3/7/17

Ο πιο ευτυχισμένος Λαός στη γη: Οι Βορειοκορεάτες με δικά τους λόγια (VIDEO)

ADAM GARRIE
Το ντοκιμαντέρ επιτρέπει στους Βορειοκορεάτες να μιλήσουν για τον εαυτό τους.

Το RT (Η Ρωσία σήμερα) κυκλοφόρησε ένα αποκλειστικό ντοκιμαντέρ που ονόμασε "Ο πιο ευτυχισμένος Λαός στη Γη", που καταγράφει Βορειοκορεάτες όλων των ηλικιών και κοινωνικών θέσεων, την παραμονή της Ημέρας του Ηλίου, της ετήσιας γιορτής των γενεθλίων του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, επαναστατικού ηγέτη Κιμ IL- Σουνγκ.
Το ντοκιμαντέρ είναι μοναδικό στο ότι δεν υπάρχει ούτε μια προκλητική κρυφή κάμερα, ούτε προσεγγίζει τη Βόρεια Κορέα με οποιαδήποτε πολιτική ή ιδεολογική ατζέντα.
Δείτε το βίντεο

Οι δημοσιογράφοι του RT και τα τηλεοπτικά συνεργεία απλά καταγράφουν τους ανθρώπους της Βόρειας Κορέας στα σχολεία τους, στα κέντρα διασκέδασης τους, στα μουσεία τους, στους δρόμους και τα φεστιβάλ τους, καθώς εκφράζουν τις απόψεις τους για τη χώρα τους και τον υπόλοιπο κόσμο.

Με τη παραπληροφόρηση σχετικά με τη Βόρεια Κορέα που πλημμυρίζει όλα τα άκρα των μέσων μαζικής ενημέρωσης των φιλελεύθερων μέσα ενημέρωσης του κυρίου ρεύματος μέχρι και τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, το ντοκιμαντέρ του RT είναι μια δροσιστική ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε τους Βορειοκορεάτες όπως είναι.



Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 3.7.2017theduran.com

6 σχόλια:

  1. Υλικώς είναι ίσως ευτυχισμένοι, ίσως όχι, δεν ξέρω... αλλά τι ευτυχία μπορείς να έχεις όταν λατρεύεις έναν άνθρωπο σαν Θεό; Όταν το μόνο αξιόλογο πρόσωπο μέσα στα εκατομμύρια είναι ο Ηγέτης, και όλοι οι άλλοι αναλώσιμα μηδενικά;
    Δεν ξέρω, κάτι δεν μου αρέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλασικό παράδειγμα προπαγάνδας υπερδυναμης για βελτίωση της εικονας σε <>!!!.. χώρα αναχωψμα!!!..για καθαρά γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικους...λογους!!!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως άνθρωποι που εχουν παει στην Πιονγκγιάνγκ ως επίσημοι διπλωμάτες η μέλη διεθνών οργανισμών δεν περιγράφουν μια ζωη μαρτύριο αλλά μια ζωη όνειρο ! Ισως διότι ειναι η κοιτις των ανθρώπων του καθεστώτος εκει.Μαλιστα υπήρχε και μια ελληνίδα που είχε δουλέψει στον ΟΗΕ σε μια επιτροπή που έκανε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε ορφανοτροφεία ! Η άποψη της εχει καταγράφει σε συνέντευξη της στην ΕΤ3.Ειναι στο YouTube.Η δε εικόνα των ορφανοτροφείων ηταν πολυ καλύτερη αυτών της Δυσεως ! Η κοπέλα ουτε κομμουνίστρια ειναι καθε αλλο αλλά λεει πολλα ωραία πράγματα για τη ζωη στη Βόρεια Κορέα και σε επαρχίες της καθώς τα ορφανοτροφεία που επισκέπτεται ο ΟΗΕ παρέχοντας επισιτιστική βοήθεια ειναι διεσπαρμένα.Ουσιαστικα άλλη εικόνα δίνει απο τα ευτράπελα δελτία που βλέπουμε,
    Φυσικά δεν αναιρούν τα παραπάνω τις καταθέσεις αντιφρονούντων αλλά σε ποια χώρα οι αντιφρονούντες περνούν καλα ; Οπως επίσης και το γεγονός οτι πρόκειται για δικτατορία του προλεταριάτου σε καιρό πολέμου κιόλας απο το εξωτερικό.Σιγουρα να κανεις το Σταύρο σου στην ΠιονγκΓιανγκ πας ακλαυτος αλλά ποτε ήσαν χριστιανοί οι Κορεάτες στην μακραίωνη ιστορια τους ; Η ποτε είχαν πλήρεις πολιτικές ελευθερίες δυτικού τύπου ; Ακομα και στο Νότο...
    Βαλτε στο YouTube "Ελληνίδα στη βόρεια Κορέα " και δείτε τη συνέντευξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Φραγκίσκα Μεγαλούδη είναι τελείως φαιδρό πρόσωπο. Φυσικά και θα εμπιστευόμουνα ΠΟΛΥ περισσότερο μαι κομουνίστρια στην αξιολόγηση της ΒΚ. Πιο αντικειμενική θα ήταν. Η Μεγαλούδη δεν έχει τα προσόντα για εκτιμήσει μια κατάσταση.
      Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν πιστεύω ότι η ευτυχία του ανθρώπου εξαρτάται από το πολιτικό σύστημα στο οποίο ζει. Επομένως πάρα πολλοί Β.Κορεάτες μπορεί να είναι ευτυχισμένοι. Δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο.

      Διαγραφή
    2. Ενώ γράφει ο τίτλος του βίντεο ότι δήθεν "στην βόρεια κορέα ότι είναι οι πιο "ευτυχισμένοι" άνθρωποι στην Γή". Εάν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ !!! σας προκαλώ δείτε ότι σε όλη την διάρκεια του μεγάλου βίντεο των 51:47 λεπτών, (σχεδόν) σε όλα αυτά τα βορειοκορεάτικα πλήθη και κόσμο που φαίνονται στο βίντεο, ΚΑΝΕΝΑΣ Βορειοκορεάτης ΚΑΘΟΛΟΥ δεν χαμογελάει και οι περισσότεροι βορειοκορεάτες στο πρόσωπο είναι όλοι θλιμμένοι και δυστυχισμένοι ! (εάν πολύ σπανίως "δείτε" κάποιο "χαμόγελο" και προσέξετε καλά και αναλυτικά το "χαμόγελο" αυτό, θα δείτε ότι είναι αναγκαστικό και προσποιητό και όχι αληθινό!) Χειρότερη τρολιά βίντεο (όσον αφορά σε αυτό το θέμα) δεν έχω ξαναδεί στην ζωή μου! Φαντάσου να μην "φτιάχνανε" αυτό το προπαγανδιστικό τρολλαρισμένο βίντεο τι χειρότερα θα βλέπαμε !!!

      Διαγραφή
  4. Ποια Κορεα ...εδω έκανε μαζωξη το ΠΑΣΟΚ και δηλωσαν τρισευτυχισμενοι , όλης της γης οι λαδωμενοι, οι χαρουμενοι των Κέιμαν .... σαν επιστεγασμα της απόφασης του ΣΤΕ για τις παραγραφες .....
    Γουάντερφουλ γουώρλντ με μπενι, γαπάκο , σιμητη , λοβερδο και ραγκούση όλοι εκεί ....ειναι κεφατοι , ξεχρεωμενοι (ΝΕΟ ΑΦΜ) και πεντακαθαριδηδες ΕΥΓΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.