21/7/17

Γαλλία: Παραίτηση του κ de Villiers, η αποδόμηση των Κρατών συνεχίζεται ...

Démission de M de Villiers, la déconstruction des Etats se poursuit… Liliane Held-Khawam
Ο Αρχηγός του Επιτελείου του γαλλικού στρατού παραιτήθηκε σήμερα το πρωί.
Αυτή η αποχώρηση ακολούθησε μια εβδομάδα έντασης στα υψηλότερα επίπεδα του γαλλικού Κράτους, που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν. Αιτία, η σοβαρή περικοπή του προϋπολογισμού του στρατού που επιβλήθηκε από τη νέα κυβέρνηση.
Για όλα αυτά, ο κ de Villiers δήλωσε:

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, θεωρώ ότι δεν είμαι πλέον σε θέση να εξασφαλίσω τη βιωσιμότητα του μοντέλου στρατού στον οποίον  πιστεύω για να εξασφαλιστεί η προστασία της Γαλλίας και των Γάλλων, σήμερα και αύριο, και να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες της χώρας μας. Ως εκ τούτου, πήρα τις ευθύνες μου υποβάλλοντας, τη σημερινή ήμερα,  την παραίτησή μου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος την αποδέχθηκε», έγραψε ο στρατηγός.

Πέρα λοιπόν από τα γεγονότα (που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω), αυτή η παραίτηση αντιπροσωπεύει για μας, ένα νέο βήμα στην αποδόμηση των Κρατών δικαίου στα οποία γράφεται, στο μάρμαρο, η δημόσια υπόθεση.

Τώρα, εκείνο το Κράτος όπως το γνωρίσαμε, εξαφανίζεται:

·        Η νομισματική πολιτική παραδόθηκε σε ιδιωτικούς φορείς.
·        Τα δημόσια οικονομικά παραδόθηκαν στη χρηματοπιστωτική αγορά.
·        Οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν ιδιωτικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.
·        Η κατανομή των εθνικών εδαφών όχι μόνο ανασχεδιάστηκε, αλλά συγχωνεύτηκαν σε ορισμένες περιοχές με περιοχές γειτονικών χωρών, θέτοντας έτσι οριστικό τέλος στα εθνικά σύνορα.
·        Τα λόμπι κλήθηκαν στις δημιουργίες και τις συνθήκες ελεύθερου εμπορίου, για να παίξουν ρόλο στην «εθνικές» και κοινοτικές πολιτικές».
·        Οι πόρτες ασφαλείας που καθορίζουν το πέρασμα των πολιτικών στα διοικητικά συμβούλια των πολυεθνικών -αλλά και των ΜΚΟ τους-, και αντίστροφα, δημιουργούν περισσότερο άνεμο από πολλές ανεμογεννήτριες... 
·        Οι πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε φθηνές τιμές στις ίδιες πολυεθνικές όχι μόνο γίνονται δεκτές στα υψηλότερα επίπεδα, αλλά είναι επιθυμητές, σχεδιάζονται και προγραμματίζονται με περισσότερο ή λιγότερο βαθμό διαφάνειας.
·        Οι δημόσιες ενισχύσεις - αίρεση του φιλελεύθερου δόγματος- προσφέρονται  με δισεκατομμύρια σε κάποιο επίπεδο οικονομικών και χρηματοπιστωτικών παραγόντων του πλανήτη, για « επενδύσεις »
·        Η εθνική αποταμίευση έχει διατεθεί στο πλανήτη της χρηματοπίστωσης  για να μπορέσει να συνεχίσει τα ψώνια της για την ικανοποίηση των λίγων και τη μεγαλύτερη δυστυχία  των αποταμιευτών, συνταξιούχων και πελατών των ασφαλιστικών εταιρειών. Με την ηλικία συνταξιοδότησης που συνεχώς ανεβαίνει, και την κατάργηση του εφάπαξ ποσού που δινόταν τη στιγμή της  συνταξιοδότησης,  οι διαχειριστές του μεγάλου πλανητικού καζίνο είναι ασφαλείς και προστατεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα ...
·        Είδαμε πρόσφατα πως η Ελβετία κτίζει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της με μια από-υλοποιημένη διοίκηση που θα ρίξει ένα μεγάλο πακέτο δημοσίων υπαλλήλων στο δρόμο, αλλά που θα δώσει ένα προσοδοφόρο μπίζνες στην ίδια κάστα των παγκοσμιοποιημένων πολυεθνικών.

Σε αυτό το μακρύ κατάλογο που δεν είναι εξαντλητικός της διάλυσης των δημοκρατιών και άλλων συνομοσπονδιών, μπορούμε να προσθέσουμε την υπηρεσία που προσφέρεται από έναν εθνικό στρατό.

Αυτός ο χαρακτηρισμός του εθνικού στρατού πρέπει να εξαφανιστεί με ό τι έχει σχέση κοντά ή μακριά με τη λέξη εθνικό. Οι δραστηριότητες θα παραδοθούν αργά ή γρήγορα  είτε σε υπερεθνικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, είτε σε εμπορικές εταιρείες, όπως η Blackwater (δείτε τον πόλεμο στο Ιράκ). Το πιο πιθανό είναι ότι η στρατιωτική δράση θα παραδοθεί και στους δύο κάτω από τις διάσημες πολυμερείς συμπράξεις ....

Οι εθνικοί στρατοί δεν θα έχουν πλέον λόγο ύπαρξης ...

Όσο για το στρατιωτικό προϋπολογισμό, μπορούμε να βάλουμε στοίχημα ότι η εναλλακτική λύση θα κοστίσει τελικά περισσότερο, αλλά θα αντιστοιχήσει στο νέο μοντέλο  που επιθυμεί ο πολιτικός κόσμος τόσο της δεξιάς όσο και της αριστεράς.

Liliane Held-Khawam
Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά
Διαβάστε περισσότερα ...  lilianeheldkhawam.com

Διαβάστε περισσότερα στο
reseauinternational.net

Ο κ Μακρόν δεν ξέρει τη δουλειά του.

«(...)  Ο Στρατός είναι πράγματι ένας τομέας εξαίρεσης. Δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν τις άλλες δραστηριότητες ή κρατικές διοικήσεις. Είναι το έθνος στα όπλα και εκείνοι που τον υπηρετούν έχουν το προνόμιο να σκοτώσουν νόμιμα και τη τιμή να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία της χώρας, την ελευθερία και την ασφάλεια των πολιτών της. Για τους λόγους αυτούς, οι στρατιωτικοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Το καθεστώς τους είναι ένα άλλο, ακόμα και αν προσεγγίζονται. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι επομένως, με καλά διαφοροποιημένο τρόπο, από τη μια μεριά, αρχηγός του Κράτους, από την άλλη,  αρχηγός του στρατού.
Στο πλαίσιο αυτής της λειτουργίας, ίσως την μεγαλύτερη που έχει, ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος για τη συνολική ασφάλεια του έθνους και, εν τέλει, για την εκπλήρωση των αποστολών του στρατού. Πρέπει, λογικά, να βασίζεται στις ικανότητες εκείνων που γνωρίζουν πραγματικά τους κίνδυνους που διατρέχει η χώρα και τα αναγκαία μέσα για να την υπερασπιστούν έναντι απειλών ή επιθέσεων. (...)»

Στρατηγός Henri Roure

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά

Αποσπάσματα από:  asafrance.fr


2 σχόλια:

  1. Μπράβο στο Γάλλο στρατηγό. Οι δικοί μας στρατηγοί ξέρουν μόνο να κάνουν πλάτες στο πολιτικό σύστημα, να μην τολμούν να πατήσουν πόδι ούτε στο φλέγον θέμα της αναγκαίας αύξησης της θητείας για να αντιμετωπιστεί η λειψανδρεια στο στράτευμα. Βέβαια μολις αποστρατευτουν προβαίνουν σε καυτές δηλώσεις από το καφενείο του χωριού τους οταν ο λόγος τους δε φέρει καμμιά βαρύτητα και καμμιά ευθύνη. Τσάμπα μάγκες δηλαδή η αλλιως πρώτοι μάγκες του χωριού τους. Κλασσικοί νεοελληναραδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλη μια εξαιρετικη επιλογη,συντομη και με ουσια.Μπραβο Κριστιαν. Αληθεια,πως παει η μεταφραση; να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.