3/7/17

Χαιρόμαστε όταν οι Ελληνικές εταιρείες προκόβουν - Pharmathen: Επενδυτικό πρόγραμμα 15 εκατ. ευρώ -

Συγκαταλέγεται μεταξύ των 150 πιο κερδοφόρων και των 200 μεγαλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα
Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 15 εκατ. ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη από την Pharmathen στο εργοστάσιό της στην περιοχή των Σαπών της Ροδόπης, προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητες για την παραγωγή ενέσιμων φαρμάκων παρατεταμμένης αποδέσμευσης, που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία της ελληνικής εταιρείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο των Σαπών έχουν ως τώρα επενδυθεί περί τα 67 εκατ. ευρώ την περίοδο της κρίσης. Παράλληλα σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πιστοποίηση του εργοστασίου από τον αμερικανικό οργανισμό FDA, γεγονός που θα επιτρέψει στη Pharmathen να πραγματοποιεί απευθείας εξαγωγές στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.Τα ενέσιμα φάρμακα παρατεταμμένης αποδέσμευσης, τα οποία πρόκειται να αποτελέσουν τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια - σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο ως το 2020 οι πωλήσεις της εταιρείας αναμένεται να ανέλθουν στα 400 εκατ. ευρώ -, αφορούν, μεταξύ των άλλων, ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος, τον καρκίνο και τον διαβήτη.

Εξαγωγές

Η Pharmathen συγκαταλέγεται μεταξύ των 150 πιο κερδοφόρων και των 200 μεγαλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα. Εχει αναπτυχθεί κυρίως στην περίοδο της κρίσης δημιουργώντας κάθε χρόνο νέες θέσεις εργασίας, ενώ η αξία των εξαγωγών της αποτελεί το 1% συνολικά των ελληνικών εξαγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια του 2016 η αξία των εξαγωγών της ανήλθε στα 154 εκατ. ευρώ. Πέρυσι οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης ξεπερνούν το 10% ετησίως κάθε χρόνο στη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες προβλέψεις οι πωλήσεις του 2017 θα προσεγγίσουν τα 210 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 85 χώρες και διαθέτει παγκόσμιο δίκτυο, απασχολώντας περισσότερους από 1.100 εργαζομένους.

Με περισσότερες από 8.000 άδειες κυκλοφορίας προϊόντων ήδη εγκεκριμένες, κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες της χώρας μας, με το 75% του συνολικού κύκλου εργασιών της να προέρχεται από τις διεθνείς αγορές, μέσω του παγκόσμιου δικτύου της.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Εκείνο που "ξεχνάει" να πει το δημοσίευμα ειναι ότι, και αυτή η (πρώην) ελληνική εταιρεία-κόσμημα, (ξε)πουλήθηκε στους ξένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.