3/7/17

Διαπίστωσαν, επιτέλους, τις προθέσεις της Τουρκίας;

Για πρώτη φορά στην ιστορία, που λέει και ο Δίπλαρος, 36 Αμερικανοί βουλευτές απέστειλαν στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, επιστολή και καλούν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ενεργή εμπλοκή στην Ανατολική Μεσόγειο «και ειδικότερα να τηρήσει μια σθεναρή στάση έναντι της ρητορικής και των προκλήσεων που απειλούν το πνεύμα συνεργασίας και προόδου που έχει εμφανιστεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια».
Αναφέρονται στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και αυτή η ενέργεια, που συμβαίνει για πρώτη φορά, που λέει και ο Τορναρίτης επίσης, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας και της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής, δηλαδή των αποδήμων μας και του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι.
Ίσως αυτή η επιστολή να δείχνει και εμπράκτως ότι μπορούν να ανοίξουν κι άλλοι δρόμοι στη διεκδίκηση του δικαίου μας αν η ηγεσία μας και οι διάφοροι φωστήρες, που παριστάνουν τους πολιτικούς και παίρνουν αποφάσεις, αντιληφθούν ότι πρέπει να επενδύσουμε σε μια στρατηγική που δεν μας αφήνει ευάλωτους και αδύναμους στην τουρκική βουλιμία. Όσο κι αν αυτό φαντάζει υπερφίαλο η παρέμβαση των 36 μελών του Κογκρέσου είναι ένα γεγονός, δεν είναι ουτοπία, όπως οι άλλες ουτοπίες που μας κρατούν δεμένους στην τουρκική ομηρία. Μάλιστα, για πρώτη φορά (κόλλησε η βελόνα στο «για πρώτη φορά», διότι μας το λένε τόσες πολλές φορές τελευταία, που έγινε η πιο κλισέ φράση του Κυπριακού) γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην Τουρκία και στις παραβιάσεις της στην Ελλάδα, αλλά και «πολυάριθμες απειλές κατά της συνεχιζόμενης εξερεύνησης και εκμετάλλευσης της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Τα λέμε αυτά γιατί οι εξελίξεις στο Κραν Μοντάνα είναι τόσο απογοητευτικές, που υπάρχει κίνδυνος οι ηγέτες μας να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται τον παραλογισμό της Άγκυρας και του Ακιντζί, πιστεύοντας ότι είναι δυνατό να τον εκλογικεύσουν. Και τελικά, πάνω στη απογοήτευση κα την αδυναμία τους, μπορεί να αναγκαστούν να δεχτούν πρόνοιες, που δεν διασφαλίζουν την επιβίωση μας. Το έχουν ξανακάνει, εξάλλου. Τώρα, λοιπόν, που διαπίστωσαν τις προθέσεις της Τουρκίας, διότι μας έλεγαν ότι πάνε πρώτα στη Γενεύη και μετά στο Κραν Μοντάνα για να τις διαπιστώσουν (όπως πήγαν και στο Μοντ Πελεράν για να διαπιστώσουν και τις προθέσεις του Ακιντζί) πρέπει να έχουν κι ένα σχέδιο για το τι θα κάνουν στη συνέχεια. Γιατί αν δεν έχουν, θα θεωρήσουν ως μόνη επιλογή να δεχτούν φόρμουλες κοντά στην τουρκική φιλοσοφία και κοντά στις φόρμουλες Ανάν που επανέρχονται. Δηλαδή, τα διάφορα σενάρια και περιτυλίγματα, που διαιωνίζουν και νομιμοποιούν μια για πάντα τον τουρκικό έλεγχο της Κύπρου. Και δεν μιλάμε μόνο για τον κατοχικό στρατό και τις εγγυήσεις, αλλά και την εκ περιτροπής προεδρία, που είμαστε μια ανάσα από την αποδοχή, τις ελευθερίες των Τούρκων υπηκόων, και γενικά το στήσιμο ενός μορφώματος που δεν θα είναι κράτος αλλά παρακράτος και δεν θα στεγάζει αξιοπρεπείς ελεύθερους ευρωπαίους πολίτες αλλά στο μισό τσογλάνια των σουλτάνων και στο άλλο μισό γιουσουφάκια των σουλτάνων. Ο μη γένοιτο.
Δεν είναι λογικό η μόνη πολιτική μας να είναι να προσαρμοζόμαστε όλο και περισσότερο στην τουρκική πολιτική. Με κάθε βήμα πάμε όλο και πιο κοντά στις τουρκικές θέσεις με τη λογική ότι δεν μπορούμε να τις αποτρέψουμε. Και φαίνεται ότι θα σταματήσουμε μόνο αν τις ενστερνιστούμε πλήρως για να τελειώνει το μαρτύριο. Όμως, ας κάνουμε και μια προσπάθεια να αντιστρέψουμε τον τουρκικό εκβιασμό. Ναι, επειγόμαστε για λύση, αλλά χωρίς λύση δεν είναι μόνο η «τδβκ», που θα συνεχίσει το δρόμο της, όπως μας εκβιάζει συχνά ο Ακιντζί. Θα συνεχίσει το δρόμο της και η Κυπριακή Δημοκρατία. Θα συνεχίσει τις συμμαχίες της με τους γείτονες, τις γεωτρήσεις της με εταιρείες κολοσσούς, μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ… Οι Τουκοκύπριοι; Για πρώτη φορά ας ερωτηθούν: προτιμούν να συνεχίσουν να ζουν στην παρανομία; Χωρίς οφέλη από το φυσικό αέριο; Με παράνομα κοτζιάνια κλεμμένων περιουσιών; Εξαρτώμενοι από ανισόρροπους σουλτάνους; Προτιμούν να υπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας παρά τα συμφέροντα της Κύπρου; Κι αν είναι έτσι, εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να υπηρετήσουμε κι εμείς τα τουρκικά συμφέροντα για να είναι αυτοί ευχαριστημένοι;
Σημερινή

2 σχόλια:

  1. Με τον τούρκο δεν μπορείς να συζητήσεις, δεν είναι και κάτι καινούργιο αυτο που θα πρότεινα εγώ......ας περιμένουμε μέχρι να διαλύσει το Κουρδιστάν την Τουρκία και μετά μπορούμε να διαπραγματευτούμε με καλύτερους όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με νεοκοπους πολιτικους τυπου Διπλαρου(θητευσε στα ΜΜΕ) που γνωριζει περισσοτερα για το life-style απο το Κυπριακο...τι περιμενεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.