπό αυτό και διακριτικά, έχουν ήδη ελλιμενιστεί στο λιμάνι Λάρνακας.

energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.