17/7/17

Daniel Gros: Λάθος η έξοδος στις αγορές – η Ελλάδα πρέπει να παράγει και να εξάγει

Ο διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Πολιτικών Μελετών (CEPS), Daniel Gros, μιλάει στο liberal.gr για την «ανυπομονησία» της ελληνικής κυβέρνησης να βγει στις αγορές, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την κίνηση καθώς έτσι στέλνει μήνυμα στους επενδυτές ότι δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εφαρμόζει.
 «Αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια, τι διαφορετικό θα έκανε η ελληνική κυβέρνηση;» διερωτάται ο Γερμανός οικονομολόγος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι με Grexit ή χωρίς, η χώρα δεν μπορεί να βρει πόρους από το πουθενά αλλά πρέπει να παράγει και να εξάγει περισσότερο. Σε αντίθεση περίπτωση, το μόνο που μπορεί να μοιράσει η ελληνική κυβέρνηση στο λαό είναι φτώχεια, σημειώνει.
Είτε μέσα στην Ευρωζώνη, είτε εκτός, η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τις κατάλληλες πολιτικές, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος, με στόχο να αναπτυχθεί και μετά να μπορέσει να ξοδεύει περισσότερα για τους πολίτες της.
Ο κ. Gros εκτιμά ότι ο Draghi δεν θα αρχίσει σύντομα την απόσυρση των μέτρων χαλάρωσης και ότι οι γερμανικές εκλογές δεν θα αλλάξουν τίποτα στην Ευρώπη. Αποκλείει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί ενιαία δημοσιονομική πολιτική με κοινό προϋπολογισμό, αλλά πιστεύει στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.