3/7/17

Εκ Περιτροπής Προεδρία, η τελεσίδικη παράδοση…

Λάζαρος Μαύρος
Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Κ Ω Ν επιτυχιών συνέχειες:
Η Τουρκία Κατακτητής, διά του εντεταλμένου της κ. Ακιντζί πέτυχε για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια, ο κ. Αναστασιάδης να της προσφέρει τη διαδικασία της Πενταμερούς Διάσκεψης που απαιτούσε ανέκαθεν και δεν της την έδιναν όλοι οι προηγούμενοι ΠτΔ.
Πρώτα στη Γενεύη 12 Ιανουαρίου και τώρα στο Κρανς Μοντάνα από 28η Ιουνίου, το εκφώνησε και ο Γ.Γρ. του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες, η Διάσκεψη είναι των τριών «Εγγυητριών Δυνάμεων», Τουρκίας, Βρετανίας και Ελλάδος, με τους δύο ηγέτες των δύο κοινοτήτων.
Π Η Γ Ε ΕΚΕΙ ο Αναστασιάδης έχοντας συνάμα και τη μη αναφερόμενη στη Διάσκεψη και μη αναγνωριζόμενη, ούτε καν εκφωνούμενη στις διαδικασίες της, ιδιότητα του Προέδρου της υπάρχουσας εισέτι Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πήγε λέγοντας (μαζί με τους κ.κ. Άντρο-ΑΚΕΛ και Αβέρωφ-ΔηΣυ) ότι εκεί για πρώτη φορά «επιτέλους» η Τουρκία θ’ αναγκαστεί ν’ ανοίξει τα χαρτιά της για την «ασφάλεια & τις εγγυήσεις». Αλλ’ όμως:

- ΚΥΡΙΟΣ στόχος της Τουρκίας είναι, εκεί, ενώπιον του Γ.Γρ. του ΟΗΕ, ενώπιον του παρατηρητή της ΕΕ και με τη σύμπραξη των «Τριών Εγγυητριών», να παραδώσει ο Αναστασιάδης στους Τούρκους την κρατική υπόσταση της Κύπρου, με την μέθοδο της Εκ Περιτροπής Προεδρίας:
Την επισφράγιση, δηλαδή, της παράδοσης του κυπριακού κράτους στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία.
Ε Ι Χ Ε ΠΕΤΥΧΕΙ η Τουρκία σαφείς… υποσχετικές ως προς τούτο, στις διαδικασίες των λεγόμενων διακοινοτικών συνομιλιών των τελευταίων εννέα ετών, από τους διαδοχικούς ΠτΔ Χριστόφια και Αναστασιάδη.
Είχε προηγηθεί η επιτυχία του Ραούφ Ντενκτάς να εισπράξει το 1989 από τον τότε ΠτΔ Γ. Βασιλείου τη λεγόμενη «πολιτική ισότητα» 18%=82%. Την επαύξησε σε «ισότητα καθεστώτων»:
- Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ στο Κοινό Ανακοινωθέν του με τον Ταλάτ 23 Μαΐου 2008 είχε προσφέρει στην Τουρκία την υπόσχεση για «λύση» Διζωνικού Συνεταιρισμού Ισότιμου Καθεστώτος: «Αυτός ο συνεταιρισμός θα έχει μια Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση με μια και μόνη διεθνή προσωπικότητα, καθώς και μια Τουρκοκυπριακή Συνιστώσα Πολιτεία και μια Ελληνοκυπριακή Συνιστώσα Πολιτεία, οι οποίες θα έχουν ΙΣΟΤΙΜΟ καθεστώς», όπως επακριβώς έγραφε το Κοινό Ανακοινωθέν 23.5.2008.
- Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ στη δική του Κοινή Διακήρυξη με τον Έρογλου 11 Φεβρ. 2014 είχε επαυξήσει και εξειδικεύσει έτι περαιτέρω την υποσχετική (αν… όλα συμφωνηθούν) για παράδοση της κρατικής υπόστασης της νυν Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία της Ε.Κ.Ο. («Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας»). Με την κυριαρχία να «προέρχεται εξίσου από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους». Και «το Ομοσπονδιακό σύνταγμα θα ορίζει ότι η Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία θα αποτελείται από δυο συνιστώσες πολιτείες με ΙΣΟΤΙΜΟ καθεστώς», όπως επακριβώς έγραφε η Κοινή Διακήρυξη 11.2.2014.
Ε Κ Ε Ι Ν Α τα κέρδη που αποκόμισε από τους κ.κ. Χριστόφια και Αναστασιάδη ως τρόπαιά της η Τουρκία, τα είχε προβάλει, θριαμβευτικά ονοματίζοντάς τα, στο 105σέλιδο Έγγραφό της προς την ΕΕ 23η Ιουνίου 2014, περί «Εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας», που παρέλαβε απ’ τα χέρια των κ.κ. Νταβούτογλου και Τσαβούσογλου, με… εναγκαλισμούς κιόλας, ο τότε προεδρεύων (επί ελλαδικής προεδρίας της ΕΕ) υπ.Εξ. κι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά κ. Βαγγέλης Βενιζέλος!!!
Ε Κ Ε Ι Ν Ε Σ , λοιπόν, τις σαφείς υποσχετικές, όχι πλέον σε πλαίσιο «δικοινοτικών» συνομιλιών που «αν δεν συμφωνηθούν όλα, τίποτε δεν θεωρείται συμφωνημένο», αλλά, σε Πενταμερή πλέον Διάσκεψη, επείγεται και μεθοδεύει να εισπράξει η Τουρκία:
- Να παραδοθεί στο εν Κύπρω κατοχικό της Ψευδοκράτος,
ισοτίμως η συγκυριαρχία, η συνιδιοκτησία, της κρατικής υπόστασης της Κύπρου.
- Και η κορυφαία, τελεσίδικη, οριστική και ανέκκλητη πανηγυρική πράξη της παράδοσης του κυπριακού κράτους στους Τούρκους, είναι η Εκ Περιτροπής Προεδρία…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.