3/7/17

Ανακοίνωσε και επίσημα τα σχέδια για αεροπλανοφόρο ο Ερντογάν: Ενισχύει το τουρκικό ναυτικό

Τη ναυπήγηση αεροπλανοφόρου από την Τουρκία ανακοίνωσε επίσημα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στα εγκαίνια για την καθέλκυση μιας νέας κορβέτας –εγχώριας κατασκευής. 
Η καθέλκυση του πλοίου Κιναλίαντα έγινε στην Τούζλα όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι το πολεμικό ναυτικό θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ενώ μέχρι το 2023 η Τουρκία σκοπεύει να γίνει ανεξάρτητη στο πεδίο της άμυνας και για το λόγο αυτό “πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα”.

“Είμαστε υπερήφανοι καθώς μέχρι σήμερα έχουμε κατασκευάσει και δικά μας πολεμικά πλοία και ιδιαιτέρως δικά μας υποβρύχια» ,ανέφερε προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι ανάμεσα στις 10 χώρες στον κόσμο που κατασκευάζουν δικά τους πολεμικά πλοία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι άλλα 14 τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται υπό κατασκευή, ενώ άλλα 10 προγράμματα θα υπογραφούν άμεσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει τις στρατιωτικές πρωτοβουλίες της Τουρκίας. «Όποιος το προσπαθήσει, θα μας βρει αντιμέτωπους», ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – Ελβετία/ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ 03/07/2017 16:29
mignatiou.com

11 σχόλια:

  1. Κοροιδαρες τα φτιαχνουν μονοι τους αντι να τα παιρνουν απο τους γερμανους και να γεμίζουν οι ελβετικες τραπεζες με χρημα από τις μίζες.
    Καθυστερημενοι μογγολοι εμεις τα δωσαμε όλα ναυπηγια εργοστασια ΟΛΑ γιατί όπως έμαθαν στο γιουνιβερσιτι οφ δι πουτσεστερ που σπουδασαν οι πολιτικοί μας ALL IS BUISSNESS - SHOW ME THE MONEY τα πουλάκια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε εχεις δικαιο σε ολα. Μην ξεχνας οτι ο Ελληνικος Λαος τους νομιμοποιει ανω των 40 ετων με την ψηφο του. Τους πολιτικούς στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  2. Τι να το κανει το αεροπλανοφόρο σε λίμνη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς, θα το εγκαταστήσει στη μέση του Αιγαίο και από 'κει, θα ελέγχει όλο το Αιγαίο στο όνομα της ασφάλειας των θαλασσών και της τρομοκρατίας. Και άντε μετά, η Ελλαδίτσα, να πάει να του πει φύγε από δω, πήγαινε αλλού!

      Διαγραφή
    2. Τάκη, πολύ σωστά το 'έπιασες" το θέμα. Εύγε.
      Φυσικά, εκτός από επιχειρησιακούς, το θέλει και για άλλους λόγους, γοήτρου.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχουν προβλήματα ανυπέρβλητα να λυθούν για την κατασκευή αεροπλανοφόρου.Το αεροπλανοφόρο όπως και το ελικοπτεροφόρο είναι από τα πιο ευάλωτα πλοία παρά την δύναμη πυρός που μπορούν να παρέχουν.Για αυτό έχουν πάντα συνοδεία από την λεγόμενη ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου που προφανώς δεν αποτελείτε από κορβέτες και φρεγάτες Τουρκικής κοπής.Η ομάδα μάχης στην ουσία προσφέρει την αεράμυνα η οποία πρέπει να εξασφαλίζει τουλάχιστον 200 ν.μ προστασία.Καταλαβαίνεται γιατί πυραύλους Α/Α μιλάμε.Επίσης πρέπει να έχει ικανό αριθμό πλοίων που μπορεί να παρέχει ανθυποβρυχιακή κάλυψη.Ο υπάρχων στόλος της Τουρκίας δεν μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία του ελικοπτεροφόρου που παράγγειλαν.Σύμφωνα με τους Τουρκικούς στόχους τα πλοία που θα ναυπηγηθούν σε βάθος 10 ετών θα είναι ικανά να παρέχουν αυτή την προστασία.Εγώ αμφιβάλω.Τώρα να γυρίσουμε ξανά στο αεροπλανοφόρο.Τι σύστημα πρόωσης θα έχει dizel?Πρέπει να υπάρχει πυρηνική πρόωση.Δηλαδή κατασκευή κατάλληλου αντιδραστήρα και εύρεση πυρηνικού καυσίμου το οποίο πρέπει εσύ ως χώρα να παράγεις. Αεροσκάφη που πρέπει να φέρει από 100-120 με ειδικό σύστημα προσγείωσης-απογείωσης.Και χιλιάδες άλλα συστήματα που οι χώρες που μπορούν να τα παράγουν αυτή την στιγμή είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και πολλές λέω.Η Μεγάλη Βρετανία για να φτιάξει 1 αεροπλανοφόρο έκανε 12 χρόνια και αντιμετώπισε εκτός από ναυπηγικά προβλήματα κυρίως οικονομικά.Η Ρωσία το καινούργιο της Αεροπλανοφόρο θα είναι έτοιμο σύμφωνα με τους Ρώσους το 2030. Αρκετοί αμφιβάλουν με αυτή την πρόβλεψη.Επίσης για να μην μακρηγορώ το αεροπλανοφόρο είναι πλοίο ανοικτής θάλασσας και όχι κλειστής σαν το Αιγαίο και απόδειξη είναι αν θυμάται κανείς από εμάς τους μεγαλύτερους αν έχει ποτέ μπει στο Αιγαίο Αμερικανικό Αεροπλανοφόρο που θεωρείτε και συμμαχική θάλασσα. Μπορώ να γράφω ώρες προβλήματα ανυπέρβλητα που θεωρώ ότι δεν μπορεί να τα ξεπεράσει η Τουρκία.Επίσης θεωρώ αν τα ξεπεράσει δεν θα είναι στον ορίζοντα της δικιάς μου ζωής(είμαι 50 τώρα).Η δήλωση του Ταγιπάκου μου δείχνει ότι ή άσχετος είναι για το θέμα ή κουτός ή πολύ έξυπνος και δίνει υποσχέσεις στο Τουρκικό πόπολο γα να δείξει την μεγαλοσύνη του.

      Διαγραφή
  3. Καλά εντάξει.Βρε Ταγίπ εδώ ελικοπτεροφόρο δεν μπορέσατε να φτιάξετε μόνοι σας και την δώσατε την παραγγελία στους Ισπανούς!!Αεροπλανοφόρο θα φτιάξετε??Μείνε στα σίγουρα αγορίνα μου κόψε καμία αόρατη κορβέτα να χαρούνε και τα ραντάρ μας λίγο.Και μην ξεχάσεις να τις βάλεις τα εγχώρια ηλεκτρονικά συστήματα και στις 24 Δεκεμβρίου να την φέρεις στον Πειραιά για να ανάψουν όλα τα λαμπάκια της σαν Χριστουγεννιάτικο δέντρο.Φίλε Ταγίπ καλά τα λες από εσάς για εσάς γιατί κανείς άλλος δεν θα τα αγοράσει...άντε κανένα Κατάρ ή Πακιστάν.Μου θυμίζεις εμένα που στο μέσα της δεκαετίας του 90 πήρα ένα αμάξι Seat. Η πρώτη αντίδραση ενός επιστήθιου φίλου μου αφού του εκθείασα την αγορά μου ήταν τα παρακάτω λόγια...<>.Καλά κρασιά Ταγίπ. Κράτα γερά!!May the force be with you.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πιο σύντομο ανέκδοτο: Αεροπλανοφόρο τούρκικο!!!

    Ας υποθέσουμε ότι η Τουρκία μπορεί να κατασκευάσει μόνη της αεροπλανοφόρο, και οκ ας πουμε ότι έγινε. Να το πάει που δηλαδή; Στον Ατλαντικό να κάνει εκεί τι; Στη Σινική θάλασσα ή στον Ινδικό Ωκεανό; Μήπως στον Ειρηνικό; Ή μήπως τελικά δεμένο κάπου νοτίως της Σαρδηνίας ή έστω της γνωστής Μάλτας... για να επαναλάβουν το γιοκ.

    Τουρκικο αεροπλανοφόρο και παραμύθια τούμπανο και ο ερντογάν σε ρόλο Σποκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. One more excuse for our politicians to give in to Turkish claims all the time.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...φερράρι που κάνει βόλτες μέσα σε ασανσέρ!
    Τόχει χάσει τελείως ο σουλτάνος με τόση ζέστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και για να μην ξεχνάμε και βρίζουμε την Δημοκρατία μας...αν είμαστε στην Τουρκία και γράφαμε αυτά για τον Ταγιπάκο θα είχαμε αρχίσει να ζούμε το μύθο μας στο express του μεσονυκτίου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.